Πάμε για ψαράκι σε Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Πειραιά;

Στις γειτονιές της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου και του Πειραιά τιμούν την ψαροφαγία, κι εμείς τιμούμε τα ταβερνάκια που φέρνουν τη θάλασσα στο πιάτο μας.
Πάμε για ψαράκι σε Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Πειραιά;
To καλοκαιράκι μπορεί να πέρασε όμως οι αγαπημένες μας ψαροταβέρνες συνεχίζουν να το κρατούν αληθινό σερβίροντας μεζεδάκια που θυμίζουν θάλασσα ακόμη κι αν η θερμοκρασία σημειώνει μια κάποια πτώση. Για αυτόν τον λόγο όσο καλαμαράκια τηγανίζονται, μύδια αχνίζουν, χταποδάκια σιγοψήνονται στα κάρβουνα εμείς κατευθυνόμαστε στις τιμημένες γειτονιές του Πειραιά, της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου για να πιάσουμε θέση στα αγαπημένα ψαροταβερνάκια της περιοχής.

Υπερωκεάνειον

Μαρίας Χατζηκυριάκου 48, Πειραιάς, τηλ.: 2104180030

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by George D. Evgenidis (@gevgenidis)



Το Υπερωκεάνειον είναι ένα παραδοσιακό ψαροταβερνάκι με υπέροχα μερακλήδικα μεζεδάκια και πολλούς πιστούς θαμώνες. Στον χώρο υπάρχουν διάσπαρτα μπόλικα αφισάκια και καδράκια με διάφορα υπερωκεάνεια αλλοτινών εποχών και παλαιότερων δεκαετιών και μια ευωδιαστή μυρωδιά που έρχεται κατευθείαν από την κουζίνα του.

Δοκίμασε και θα μας θυμηθείς σαρδέλες ψητές στο ψωμί με ντομάτα, λαβράκι μαρινάτο, καλαμάρι γόνος με πιπεριά Φλωρίνης, σουπιές ψητές με ταχίνι, χταπόδι στιφάδο με μελιτζάνα, αχινοσαλάτα, μακαρόνια με αντζούγιες, ριζότο με παντζάρι και κροκέτα μπακαλιάρου. Υπολόγισε γύρω στα 25-30€ για ένα υπέρ-χορταστικό γεύμα, συνοδεία ούζων ή τσίπουρων.

Το Ψαροκόκκαλο της Άννας

Βίκτωρος Ουγκώ και Τσακάλωφ, Κερατσίνι, τηλ.: 21 0432 3010


Στο Ψαροκόκκαλο της Άννας το φρέσκο και νόστιμο ψάρι, είναι οικογενειακή υπόθεση, μιας και οι άνθρωποι που τρέχουν το μαγαζί το κρατούν στην κορυφή των προτιμήσεων για όσους είναι λάτρεις της ψαροφαγίας. Και αυτό μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει, αν το επισκεφτεί, αφού ασχέτως με τη μέρα και την ώρα, είναι γεμάτο ενώ για να βρεις ελεύθερο τραπεζάκι πρέπει να βάλεις μέσο.

Χαρακτηριστικό πιάτο του Ψαροκόκκαλου είναι τα παϊδάκια καβουριού στη σχάρα,  τα οποία συρρέουν καλοφαγάδες από όλη την Αττική για να τα δοκιμάσουν. Στον κατάλογο ξεχωρίζουν ακόμη το γιουβέτσι σουπιάς, το χταπόδι κοκκινιστό, το συμιακό γαριδάκι, η καβουροσαλάτα, το μυδοπίλαφο, η παέγια θαλασσινών, τα γεμιστά ρολάκια σολομού κι η έξτρα γκράντε αστακομακαρονάδα. Αν αποφύγεις το φρέσκο ψάρι υπολόγισε περί τα 20-25€ το άτομο μαζί με κρασί ή ουζάκι.

Ταξιδεύοντας

Πλάτωνος 72, Κερατσίνι τηλ: 210 4324368



Κάπου στα σύνορα Δραπετσώνας και Κερατσινίου οι ιδιοκτήτες του Ταξιδεύοντας κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ζεστό και φιλικό στέκι, όπου ο πελάτης μπορεί να γευτεί τους πιο εκλεκτούς και φρέσκους «καρπούς» των ελληνικών θαλασσών, σε πολύ ρεαλιστικές τιμές.

