Πάμε για ψαράκι στη Χαλκίδα!

Η Χαλκίδα είναι ο τέλειος προορισμός για ψαράκια και λοιπά θαλασσινά, κι εμείς την τιμούμε δεόντως πιάνοντας τραπεζάκια σε αγαπημένα ψαροταβερνάκια.
Πάμε για ψαράκι στη Χαλκίδα!

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Είναι κοντά, έχει θάλασσα, έχει και τέλειες ταβέρνες για ψαράκι και ουζάκια. Τι άλλο να ζητήσουμε από έναν προορισμό; Η Χαλκίδα είναι η αγαπημένη μας μονοήμερη για ψαροκαταστάσεις, και τα παρακάτω ταβερνάκια και ουζερί είναι ό,τι πρέπει για ψαροφαγία μετά ουζακίων.

Ουζερί Απάνεμο

Εθνικής Συμφιλίωσης 78, τηλ: 2221 022614

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Απανεμο (@apanemo_ouzeri)



Με θέα τον Ευβοϊκό, μια ανάσα από το κύμα, αυτό το ουζερί πέρα από... απάνεμο προσφέρει μεγάλη ποικιλία ουζακίων και τσίπουρων για να συνοδεύσεις τους εκλεκτούς θαλασσινούς μεζέδες που βγάζει η κουζίνα του. Μακαρονάδα του Ψαρά με διάφορα θαλασσινά, μυδοπίλαφο, γαύρος μαρινάτος, γαρίδες σαγανάκι με νόστιμο ζουμάκι, καλαμάρι γεμιστό, γαριδάκι συμιακό, αλλά και ωραία τηγανιτά ψαράκια όπως αθερίνα και μαρίδα είναι μερικές από τις τίμιες επιλογές του καταλόγου του. Για ένα σωστό μεζεδογεύμα με ουζάκι, ο λογαριασμός στα 18-20€/ άτομο.

Ο Γιάννης

Λιάσκα 1, τηλ: 2221085870



Ξακουστή ψαροταβέρνα στο λιμάνι ο Γιάννης, με εμπειρία δεκαετιών στις ψαροκαταστάσεις, συνεχίζει ακάθεκτος να κρατά ψηλά τον πήχη τον θαλασσινό, βγάζοντας εκλεκτά εδέσματα με άρωμα ιωδίου. Ο χώρος είναι παραδοσιακός, με όμορφη θέα, ενώ στο μενού παίζουν κλασικές και δοκιμασμένες επιλογές όπως γόνος, γαρίδες τηγανιτές, καλαμαράκια τηγανιτά, γυαλιστερές, φέτα πικάντικη, γαρίδες σαγανάκι και κουτσομούρες ψητές. Ο λογαριασμός στα 15-18€ ανά άτομο, με χύμα κρασάκι και κερασμένο γλυκό.

Το Λιμανάκι

Εύβοιας 64, τηλ: 2221 400200



Κλασικό, μικρό και συμπαθέστατο ουζερί στη Χαλκίδα, το οποίο μπορεί να μην έχει το ατού της θεάς, όμως η ατμόσφαιρα, ο κατάλογος και το σέρβις φτάνουν και περισσεύουν. Εδώ θα βρεις ολόφρεσκα όστρακα – σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, αλλά και γαρίδα του μπεκρή ωραιότατη, νοστιμότατο τσίρο, μπομπάτη σκορδαλιά για τους τολμηρούς, χταποδάκι ξιδάτο, παντζαροσαλάτα, χόρτα εποχής, και χορταστικές ποικιλίες θαλασσινών (μύδια, γαρίδες, αλοιφές, ντοματούλα κ.α.) για να συνοδεύσεις το  ουζάκι σου. Ο λογαριασμός στα 18-20€/ άτομο, με ουζάκι.

Η Κυρά Βούλα

Πλ. Κανήθου, Ξηρόβρυση, τηλ: 2221029434



Λίγο έξω από τη Χαλκίδα, ο χώρος αυτής της κρυμμένης ψαροταβέρνας δεν σου γεμίζει το μάτι, αν όμως πιάσεις τραπεζάκι θα μας θυμηθείς. Και όσο θα μας θυμάσαι θα τρως τα εκλεκτά ψαρο-εδέσματα της Κυρά Βούλας: σαρδέλα, ψητό χταπόδι, το οποίο δεν βράζεται πριν ψηθεί, αλλά είναι όσο μαλακό πρέπει, κόκκινο σαγανάκι γαρίδας, και τηγανιτά ψαράκια ανάλαφρα (γαύρος, μαρίδα, αθερίνα κ.α.). Ειδική μνεία αξίζει στις τηγανιτές πατάτες. Συνοδεία τσίπουρου, ο λογαριασμός στα 15€/ άτομο.

Ψαροταβέρνα Πασσαλής

Σαλέμη, τηλ: 2221 055175



Με θέα θάλασσα και έναν γραφικό φάρο, ο Πασσαλής είναι μια ταβέρνα με ιστορία δεκαετιών στην περιοχή, που ενδείκνυται για τσιμπούσια δίπλα στο κύμα. Στα τραπεζάκια που βγάζει έξω, θα απολαύσεις κλασικές αξίες θαλασσινών όπως χταποδάκι ξιδάτο, τέλεια τηγανισμένες κουτσομούρες που μυρίζουν θάλασσα, γόνο καλαμαράκι, γαρίδες σαγανάκι με λευκή σάλτσα και ψητό χταπόδι στα κάρβουνα. Ο κατάλογος έχει και τίμια κρεατικά, αν θες να ξεστρατίσεις. Ο λογαριασμός στα 15-18€/ άτομο, με χύμα κρασάκι.

Καπετάνιος

Παραλία Λαμψάκου, τηλ: 2221 082086



Πολλοί από τους ντόπιους δίουν στον Καπετάνιο την πρώτη θέση στα ψαροζεδοπωλεία της Χαλκίδας. Από τις παλιές ψαροταβέρνες, μετρά σχεδόν πέντε δεκαετίες ζωής διατηρώντας ατόφια την ποιότητα και τη νοστιμάδα του. Πιάσε τραπεζάκι και παράγγειλε γεμιστό θράψαλο, καραβιδόψιχα με βελούδινη σάλτσα μαγιονέζας, ριζότο με μύδια, πράσινη σαλάτα, πάσης φύσεως οστρακοειδή όπως αχοιβάδες, κυδώνια, γυαλιστερές κ.α., γαρίδες σαγανάκι, φιλέτο ξιφία, διάφορα τηγανιτά ψαράκια και φυσικά φρέσκο ψάρι αν το σηκώνει το μπάτζετ. Για θαλασσομεζεδάκια με ούζο ή τσίπουρο από τον πληθωρικό κατάλογο (50 + ετικέτες), ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο, με κερασμένη πορτοκαλόπιτα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v