Πάμε για καλαμαράκια μετά την παραλία;

Καλοκαίρι δίχως καλαμαράκια πάνω στο κύμα, δεν γίνεται. Κάνε τη βουτιά σου κι εμείς θα σε περιμένουμε στις καλύτερες ταβέρνες στα πέριξ της Αττικής.
Πάμε για καλαμαράκια μετά την παραλία;

Αν παίρναμε ένα μικρόφωνο στο χέρι και κάναμε ρεπορτάζ στις γειτονιές της Αθήνας ρωτώντας περαστικούς «τι σημαίνει για σένα καλοκαίρι» είναι βέβαιο ότι θα ακούγαμε πολλές και ενδιαφέρουσες απαντήσεις. Οι πιο μερακλήδες της φάσης ωστόσο θα ήταν εκείνοι που θα λέγανε ότι καλοκαίρι σημαίνει να τρως καλαμαράκια πρώτο τραπέζι θάλασσα μετά από μακροβούτια και πολύωρη ηλιοθεραπεία. Για όλους αυτούς λοιπόν μαζέψαμε τις καλύτερες ψαροταβέρνες που σερβίρουν λαχταριστά καλαμαράκια στα πέριξ της Αττικής.

Θόδωρος κι Ελένη το μικρό

Λεωφ. Λεγραινών, Λαυρεωτική, τηλ: 2292 051936

Από τα πλέον ονομαστά ψαροταβερνάκια των Λεγραινών το Θόδωρος κι Ελένη το μικρό έχει μια υπέροχη αυλίτσα στρωμένη με λεπτό χαλικάκι που μοιάζει σαν το ιδανικό σποτ για ένα γενναίο τσιμπούσι μετά τις βουτιές που είχες ρίξει στις γειτονικές παραλίες. Το μενού βρίθει φαντασίας συνδυάζοντας γαστρονομία και παράδοση όπως μαρτυρούν οι γαρίδες παναρισμένες με σουσάμι και ελαφριά σως σκόρδου και τα μύδια αχνιστά με φέτα. Όσοι ξέρουν ωστόσο τρώνε το φρέσκο τηγανιτό καλαμάρι και γλείφουν δαχτυλάκια κι από τα δυο χεράκια. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 20-25€ μαζί με τα απαραίτητα ουζάκια.

Ξυπόλητος

25η Μαρτίου, Άγιος Νικόλαος Λούτσα τηλ: 2294 028342

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ξυπόλητος (@y.xipolitos)



Στη Λούτσα αδερφές μου στη Λούτσα φωνάζουν πάμπολλοι Αθηναίοι αναζητώντας μια κοντινή παραλιακή εξόρμηση, την οποία θα συνδυάσουν μετά φαγητού και δη καλαμαρακίων στον Ξυπόλητο. Μπλε τραπεζάκια κυριολεκτικά μια ανάσα από το κύμα, θέα θάλασσα από εκείνες που καλύτερες δε βρίσκεις παρά μόνο σε νησί, χταπόδια απλωμένα στο σύρμα, ψαράκι φρέσκο, ίσκιος από αρμυρίκια. Φαντάζεσαι πιο ιδανικό σκηνικό από αυτό για να λεηλατήσεις τις τεράστιες μερίδες με καλαμαράκια που σερβίρουν στο μαγαζί; Στον κατάλογο θα βρεις διαλεχτούς ψαρομεζέδες για να πάρετε κάτι και για τη μέση κι αν δεν επιλέξεις φρέσκο ψάρι δεν πρόκειται να δώσεις περισσότερα από 20-25€ το άτομο.\

