Για ούζα και τσίπουρα σε Αργυρούπολη, Ηλιούπολη κι Ελληνικό

Βγήκαμε για ούζα και τσίπουρα προς Αργυρούπολη, Ηλιούπολη κι Ελληνικό μεριά, κι η μόνη ερώτηση που υπάρχει είναι πότε θα ξαναβγούμε;
Για ούζα και τσίπουρα σε Αργυρούπολη, Ηλιούπολη κι Ελληνικό

Όλοι λένε πως ο φετινός χειμώνας θα είναι δύσκολος. Μια διαδικτυακή «βόλτα» στα social media ή ένα γρήγορο ζάπινγκ στα κανάλια θα σε πείσει για του λόγου το αληθές. Εμείς συνιστούμε ψυχραιμία, γιατί με τον πανικό δεν κέρδισε ποτέ κανείς. Για αυτό όταν ο καιρός, το πορτοφόλι κι η διάθεση το επιτρέπουν καλό είναι να παίρνεις το έτερον ήμισυ ή την παρεούλα σου και να βγεις για μια τίμια και δοξασμένη ουζοκατάσταση. Αν μάλιστα κινείσαι προς Ελληνικό, Ηλιούπολη ή Αργυρούπολη μεριά τότε σου έχουμε τις κατάλληλες απαντήσεις στο δίλημμα ούζα ή τσιπουράκια;

Sea Bar

Γλάδστωνος 2, Ηλιούπολη τηλ: 2109768255

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sea Bar (@sea.bar)



Το #SeaBar είναι ένας νέος χώρος στην καρδιά της Ηλιούπολης έτοιμος να σε υποδεχτεί με τις πιο φρέσκιες και νόστιμες γεύσεις θαλασσινών και να σε ταξιδέψει σε θάλασσες γεύσεων. Αν ανήκεις στην ευγενή κατηγορία των ψαρομεζεδολάγνων είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχεις ταγκάρει το Sea Bar σε κάποιες από τις εξόδους σου. Σε ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον η κουζίνα του μαγαζιού βρίσκει τη χρυσή τομή ανάμεσα στη γαστρονομία και την παράδοση, όσο πίνεις τα εκλεκτά ουζο-αποστάγματα της κάβας του.

Θα σου κρατήσουμε μούτρα αν πας στο Sea Bar και δεν δοκιμάσεις χταποδάκι με mousse καπνιστής μελιτζάνας και την μαρμελάδα ντομάτας, carpaccio Χτένια με ψημένο πράσινο μήλο, chili και λάδι κόλιανδρου, τηγανιά λαβράκι με σάλτσα κουρκουμά, κάπαρη και chips πατάτας, γαριδάκι φρέσκο τηγανιτό με καπνιστή πάπρικα και mousse ταραμά, φιλέτο μαγιάτικο με αμπελοφάσουλα Λήμνου και σάλτσα κακαβιάς. Μαζί με τα ουζάκια υπολόγισε περί τα 23-25€ το άτομο για γενναίο τσιμπολόγημα.

Αίφνης

Κρήτης 56, Αργυρούπολη τηλ.:6944 844733



Το Αίφνης κρύβεται σε ένα μικρό στενάκι της Αργυρούπολης κι είναι, από όταν άνοιξε, σημείο συνάντησης καλοφαγάδων που τσουγκρίζουν τα ουζοπότηρά τους για να πάνε τα φαρμάκια κάτω, όσο το τραπέζι τους γεμίζει με νοστιμιές. Το εστιατόριο είναι προσεγμένο και κομψότατο, ενώ μόλις καλοκαιριάζει κόσμος συρρέει στην όμορφη αυλή του.

Από το μενού του αξίζει να δοκιμάσεις γαύρο μαρινάτο σαλάτα (με πατζάρι, σως μουστάρδας, κολοκυθάκι, καρύδια, ντοματίνια και κάπαρη), φιλέτο κοτόπουλο (με τυρί κρέμα, τσίλι και μυρωδικά) μελιτζάνα στον φούρνο (με φιλέτο κολιού, ντομάτα και ξυνομυζήθρα), μακαρονάδα (με παστράμι, σύκο, μπρόκολο και παραδοσιακό τυρί από την Ίο) και φιλέτο κοτόπουλου σέ κουπάκια αγκινάρας, παρέα με γαρίδες και άγριο ρύζι. Για πλήρες γεύμα συνοδεία ουζακίων υπολόγισε 15-20€ το άτομο.

Σουσάμι

Μαρίνου Γερουλάνου 92, Αργυρούπολη, τηλ.: 21 0963 6900



Το Σουσάμι λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια στην Αργυρούπολη και συνδυάζει την κλασική Ελληνική πατροπαράδοτη γεύση με την Ευρωπαϊκή δυτική μεσογειακή κουζίνα δίνοντας μία διαφορετική μοντέρνα εκδοχή σε όλους όσους θέλουν να απολαύσουν μια διαφορετική εμπειρία μέσα από ένα συνδυασμό γεύσεων και φαντασίας.

