Το ψαράκι το φθηνό είναι πιο νόστιμο

Ανακαλύψαμε επτά νόστιμες διευθύνσεις για ψαράκια που μυρίζουν πέλαγος, αλάτι και λαδολέμονο. Και δεν κοστίζουν ακριβά.
Το ψαράκι το φθηνό είναι πιο νόστιμο
Το ψάρι είναι φρούτο σου λένε. Πολύ ακριβό φρούτο να συμπληρώσουμε εμείς, αφού συνήθως αν έρθει τσιπούρα πελαγίσια στο τραπέζι σου, ήδη έχεις υπολογίσει ότι θα φύγουν 60 ευρώ από το πορτοφόλι σου. 

Δεν χρειάζεται όμως να είναι έτσι κάθε φόρα. Ορισμένα μαγαζάκια έχουν βρει τις άκρες τους και έχουν φροντίσει να έχουν τιμές στον κατάλογό τους, οι οποίες δεν προκαλούν ταχυπαλμία. Ή τουλάχιστον προσφέρουν φθηνότερες ψαροεπιλογές.

Δια θαλάσσης

Κώστα Βάρναλη 12, Χαλάνδρι, τηλ. 21 0680 0809

Όπως μία χασαποταβέρνα σε εμπνέει περισσότερο να φας ζουμερό κρεατάκι, έτσι και μία ψαροταβέρνα με το δικό της ιχθυοπωλείο σε προϊδεάζει ότι κάτι πολύ νόστιμο θα σερβίρει. Στον κομψότατο χώρο του Δια Θαλάσσης με τις πυξίδες τα καράβια και το γαλάζιο φόντο, θα φας φιλέτο σολομό με stir fry λαχανικών στα 13 ευρώ, φιλέτο λαβράκι σχάρας με λεμονοθύμαρο και πουρέ πατάτας στα 12 ευρώ, μπακαλιάρο φιλέτο σκορδαλιά στα 9, το ψάρι ημέρα κοστίζει μόλις 41 ευρώ το κιλό, ενώ το κατάστημα διαθέτει και γαριδάκι Κύμης και γαύρο φρέσκο να σπαρταράει αμφότερα στα 6,5 ευρώ.

Το τριαντάφυλλο της νοστιμιάς

Λέκκα 22, Σύνταγμα, τηλ. 210 3227298

Σε μία στοά της οδού Λέκκα στο Σύνταγμα βρίσκεται ένα τόσο δα μαγαζάκι χρονομηχανή το οποίο σε στέλνει στην εποχή που οι ταβέρνες που σέβονταν τον εαυτό τους είχαν απαραιτήτως κρεμασμένη μία μικρή τηλεόραση κρεμασμένη στον τοίχο. Πέραν αυτών των εικαστικών παρεμβάσεων, σε αυτά τα μαγαζάκια ξέρεις ότι θα φας φρέσκο φαγητό. Στο Τριαντάφυλλο της νοστιμιάς θα βρεις ολόφρεσκο ψαράκι σε πολύ καλές τιμές (γύρω στα 40€ το κιλό η κουτσομούρα, ας πούμε. Με φρέσκο ψάρι, και για πολύ χορταστικό γεύμα, υπολόγισε γύρω στα 15-20€ το άτομο.

Ψητό Ιχθύος

Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου 36, Ηλιούπολη, τηλ. 210 9957997

Αυτή η μικρή οικογενειακή ψαροταβέρνα με το ευφάνταστο λογοπαίγνιο, η οποία αποτελεί στέκι για τους καλο-ψαροφαγάδες της Ηλιούπολης ψήνει καθημερινά πλην Δευτέρας φρέσκο ψάρι και το σερβίρει μυρωδάτο στο τραπέζι σας. Στο μενού του βρίσκουμε τσιπούρα ιχθυοτροφείου στα 6,2 ευρώ το τεμάχιο, λαβράκι βιολογικό στα 10,8 ευρώ το τεμάχιο, φαγκρί επίσης βιολογικό στα 14,8 ευρώ το τεμάχιο, και σαρδέλα στα 6 ευρώ. Αν σου μύρισε κάτι μαγειρευτό παίζει και ψαρόσουπα βελουτέ μπακαλιάρου στα 5 ευρώ ή ας πούμε χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι στα 9 ευρώ.

