Μεζεδοπωλεία με αυλή σε Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Περιστέρι

Βολτάραμε στα δυτικά προάστια και ξετρυπώσαμε υπέροχα μεζεδοπωλεία με αυλή σε Αιγάλεω, Περιστέρι και Χαϊδάρι.
Μεζεδοπωλεία με αυλή σε Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Περιστέρι

Πήγες διακοπές Ιούνη και Ιούλη κι έχεις ξεμείνει στην Αθήνα αυγουστιάτικα; Μη στεναχωριέσαι και μη βαρυγκομάς. Επιλογές υπάρχουν για να την περάσεις ζάχαρη κι εντός των αστικών τειχών. Δεν χρειάζεσαι πολλά άλλωστε. Αρκεί να πιάσεις μια θέση σε ένα από τα υπέροχα μεζεδοπωλεία με αυλή που υπάρχουν στα πέριξ της Αττικής. Σήμερα θα κινηθούμε προς τα δυτικά τρωγοπίνοντας σε Αιγάλεω, Περιστέρι και Χαϊδάρι.

Μέρες Ραδιοφώνου

Μάρκου Μπότσαρη 35, Αιγάλεω τηλ.: 21 3026 5017



Ο δρόμος της Μάρκου Μπότσαρη είναι ένας από πιο πολυσύχναστους των δυτικών προαστίων. Δύσκολα περιμένεις εκεί να βρεις μια καταπράσινη αυλή με λίγα τραπεζάκια, απλωμένα στο χαλικόστρωτο. Κι όμως αν μπεις στις Μέρες Ραδιοφώνου θα σου αποκαλυφθεί μια γλυκιά και νοσταλγική αυλή που σε καλεί να κάτσεις και να δοκιμάσεις τα λαχταριστά μεζεδάκια του καταλόγου. Οι επιλογές μπορεί να είναι μετρημένες, μα πεντανόστιμες. Ξεχωρίζουμε το ταλαγάνι στη σχάρα, το μαστέλο, τις καπνιστές πανσετούλες, την χοιρινή τηγανιά, ενώ καθημερινά υπάρχουν έξτρα μερακλήδικα πιάτα ημέρας. Μαζί με ουζάκι η μπυρίτσα υπολόγισε 12-15€ το άτομο.

Ρεμεζέ

Αγίας Λαύρας 14, Αιγάλεω, τηλ.: 21 3031 3723


Στον πεζόδρομο της Αγίας Λαύρας στο Αιγάλεω οι μεζεδο-επιλογές είναι πολλές. Αν ωστόσο αναζητάς ένα αυθεντικό ρεμπέτικο μεζεδοπωλείο με μια κουκλίστικη αυλή, τότε το Ρεμεζέ μοιάζει μονόδρομος.

Το μαγαζί έχει μια ιδιαίτερα φιλόξενη ατμόσφαιρα που σε καλεί να το κάνεις στέκι σου. Με λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική, ποιοτικό φαγητό και καλό κρασί, εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί το σλόγκαν του είναι το περί ορέξεως, Ρεμεζέ. Αν βρεθείς στο Ρεμεζέ επιβάλλεται να παραγγείλεις παστουρμαλί, μανιτάρια σκορδάτα, χαλούμι σχάρας, κατσικίσια παϊδάκια, κασερλί κοτόπουλο, πεϊνιρλί σουτζούκι παστουρμά, κοντοσούβλι, τη μοσχαρίσια ταλιάτα, τη μπριζόλα γίγας που ζυγίζει πάνω από ένα κιλό και το μπιφτέκι κοτόπουλο των 900 γραμμαρίων. Μαζί με τα κρασάκια ή τις ρακές σου υπολόγισε 15-18€ το άτομο.

Μεζέ Μεζέ

Γρηγορίου Κυδωνίων 10, Αιγάλεω τηλ.: 2105908929



H φήμη του Μεζέ Μεζέ προηγείται του ονόματός του καθώς εδώ και πολλά χρόνια σερβίρει εκλεκτά μεζεδάκια στους θαμώνες του, οι οποίοι φεύγουν γλείφοντας δακτυλάκια μετά από κάθε φαγητοποσία. Η όμορφη αυλή σε ταξιδεύει μακριά από την Αθήνα, όσο οι μοσχομυρωδιές ξεκινούν ερωτικό παιχνίδι με τα ρουθούνια σου. Στις σπεσιαλιτέ του καταλόγου θα βρεις τους κολοκυθοκεφτέδες και τα ντολμαδάκια της γιαγιάς, το νιόκι με κοκκινιστό μοσχαράκι και κρέμα παρμεζάνας, τα σκιουφιχτά με τρούφα, το κοτόπουλο με πορτοκάλι και τα πανσετάκια με Jack Daniels sauce. Ο λογαριασμός θα κινηθεί στα 18-20 ευρώ το άτομο, μαζί με συνοδευτικό κρασάκι ή ουζάκι.