Ανοίγεις κατάλογο και παραγγέλνεις κοτόπουλο αναμμένο με τυρί Μετσοβόνε, κρέμα κολοκύθας, απάκι, σβησμένο σε ρακόμελο με πατάτες, φιλέτο χοιρινό με γραβιέρα, λιαστή ντομάτα, δενδρολίβανο με πατάτες τηγανιτές, μοσχαρίσιο συκώτι ριγανάτο με τηγανιτές πατάτες, πένες κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα, βασιλικό και κρέμα γάλακτος, τηγανιά μανιταριών και “Χουνκιάρ μπεγιεντί” (μοσχάρι με σάλτσα τομάτας, πουρέ μελιτζάνας) και κασέρι Μυτιλήνης. Μαζί με τα απαραίτητα τσιπουράκια υπολόγισε στα 15-20€ το άτομο.

Μικρές Κυκλάδες

Πανταζή 56, Ηλιούπολη,τηλ.:210 970 9150



Οι Μικρές Κυκλάδες έχουν και το όνομα έχουν και τη χάρη μιας και φέρνουν τα καλούδια του Αιγαίου στο τραπέζι σου. Ο πυρήνας της φιλοσοφίας της κουζίνας περιστρέφεται γύρω από το συνδυασμό φρέσκων θαλασσινών και ψαριών που συλλέγονται καθημερινά από παραδοσιακά ψαροκάικα και από όλα τα Κυκλαδονήσια. Στις “Μικρές Κυκλάδες” δημιουργούν μια παλέτα θαλασσινών εδεσμάτων, με μαεστρία και προσοχή στη λεπτομέρεια, όπως ακριβώς αρμόζει σε μια τόσο ευαίσθητη πρώτη ύλη.

Όσο πίνεις τα ουζάκια σου για το καλωσόρισμα στον χώρο, διάλεξε από τον κατάλογο την αχινοσαλάτα, το καρπάτσιο καραβίδας, τον καπνιστό βακαλάο με λαδολέμονο και κρεμμύδι, το πικάντικο λιγκουίνι γαρίδας, το ριζότο Φούσκας με γλυκό κρασί και ντομάτα κομφί και το καλαμάρι σχάρας και θα μας θυμήθεις. Για σοβαρή τσιπουροκατάσταση συνοδεία μεζέδων υπολόγισε στα 22-25€ το άτομο.

Στοά Μουσική Μπακαλοταβέρνα

Βίτσι 3 Ηλιούπολη , τηλ.: 698 601 3049



Ουζάκια και μπακαλοταβέρνα πάνε μαζί, όλοι οι μερακλήδες το ξέρουν αυτό κι έτσι έχουν κάνει στέκι τους τη Μουσική Στοά στην Ηλιούπολη τρωγοπίνοντας και χορεύοντας μέχρι πρωίας. Αυθεντική, παραδοσιακή και πάντα ορεξάτη η Στοά υπόσχεται βραδιές ξεγνοιασιάς που τόσο έχουμε ανάγκη.

Στον κατάλογό της θα βρεις πολλές νοστιμιές, από τις οποίες επιβάλλεται να δοκιμάσεις τα αυγά του Σουλελέ, τους κολοκυθοκεφτέδες, τη φάβα Σαντορίνης, την τηγανιά τουρλού, το καπνιστό απάκι, τα κεφτεδάκια της γιαγιάς και τα παϊδάκια προβατίνα. Για πλήρες γεύμα συνοδεία ούζων υπολόγισε στα 15-20€ το άτομο.

Διονύσης

Λεωφόρος Ιασωνίδου 2, Ελληνικό, τηλ.: 21 0961 8204

Αν θες καλό μαγειρευτό φαγητό και μένεις στο Ελληνικό, τότε ξέρεις ότι ο κατάλληλος προορισμός είναι ένας και μοναδικός. Μιλάμε φυσικά για τον Διονύση, ο οποίος εδώ και χρόνια καλοταΐζει τους θαμώνες του. Καθημερινά τα ταψιά του Διονύση νομίζουν με πεντανόστιμα παραδοσιακά φαγητά. Από παστίτσιο και μουσακά, μέχρι κοκκινιστό και μπριάμ, αλλά και λαχανοντολμάδες, σουπιές-σπανάκι ή χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι. Για τους φαγανούς επισκέπτες του ο Διονύσης, έχει το κατάλληλο πιάτο για να συνοδέψεις το ουζάκι σου. Για πλήρες γεύμα μετά ούζου υπολόγισε στα 10-12€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v