Ο Γιώργης του Βυθού

Σοφοκλή Βενιζέλου 92, Λυκόβρυση, τηλ. 210 2848050

Φυσικά και στον Βορρά υπάρχουν φθηνές ψαροταβέρνες. Στην ταμπέλα του καταστήματος αναγράφεται το «Ψαραγορά – Ψαροφαγάδικο», κάτι που μας δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Ολόφρεσκα ψάρια δικής τους ψαριάς μικρός και ζεστός χώρο και κλασικό μενού είναι η δική τους συνταγή επιτυχίας. Γαριδάκι τηγανιτό, αθερίνα, εξαιρετικά μύδια δεν ξεπερνούν τα 6 ευρώ. Κι από φρέσκο ψάρι παίζουν θα βρείτε ωραιότατη μερίδα τσιπούρας ψητής στα 5 ευρώ, λαβράκι ψητό στα 8 ευρώ, σαρδέλα ψητή στα 6 ευρώ και αν γουστάρεις τηγανητό, υπάρχει ωραιότατη τηγανητή αθερίνα στα 6 ευρώ και ελληνικό γαριδάκι τηγανητό στα 5 ευρώ.

Γιάννης

Λεωφ. Χατζηκυριακού 107, Πειραιάς, τηλ. 210 4180160

Θα αφήναμε λίστα με ψαροταβερνάκια χωρίς να συμπεριλάβουμε και λίγο Πειραιά; Στην οικογενειακή ψαροταβέρνα του Γιάννη που έφτασε αισίως τα 30 (όχι ο Γιάννης, η ψαροταβέρνα), βρίσκουμε νοστιμότατα και φυσικά ολόφρεσκα ψαράκια ημέρες σε δελεαστικότατες τιμές. Σπεσιαλιτέ του η πεσκανδρίτσα ψητή (η μερίδα στα 12 ευρώ) και η αχινόσουπα η λεμονάτη (στα 8 ευρώ). Την κουτσομούρα θα την βρεις στα 35 ευρώ το κιλό ενώ για μία μερίδα μαρίδας ή αθερίνας δεν θα δώσεις περισσότερα από 5 ευρώ.

Τα Βράχια της Πειραϊκής

Ακτή Θεμιστοκλέους 300, Πειραϊκή, τηλ. 210 4538461

Αν είσαι φαν του ψαριού τότε τα  Βράχια της Πειραϊκής θα τα γνωρίζεις. Αν πάλι δεν είσαι και ψάχνεις ένα ψαρομεζεδοπωλείο που δεν θα σου αδειάσει το πορτοφόλι, τα βράχια είναι φίλος σου. Πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα –και πιο value for money– ουζερί της Πειραϊκής και έχε κατά νου ότι δεν κάνει κρατήσεις. Στο μενού θα βρεις ωραιότατο γαριδάκι Συμιακό στα 9 ευρώ, σουπιά κρασάτη στα 9 ευρώ, και όλα τα ψαράκια της κατηγορίας γαύρου/ αθερίνας γύρω στα 7 ευρώ. Μεταξύ άλλων, παίζουν και σχετικά δυσεύρετες ετικέτες ούζο. 

Ο ψητός μπακαλιάρος

Εθνικής Αντιστάσεως 9-11, Χαλάνδρι, τηλ. 215 5004101

Ο Ψητός Μπακαλιάρος είναι ο μαστ προορισμός για όσους θέλουν μία φορά στη ζωή τους να φάνε τόσο ψάρι που να μην αντέχουν άλλο. Στο εστιατόριο του Χαλανδρίου  Με 13€ το άτομο (και 8€ για τα παιδιά) τρως πραγματικά όσο θέλεις, από ένα μενού που περιλαμβάνει φρέσκο ψάρι ημέρας (αναλόγως εποχής, μπορεί να είναι κολιός, γόπα, σκουμπρί, κουτσομούρα, μελανούρι κ.ο.κ), γαριδάκι Συμιακό, μύδια αχνιστά, γαύρο μαρινάτο, καλαμαράκια, μπακαλιάρο, μυδοπίλαφο, και πολλά άλλα που δεν χρειάζεται να σου πούμε τις τιμές τους γιατί όπως είπαμε δεν πληρώνεις περισσότερα από 13 ευρώ. Να ξέρεις ότι στα 13 ευρώ περιλαμβάνεται και ό,τι πιείς από αλκοόλ, δηλαδή κρασάκι, μπίρα ούζο ή τσίπουρο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v