Και τι κινέζικο ζώδιο είπαμε πώς είσαι;

Ωραία και η δυτική αστρολογία, αλλά θέλουμε να εξερευνήσουμε και λίγο την ανατολική και συγκεκριμένα την κινεζική.
Και τι κινέζικο ζώδιο είπαμε πώς είσαι;

Έχετε ακούσει για την Κινεζική πρωτοχρονιά; Κάτι θα έχει πάρει το αυτί σας. Οι φίλοι εξ ανατολών γιορτάζουν το νέο έτος τη δεύτερη νέα σελήνη, μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο. Τα ζώδια στο κινεζικό αλλάζουν κάθε 12 έτη, κάτι που προέκυψε από την παρατήρηση της τροχιάς του πλανήτη Δία.

Επειδή όμως δεν είστε αστρονόμοι και ίσως όλα αυτά να σας ακούγονται κινέζικα, θα σας πούμε πολύ χοντρικά, ότι καλή χρονιά οι Κινέζοι λένε όταν η Νέα Σελήνη μπαίνει στον Υδροχόο. Αυτό σημαίνει ότι το κινέζικο έτος, συνήθως, ξεκινά τέλη Γενάρη με μέσα Φλεβάρη. Φέτος, την έναρξη του νέου χρόνο σήμανε η 25η Ιανουαρίου.

Στο ζουμί λοιπόν. Εσύ, κοιτάς τι χρονιά γεννήθηκες. Γεννήθηκες πχ. το 1984; Τότε αν έχεις γεννηθεί από μέσα Φλεβάρη και μετά, είσαι Αρουραίος. Γεννήθηκες 12 χρόνια πριν το 1984; Δηλαδή το 1972; Τότε και εσύ είσαι Αρουραίος. Αν δεν κατάλαβες το κόνσεπτ, θα σ’ το εξηγήσουμε ευθύς αμέσως.

Αρχικά κοιτάς την ημερομηνία γέννησής σου. Αν γεννήθηκες μεταξύ τέλη Ιανουαρίου και μέσα Φεβρουαρίου, κρατάς μια πισινή για το ζώδιο της χρονιάς που γεννήθηκες. Έπειτα, κάνεις ένα search στο Google με τις λέξεις-κλειδιά «[έτος γέννησης σου] χρονιά κινέζικο ωροσκόπιο». Τότε αυτό είναι το ζώδιο σου. Μην ξεχνάς ότι αν είσαι γεννημένος τις ημέρες που είπαμε, ελέγχεις και το πότε ξεκίνησε το έτος που γεννήθηκες. Αν η ημερομηνία που γεννήθηκες είναι πριν την έναρξη της νέας χρονιάς, τότε κοιτάς το ζώδιο του προηγούμενου έτους.

Ας ξεκινήσουμε με τη χρονιά του Αρουραίου

Αν είσαι Αρουραίος, αυτό σημαίνει ότι είσαι δημιουργικός, αλλά και πρακτικός, καθώς έχεις τη λύση για κάθε πρόβλημα. Όπως και το αρούρι, είσαι υπερκινητικός, έχεις φαντασία και αυτό σε καθιστά ευρηματικό. Τέλος, έχεις αυξημένη διαίσθηση, βλέπεις τι αξίζει, και ξέρεις πώς να το διεκδικήσεις.

Βούβαλος

Σε αντίθεση με ένα βόδι, ο Βούβαλος είναι ευγενικός, φιλειρηνικός με τόση δύναμη που από μερικούς θα μπορούσε να θεωρηθεί επικίνδυνος όταν εξοργίζεται. Είναι συντηρητικός και ισχυρογνώμων –όπως και τα βόδια. Ο Βούβαλος χαρακτηρίζεται από σταθερότητα, γι’ αυτό και είναι ένας άνθρωπος στον οποίο μπορείς να βασιστείς.

Τίγρης

Αν είσαι Τίγρης στο κινέζικο ωροσκόπιο, τότε λίγο-πολύ η ιδιοσυγκρασία σου και ο χαρακτήρας σου μοιάζουν με του ζώου. Είσαι ισχυρός, αλλά και ευγενής. Είσαι οξύθυμος και αυτό σε κάνει να είσαι επιθετικός, αλλά και ανεξάρτητος.

