Τα καλύτερα μπεργκεράδικα στα δυτικά

Μπουρνάζι, Αιγάλεω, Περιστέρι, Κορυδαλλό γυρνάς και ψάχνεις μπεργκεράρες να φας; Μην ανησυχείς, είμαστε εδώ για σένα.
Τα καλύτερα μπεργκεράδικα στα δυτικά

Ανήκεις στη συμπαθή κατηγορία των μπερκερολάνγνων; Δεν μπορείς να αντισταθείς σε ζουμερά μπιφτέκια, λιωμένο τσένταρ και καραμελωμένα κρεμμύδια; Συγχαρητήρια λοιπόν, είσαι ένας από εμάς. Για αυτό θα σε βγάλουμε μια βόλτα για μπεργκεράρες στα δυτικά προάστια της πόλης, για να γνωρίσεις και να γευτείς από κοντά τα καλύτερα μπιφτεκόψωμα της πιάτσας.

Jazz Burger (Μάρκου Μπότσαρη 30, Αιγάλεω και Αίαντος 88, Ίλιον, τηλ.: 21 6700 5823)



Στον πολυσύχναστο δρόμο της Μάρκου Μπότσαρη στο Αιγάλεω, αν σου έρθει όρεξη για burger πρέπει να κατευθυνθείς σούμπιτος στο Jazz και θα σε περιποιηθούν ιδιαιτέρως. Αντίστοιχα στην Αίαντος στο Ίλιον, θα βρεις το πρώτο από τα δύο μπεργκερομάγαζα που άνοιξαν για να συνδυάσουν δύο μεγάλες μας αγάπες. Από τη μία τη τζαζ, που μέσω ψαγμένων επιλογών, ακούγεται στα ηχεία του καταστήματος κι από την άλλη τα υπέροχα μπέργκερ, που κολάζουν και νηστευόμενο.

Οι μεγάλες μας αδυναμίες από τον κατάλογο είναι B.B King Burger XXL με 100% μοσχαρίσιο μπιφτέκι 160 gr, διπλό cheddar, coleslaw, ντομάτα, πανσέτα χοιρινή 160gr, αυγό τηγανητό, μπέικον και σως μουστάρδας το Acid Burger με μπιφτέκι μοσχαρίσιο 220 g, κατσικίσιο τυρί, καραμελωμένο κρεμμύδι με σιρόπι από βαλσάμικο, μπέικον και truffle mayo  και το Swing Burger, με 100% φρέσκο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, cheddar, ketchup, μουστάρδα, JB mayo, φρέσκια ντομάτα, onion rings και sweet chili sauce. Τα burgers ξεκινούν από 4,40€ ενώ με 1,40€ μπορείς να προσθέσεις και πατατούλες.

Burger’s Hood (Παπαδιαμάντη 2, Περιστέρι, τηλ.: 21 0571 8988)



Στην μπεργκερογειτονιά του Burger’s Hood όσοι αράζουν γουστάρουν αφράτα μπριός ψωμάκια και μοσχομυριστά ζουμερά μπιφτέκια. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα burger spots στα πέριξ των δυτικών προαστίων, μιας και οι άνθρωποί του δίνουν βάση στα φρέσκια υλικά και τις λιμπιστικές συνταγές που γαργαλούν ερεθιστικά και τον πιο ξενέρωτο ουρανίσκο.

Αν μας πίεζες να διαλέξουμε, τότε θα παίρναμε το Elevator Burger με ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι με χοιρινό σνίτσελ, crispy λουκάνικο, μπέικον, σπιτική BBQ sauce, cheddar, crispy onion, Jack Daniel's sauce, μουστάρδα και κέτσαπ, το 2-Up Burgers (Δύο λαχταριστά burgers με μοσχαρίσιο μπιφτέκι: το πρώτο με λόλα, ντομάτα, κρεμμύδι, cheddar, μπέικον και sauce tartar και το δεύτερο με  σνίτσελ κοτόπουλο, λόλα, ντομάτα, παρμεζάνα και honey-mustard sauce) και το Philly & Bacon Burger με ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι με μπέικον, λιαστή ντομάτα, τυρί κρέμα, ντομάτα, iceberg και σπιτική BBQ sauce.