Άγονη Γραμμή

Ακτή Ανδρέα Παπανδρέου 2, Ραφήνα, τηλ: 2294 023356

Το Λιμανάκι της Ραφήνας έχει πολλούς θαυμαστές και πιστούς θαμώνες, να σεργιανίζουν κατά μήκος του. Οι πιο ψαγμένοι κάνουν μια μερακλήδικη στάση στο πολύ συμπαθητικό ταβερνάκι της Άγονης Γραμμής, για να φάνε τηγανιτό καλαμαράκι όπως πρέπει ανάμεσα σε άλλες εξαιρετικές επιλογές θαλασσινών. Καλό είναι να γνωρίζεις ότι ο κατάλογος περιλαμβάνει και αρκετές επιλογές σε κρέας για τους αλλόθρησκους, όπως και κάποια πεντανόστιμα μαγειρευτά ημέρας. Συνοδεία ούζου ή τσίπουρου εμφιαλωμένου ή χύμα, ο λογαριασμός στα 20€ κατ’ άτομο.

Η Χήρα

Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Ανδρούτσου 1, Λούτσα



Μην πάει ο νους σου στο κακό λόγω ονόματος. Η Χήρα απλώνει τα τραπεζάκια της κυριολεκτικά εκεί που σκάει το κύμα στην παραλία της Αρτέμιδας όσο στην κουζίνα της παίρνουν φωτιά τηγάνια και σχάρες για να καλοταΐσουν τους ψαρολάτρεις που προσμένουν να παραγγείλουν. Εκτός από τα πατροπαράδοτα καλαμαράκια, στον κατάλογό της θα βρεις φρεσκοτηγανισμένο συμιακό γαριδάκι, ζουμερές σουπιές στιφάδο, λαχταριστούς χταποδοκεφτέδες και την ξακουστή ψαρόσουπα, με ότι φέρουν στη Χήρα οι ψαράδες της περιοχής καθημερινά. Μαζί με τα συνοδευτικά ουζάκια υπολόγισε στα 25€ το άτομο.

Τα βράχια της Πειραϊκής

Ακτή Θεμιστοκλέους 300, Πειραιάς τηλ.: 21 0453 8461

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Delfeios (@delfeios)



Δεν χρειάζεται να γράψει τριπλό αριθμό χιλιομέτρων το κοντέρ πήγαινε έλα για να φας πάνω στο κύμα, μιας και στον Πειραιά έχει ωραιότατα ταβερνάκια, ειδικά όταν μιλάμε για τα χιλιοταγκαρισμένα στο Instagram, βραχάκια της Πειραϊκής. Το ομώνυμο ταβερνάκι παράγει συνεχώς κι αδιαλείπτως πεντανόστιμες μερίδες τηγανιτά καλαμαράκια και στα σερβίρει μια ανάσα πάνω από το κύμα, για να πάρεις μυρωδιά από αρμύρα ακόμη κι αν δεν πήγες στο νησί.

 Οφείλεις να δοκιμάσεις γαριδομακαρονάδα, μύδια σαγανάκι ή αχνιστά και αν το βαστάει η τσέπη σου φρέσκο ψαράκι. Θα δώσεις περίπου στα 22-25 25€ το άτομο μαζί με την απαραίτητη ουζοποσία.

Γιάννος

Ποσειδώνος 45, Παραλία Μαραθώνα τηλ.: 2294 055216

Πάμε τώρα και στην Παραλία του Μαραθώνα για να συναντήσουμε το γραφικό ταβερνάκι του Γιάννου, όσο ετοιμάζονται τα καλαμαράκια μας. Αν θες να δοκιμάσεις και τις υπόλοιπες λιχουδιές του καταλόγου σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα τις σπεσιαλιτέ του καταστήματος όπως είναι η γαριδομακαρονάδα, οι γαρίδες σαγανάκι, αλλά και οι εποχιακές δροσιστικές σαλάτες που έρχονται στο τραπεζάκι σου με θέα τον Ευβοϊκό. Στο τέλος θα φας και κερασμένο γλυκάκι ενώ δεν θα δώσεις περισσότερα από 18-20€ το άτομο.

https://www.facebook.com/%CE%9C%CE%B5%CE%B6%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CF%80%CF%89%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CE%B1%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B1-%CE%9F-%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%BF%CF%82-2017319495159038

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v