Λαγός

Στοργικός σαν τον Καρκίνο, απλός αλλά και ελκυστικός ο Λαγός, συν τοις άλλοις, είναι φιλόδοξος και ταλαντούχος. Θέτει ρεαλιστικούς στόχους βάσει των δυνατοτήτων του και προτιμά να αφήνει τους ηγετικούς ρόλους σε αυτούς που το κατέχουν.

Δράκος

Ο Δράκος είναι ο ηγέτης που χρειαζόμαστε. Το παιδί της Ντενέρις είναι ισχυρό, ταλαντούχο και γεμάτο ζωντάνια. Παρ’ όλα αυτά ο Δράκος είναι οξύθυμος με ανήσυχο πνεύμα και έχει τη σχολαστικότητα ενός Παρθένου.

Φίδι

Ο άνθρωπος που είναι φίδι στο ζώδιο, είναι σκεπτόμενος και εύστροφος. Κάποιες φορές φοβάται λίγο περισσότερο από όσο χρειάζεται. Πολλές γυναίκες που ανήκουν στο ζώδιο του φιδιού, χαρακτηρίζονται από ομορφιά και εξυπνάδα –σαν την Όπρα.

Άλογο

Το άλογο έχει μάθει να αγαπάει τη ζωή. Είναι σέξι και γοητευτικό κι ας μην είναι απαραίτητα όμορφο με την έννοια του μοντέλου. Σαν και τα άλογα του ζωικού βασιλείου είναι έξυπνο και δημοφιλές. Ωστόσο, ένας άνθρωπος που είναι άλογο είναι εργατικός, επίμονος και πιστός.

Κατσίκα

Η κατσίκα είναι το ζώδιο που θα ήθελες να είσαι. Είναι δυνατή αλλά και ευγενική. Έχει κίνητρα και παρατηρεί περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή να πετύχει τον στόχο της –και σχεδόν πάντα τον πετυχαίνει. Παράλληλα είναι γειωμένη: αγαπά τα παιδιά, τα ζώα και τη φύση. Τέλος, είναι οργανωτική και γενναιόδωρη. Ωστόσο, είναι αρκετά ισχυρογνώμων.

Πίθηκος

Όποιος ανήκει στο ζώδιο του Πιθήκου έχει αίσθηση του χιούμορ και κατ’ επέκταση είναι και εύστροφος. Έχει πρωτότυπες ιδέες μιας και είναι στοχαστής. Ο πίθηκος είναι και πρακτικός, γι’ αυτό και ολοκληρώνει γρήγορα ό,τι task του ανατεθεί. Τέλος, είναι γενικά εσωστρεφής και η ενσυναίσθηση του τον κάνει πολύ φιλικό.

Πετεινός

Ο Κόκορας ή Πετεινός έχει στρατηγική. Ό,τι αναλάβει θα το φέρει εις πέρας με σχέδιο –δεν εμπιστεύεται το ένστικτο. Είναι εγωκεντρικός και έχει θάρρος. Κάποιοι θα τον θεωρήσουν εγωκεντρικό αλλά δεν είναι. Αγαπάει πολύ τους φίλους του και θέλει να τους προστατεύει.

Σκύλος

Ο Σκύλος είναι ο άνθρωπος που θέλεις να έχεις κοντά σου. Είναι πιστός, αξιόπιστος, συμπονετικός, προστάτης κα όποτε του ζητήσεις βοήθεια θα είναι εκεί για να σ’ τη προσφέρει. Θα υπερασπιστεί τους φίλους του με πάθος και δε θα αφήσει κανένα να τους κακολογήσει.

Γουρούνι

Το Γουρούνι είναι ασυμβίβαστο· δε θα σωπάσει όταν διαφωνεί ή όταν θεωρεί ότι κάποιος ή κάποιοι αδικούνται. Είναι αρκετά εργατικός, ενθουσιώδης και καριερίστας. Ωστόσο, είναι λιγάκι οξύθυμος και κάποιες φορές παραείναι φιλόδοξος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v