Τα τελευταία μπεργκεράδικα των Αθηνών

Όσα μπεργκεράδικα και να ανοίξουν δεν μας είναι αρκετά. Τους τελευταίους μήνες άνοιξαν τρία και μας περιμένουν να εξερευνήσουμε το μενού τους.
Τα τελευταία μπεργκεράδικα των Αθηνών

«Απλώς ένα μπέργκερ; Ρόμπιν, είναι πολύ περισσότερα από απλώς ένα μπιφτέκι. Αυτό που εννοώ είναι… Ω, η πρώτη μπουκιά, τι παράδεισος είναι η πρώτη μπουκιά. Το ψωμάκι, το ψωμάκι είναι σαν σησαμένιο στήθος αγγέλου που ακουμπά απαλά στην κέτσαπ και στη μουστάρδα, με τις γεύσεις να αναμειγνύονται σαν ένα σαγηνευτικό ντουέτο χορού. Και μετά… μία πίκλα! Η πιο παιχνιδιάρικη μικρή πίκλα! Μία φέτα ντομάτα, ένα φύλλο μαρουλιού και… ένα θεσπέσιο μπιφτέκι που στροβιλίζεται στο στόμα, διαλύεται και πλέκεται ξανά σε μία φούγκα απολαυστικών αρωμάτων. Δεν είναι ένα απλό σάντουιτς με ψητό κρέας και ψωμί, Ρόμπιν. Είναι ο θεός που μας μιλά μέσω του φαγητού».

Αυτά είπε ο Μάρσαλ από το How I met your mother για το καλύτερο μπέργκερ που έχει γευτεί, κι ελπίζουμε, αν δεν έχετε νιώσει έτσι, κάποια στιγμή να βρείτε το μπέργκερ των ονείρων σας. 

Εμείς μέχρι τότε, θα στεκόμαστε στο πλευρό σας, ανακαλύπτοντας τα καινούρια μπεργκεράδικα της πόλης. 

Beastie Burgers

Ριζαρείου 9, Χαλάνδρι, τηλ: 2106849101



Στο Burger Fest του 2019, όταν ακόμη τρώγαμε χωρίς να πλακωνόμαστε επτά φορές με αντισηπτικό, έκανε την εμφάνιση του ένα μπεργκεράδικο από την άλλη πλευρά του γαλαξία. Τα μπέργκερς του Beastie Burgers είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεσαι: μεγάλα και πολύχρωμα που μοιάζουν με πλανήτες. Αν και δεν ήρθαν με ταχύτητα φωτός, δύο χρόνια μετά η ομάδα του Beastie Burgers, Γιάννης Γκούτσιος, Χρήστος Τσακίρης και Αλέξανδρος Σαμοΐλης, μας έκαναν τη χάρη και από pop-upάδες, άνοιξαν φυσικό μαγαζί. 

Ενδεικτικά, στο μενού τους θα δείτε το Mars, με κόκκινο ψωμάκι, διπλό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, μαγιονέζα με λιαστή ντομάτα, κρέμα μυζήθρα, kansas bbq sauce και πίκλες, όπως και το Black Hole με πανσέτα, κατσικίσιο τυρί, μπέικον μαρμελάδας και sour cream. Δε θα μαρτυρήσουμε περαιτέρω, να τα ανακαλύψετε μόνοι σας. Οι τιμές ξεκινούν από 8,5 ευρώ για ένα μπέργκερ χωρίς πατάτες.

Smash Burger

Καραΐσκου 117, Πειραιάς, τηλ: 21 0300 0535



Εντέχνως κρυμμένο σε ένα παλιό θυρωρείο παραπλεύρως του Πασαλιμανίου στεγάζεται ένα μικρό πλην θαυματουργό μπεργκεράδικο, με μία τόση δα κίτρινη πρόσοψη με φωτεινή περιγραφή που παραπέμπει στο μπεργκεράδικο που έψαχνε ο Μάρσαλ. 

Ο Τάσος Αντωνίου, street food expert, και η ομάδα του επιτυχημένου bar restaurant CHE  διαφοροποιούν το μπέργκερ τους με δύο κινήσεις ματ: α. ρίχνουν στο καυτό πλατώ το μπιφτέκι σε μορφή κεφτέ και μετά το πατάνε -γι’ αυτό λέγεται και smashed, β. το ψωμάκι δεν είναι ένα απλό ψωμάκι, είναι φτιαγμένο από πατάτα, γ. το μπιφτέκι φτιάχνεται αποκλειστικά από μοσχάρι ταϊσμένο με γρασίδι, γ. όλες οι σάλτσες του είναι χειροποίητες. Τι άλλο θες; Ένα απλό cheeseburger χωρίς πατάτες, στα 4,20 ευρώ. 

Burgers and Beaches

Γιαννιτσοπούλου 1, Γλυφάδα  210 8900302



Σε ροζ και γαλάζια χρώματα, σαν από φαστφουντάδικο των 70s, το Burgers and Beaches ξεχωρίζει για τη μοναδική του διακόσμηση. Λευκά με ροζ σκαμπό και τραπεζάκια σε διάφορα επίπεδα, ξαπλώστρες για καθίσματα, πτερύγια καρχαρία στα τραπέζια, ριγέ κιτρινόλευκες ομπρέλες· εν ολίγοις ένα παραδεισένιο τοπίο.

Ο σεφ παίζει με κλασικές συνταγές, με τουίστ όμως στις μαγιονέζες. Στο BLT burger θα γευτείς μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, iceberg, ντομάτα, μπέικον και μαγιονέζα παρμεζάνας, στο Chilly θα βρεις καυτερή μαγιονέζα, στο Mushroom μαγιονέζα καπνιστού κρεμμυδιού και στο Truffle, την πλέον γνωστή μαγιονέζα τρούφας. Ναι, προφανώς κι έχει vegan μαγιονέζα για τους vegan φίλους. Το απλό Cheeseburger ξεκινά από 2,90 ευρώ.

Juicy Grill

Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, Πανεπιστήμιο, τηλ: 21 5520 3201



Στοιχηματίζουμε πως αν είσαι μπεργκερόφιλος θα έχεις φάει έστω και μία φορά στο Juicy Grill του Χολαργού. Μετά το άνοιγμα του, δεν άργησε να μαγνητίσει όλη την Αθήνα, η οποία σαν να άκουσε τους ήχους  του καψαλίσματος, συνέρρευσε για να δοκιμάσει τα πολύφημά του μπιφτέκια. Σύντομα το μαγαζί απέκτησε πιστούς θαμώνες οι οποίοι ενίοτε μπορεί και να περιμένουν δύο ή τρεις ώρες για να φάνε. 

Μία δεκαετία μετά το άνοιγμά του, ο Δημοσθένης Κουβαράκης με τους φίλους του, Λέλο Γεωργόπουλο και Γιώργο Καίσαρη από την ομάδα του The Clumsies, ανακάλυψαν έναν χώρο στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων ο οποίος μπορούσε να στεγάσει το όνειρό τους (και δικό μας): ένα μαγαζί με ονειρικά μπέργκερς και κοκτέιλς. Να σας προτείνουμε κάποιο μπέργκερ θα ήταν ύβρις, πηγαίνετε δοκιμάστε τα όλα. Το απλό Juicy Burger με πατάτες τηγανητές ή ψητή πατάτα στα 8,5 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v