Μεζεράκη

Στρ. Καραϊσκάκη 90, Χαϊδάρι τηλ.: 21 0598 6701



Σαν βρεθείς στον πεζόδρομο της Στρ. Καραϊσκάκη στο Χαϊδάρι και σου έρθει όρεξη για μεζεδοτσιμπούσι, τότε πρέπει να πας προς Μεζεράκη Μεριά. Η όμορφη αυλίτσα του μαγαζιού θα σε προϋπαντήσει πριν πέσεις με τα μούτρα στα μεζεδάκια του καταλόγου. Η κουζίνα στο Μεζεράκη έχει επιρροές από την Κρήτη και πολύ καλά κάνει και ισορροπεί ανάμεσα στους φαγητοθησαυρούς της θάλασσας και σε ζουμερά κρεατικά. Στα οπωσδήποτε του μενού είναι φυσικά η τυροκαυτερή με πιπεριά Φλωρίνης, οι πατάτες τηγανητές με ξηρό ανθότυρο, η «περίεργη» μελιτζανοσαλάτα, το απάκι, ο κρητικός ντάκος και οι μαριναρισμένες πανσετούλες. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 15€ το άτομο.

Αγροτικόν

Καρπενησίου 52, Περιστέρι, τηλ: 210 5729629

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Αγροτικόν (@agrotikon_)



Το Αρχοντικόν στο Περιστέρι έχει και το όνομα αλλά και την χάρη, κερδίζοντας τους πελάτες του με την όμορφη vintage διακόσμησή του, αλλά και την μοσχομυρωδάτη κουζίνα του. Το καλοκαιράκι στην αυλή του, απλώνονται αρκετά τραπεζάκια για τους μερακλήδες επισκέπτες των δυτικών προαστίων κι όχι μόνο.

Το μενού έχει αρκετές λουκούλλειες επιλογές όπως τηγανιτές πατάτες με κιμά κοκκινιστό και τηγανητό αυγό, σκοπελίτικη παστουρμαδόπιτα, σκιουφιχτά με μανιτάρια και παρμεζάνα, κριθαρότο με πανσέτα και μπρόκολο, μπουκιές στήθους κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα και κεμπάπ σχάρας με πιτούλες και γιαούρτι. Για ένα βαρβάτο τσιμπολόγημα συνοδεία κρασιού μπορείς να υπολογίσεις περί τα 15-17€ κατ’ άτομο.

Λεμονάκι Μυρωδάτο

Στρ. Καραϊσκάκη 35, Χαϊδάρι, τηλ.:21 0532 2122



Το Λεμονάκι Μυρωδάτο στο Χαϊδάρι σε περιμένει στον πανέμορφο λεμονόκηπό του, με τις πολύχρωμες καρέκλες για ξέγνοιαστες βραδιές, αλλά και μουσικά γλέντια από αυτά που πολύ συχνά στήνονται στην αυλή του. Επειδή ωστόσο νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, αντίθετα παραγγέλνει φέτα με φύλλο κανταΐφι, ταχινόμελο και φρέσκα φιστίκια Αιγίνης, το πικάντικο σπετσοφάι με πρόβειο λουκάνικο, την τηγανιά χοιρινή με γραβιέρα Κρήτης, την τηγανιά κοτόπουλο με σάλτσα bbq αλλά και την τηγανιά με μοσχαρίσιο συκώτι. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις επίσης τις γαλατικού μεγέθους ποικιλίες κρεατικών όπως και τα σκιουφικτά κρήτης με άγρια μανιτάρια, σύγκλινο Μάνης, λάδι τρούφας και παρμεζάνα. Μαζί με τα κρασάκια σου υπολόγισε περί τα 18-20€ το άτομο για πλήρες και χορταστικό γεύμα

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v