Στο Ταξιδεύοντας δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις να φας και μάρτυς μας ο κατάλογος. Αξίζει να δοκιμάσεις, καλαμαράκι γόνο καλοτηγανισμένο, ποικιλίες οστρακοειδών (κυδώνια, γυαλιστερές, μύδια, κοχυλάκια), άψογο φιλεταρισμένο γαύρο μαρινάτο μαγειρεμένο με πικάντικη σως μουστάρδας, φρικασέ με ψάρι ημέρας, σαρδέλες μπουρδέτο, τηγανητή σουπιά, γιουβετσάδα θαλασσινών, κουσκουσάκι με σουπιές και το μελάνι τους και εκλεκτό παστουρμά θαλάσσης. Επειδή ωστόσο οι ψαρομεζέδες δεν τραβιούνται ξεροσφύρι, μπορείς να συνοδέψεις το φαγητό σου με κάποιο από τα 65 ούζα και τα 15 τσίπουρα του τεράστιου καταλόγου. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 20-25€ εκτός αν διαλέξεις ψάρι ημέρας ή αστακομακαρονάδα.

Θαλασσάκι

Ακτή Θεμιστοκλέους 301, Πειραιάς, τηλ.: 2104181616



Αν σου τάξουν ψαροκατάσταση στην Πειραϊκή με τα ξακουστά -και χιλιοταγκαρισμένα την εποχή του Instagram- βραχάκια της, τότε να τους πας στο Θαλασσάκι κι είναι βέβαιο πως όλοι θα φύγετε από εκεί αγκαλιασμένοι και χορτασμένοι. Τα ξύλινα τραπεζάκια της ψαροταβερνίτσας σε περιμένουν στρωμένα από νωρίς, όσο η κουζίνα καλομαγειρεύει μεζεδάκια που μυρίζουν θάλασσα κι έχουν κυρίως Κυθνιό άρωμα. Όσο εμείς γράφουμε εσύ μην ξεχάσεις να παραγγείλεις σουπιές κρασάτες, χταπόδι στιφάδο, κριθαρώτο γαρίδας, γιουβέτσι με χταπόδι, μπακαλιάρο σκορδαλιά, μύδια αχνιστά και την πολυπαινέμενη του ψαρόσουπα.

Μαζί με τα συνοδευτικά κρασάκια ή ουζάκια ο λογαριασμός θα κυμανθεί από 18-20€.

Τρίτων

Ακρίτα Διγενή 31, Κερατσίνι, τηλ.:21 0432 9003

Πριν κάποια χρόνια η περιοχή των Γαριδάδικων στη συνοριακή γραμμή Κερατσινίου- Δραπετσώνας γνώριζε μεγάλες δόξες αφού τα ελεύθερα τραπεζάκια στα ψαροταβερνάκια της περιοχής ήταν είδος υπό εξαφάνιση. Πλέον παρότι η φήμη τους έχει ξεθωριάσει υπάρχουν λίγα θαλασσινό-μάγαζα που το κρατάνε αληθινό τιμώντας την παράδοση και τα εκλεκτά μεζεδάκια που γεννά η θάλασσα. Ο Τρίτων είναι ένα εξ αυτών που ποντάρει στα μαστόρικα τηγάνια του, την παρεΐστικη ατμόσφαιρα και τις εξαιρετικά προσιτές τιμές.

Σερβίρει που λες από νωρίς όλους τους αγαπημένους μας ψαρομεζέδες (καβουροσαλάτα, καλαμαράκια, σαρδέλα στη σχάρα, γαρίδες σαγανάκι, γαύρο μαρινάτο, χταποδάκι ψητό) μαζί με τα απαραίτητα ουζάκια ή το γλυκόπιοτο χύμα κρασί. Θα φας βασιλικά, θα πιείς και το κατιτίς σου και δεν θα πληρώσεις περισσότερα από 13-15€ το άτομο.

Ημεροβίγλι

Ακτή Θεμιστοκλέους 56, Πειραιάς, τηλ.:210.4523382



Το Ημεροβίγλι είναι ένα από τα αγαπημένα μας Πειραϊκά ουζομεζεδοπωλεία που ειδικεύονται στην τέχνη της ψαρό-κουζίνας κι όπως καταλαβαίνεις από το όνομα φέρνει έναν αέρα Σαντορινιό στο τραπέζι σου.  Πρόκειται για έναν χώρο που φτιάχτηκε με αγάπη και μεράκι , για να αισθάνονται οι επισκέπτες σαν στο σπίτι τους όσο απολαμβάνουν ολόφρεσκα Αιγαιοπελαγίτικα ψάρια και θαλασσινά σε προσιτές τιμές.

Αξίζει να δοκιμάσεις από τον κατάλογο την ξακουστή σολομοσαλάτα, τα ψητά της Αγλαΐας (κολοκυθάκια, μελιτζάνες, τρικολόρε, πιπεριά, κρεμμύδι, ντοματούλα, μανιτάρια με βάση μαρούλι γαρνιρισμένα με σως μπαλσάμικου), γαριδοφλογέρες, πουγκί θαλασσινών, χταποδοκεφτέδες, καλαμάρι ψητό και ριζότο θαλασσινών. Μαζί με τα ουζάκια υπολόγισε στα 17-20€ το άτομο. Αν πάρεις φρέσκο ψαράκι ή αστακομακαρονάδα, η τιμή ανεβαίνει, όπως μπορείς να φανταστείς.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v