Τα burgers ξεκινούν από 6€

Burgerritos (Πόντου 20, Κορυδαλλός, τηλ.: 21 2107 3133)



Στις ιδέες του ενός εκατομμυρίου δολαρίου, πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβουμε και αυτή των ανθρώπων του Burgerritοs οι οποίοι συνδύασαν το μεξικάνικα με τις μπεργκεράρες με αποτέλεσμα να γίνουν αγαπημένο φαγητοστέκι στον Κορυδαλλό.

Δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου το Chorizo burger με ψωμάκι pretzel, τηγανητές πίκλες, τυρί χαλούμι και λεπτοκομμένο chorizo, το black mamba με γεμιστό μπιφτέκι, τηγανητό αυγό και καραμελωμένο bacon, αλλά και οι σπεσιαλιτέ του μαγαζιού που είναι η μεξικάνικη σούβλα από μαριναρισμένο κοτόπουλο  300gr, πιπεριές, κρεμμύδι, τοματίνια και spicy bbq και τα λαχταριστά mini burger με cheddar, barbecue sauce, iceberg, ντομάτα, κέτσαπ-μουστάρδα και χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι.

Τα Burger ξεκινούν από τα 5€.

Bronx Vanilla Burger (Θηβών 399, Αιγάλεω, τηλ.: 2105317550)



Ποιος να το περίμενε ότι πάνω στη Θηβών θα μπορούσες να βρεις ένα κλασικό αμερικάνικο μπεργκεράδικο, από εκείνα που βλέπουμε στις ταινίες, όπου σερβίρουν μπιφτεκόψωμα αλλά και δροσιστικά milkshakes. Κι όμως το Bronx Vanilla, ήρθε για να αποτελέσει την πιο απολαυστική μπεργκεροστάση της διαδρομής μας στα δυτικά.

Δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις, αν ωστόσο είσαι spicy τύπος/ισσα προτίμησε το Mouth on Fire Burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι 200 gr, ρόκα, μαριναρισμένα ντοματίνια, mozzarella stick 3 τεμάχια και picante sauce. Επίσης στις αγαπημένες μας επιλογές ξεχωρίζουν το Cowboy Ring Burger με ένα μοσχαρίσιο μπιφτέκι, ντομάτα, κρεμμύδι, cheddar, bacon, onion rings, μαγιονέζα και BBQ sauce και το Two better than one (2 μπιφτέκια από 100% μοσχάρι των 200gr, 2 φέτες Cheedar, 4 φέτες τραγανό Bacon, Αυγό και 1 Γλυκιά Sauce Hannibal).

Τα burgers ξεκινούν από τα 7,60€ μαζί με πατάτες.

Butcher’s Burgers and Butcher’s Steak House (Aιμ. Βεάκη 41, Περιστέρι, τηλ.: 2105766662)



Με οικογενειακή παράδοση που μετρά περισσότερο από μισό αιώνα στο χώρο του εκλεκτού ελληνικού κρέατος, τα παιδιά στο Butcher’s Burgers δημιουργούν τα καλύτερα –και κάποια από τα μεγαλύτερα!-  burgers που δοκίμασες ποτέ, με έξτρα απολαυστικό ζουμερό μπιφτέκι. Με υποκαταστήματα σε όλη την Αττική (Κεφαλάρι, Χαλάνδρι, Ηλιούπολη και Σύνταγμα) δεν θα μπορούσαν να λείπουν κι από τον πλέον δημοφιλή δρόμο των δυτικών προαστίων, την Αιμίλιου Βεάκη στο Περιστέρι.

Αν αντέχεις μπορείς να δοκιμάσεις το Butcher’s Freak με τετραλογία μπιφτεκιών -μοσχαρίσιο, βουβαλίσιο, γαλοπούλα, κοτόπουλο- 4πλό cheddar, 4πλό emmental, 8πλό bacon, 2 τηγανητά αυγά, onion rings, ντομάτα, πίκλες, κέτσαπ και mayonnaise.

Αν πάλι θες να ανακηρυχθείς μπεργκεροπρωταθλητής εσύ κι η παρέα σου, οφείλεις να βάλεις στη μέση το Butcher’s Tower με 10 μπιφτέκια μοσχαρίσια x200gr, 10πλό cheddar, 10πλό bacon, 10 onion rings, 2 τηγανητά αυγά, ντομάτα και Jack Daniel’s sauce!

Tα απλά burgers ξεκινούν από τα 4,40€ ενώ τα προαναφερθείσα τιτανοburgers από 22€.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v