Οι καλύτερες σούβλες της Αθήνας

Οι σουβλολάγνοι βγήκαμε παγανιά κι εντοπίσαμε τις καλύτερες σούβλες της Αττικής για προβατίνα, γουρουνοπούλα κι άλλα στριφογυριστά κρέατα.
Οι καλύτερες σούβλες της Αθήνας

Το καλοκαίρι το αγαπάμε για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι και τα πανηγύρια με τους χορούς και τις σούβλες να γυρνούν στον ρυθμό παραδοσιακών ή και όχι τραγουδιών. Κάποιοι από εμάς ωστόσο δεν θα βρεθούμε σε πανηγύρια. Παρότι οι χοροί και τα κλαρίνα δεν θα μας λείψουν και τόσο, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα σουβλιστά κρέατα. Για να παρηγορηθούμε λοιπόν θα πάμε μια βόλτα στις καλύτερες σούβλες της Αθήνας να φάμε το κάτιτις μας.

Σβέλτος

Πατησίων 315, Κάτω Πατήσια, τηλ.: 21 0831 1930

Αν βρεθείς στις τρεις γέφυρες και σε πάρει η μυρωδιά από σούβλα μην παραξενευτείς. Ο Σβέλτος κάνει παιχνίδι και καλοταΐζει τους κοψιδολάγνους της περιοχής κι όσους σταματούν για να πάρουν λίγο σουβλιστό κοκορετσάκι για να πάνε κάτω τα φαρμάκια. Στις σούβλες του Σβέλτου γυρνάνε αρνιά, κοντοσούβλια, γουρουνοπούλα μισάδι και γουρουνόπουλο γάλακτος, σπληνάντερα και φυσικά κοτόπουλα. Μερακλήδικο ψήσιμο στα κάρβουνα και γενναίες μερίδες έχουν στήσει σταθερό πελατολόγιο. Για ένα γενναίο κρεατοτσιμπούσι υπολόγισε περί τα 15€ το άτομο.

Ήπειρος Σούβλα Grill

Θηβών 470, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0591 2360

Πολύ κοντά στη συμβολή της Λεωφόρου Θηβών με τη Λεωφόρο Αθηνών στο Αιγάλεω παίζει σοβαρή σουβλοκατάσταση, με τους θαμώνες να λένε Ήπειρος και να γλείφουν ενστικτωδώς τα δάχτυλά τους. Πέρα από καλοψημένα καλαμάκια και τις πίτες, και τα σάντουιτς η Ήπειρος ειδικεύεται στη σούβλα όπως υπερήφανα δηλώνει το όνομά της. Έτσι λοιπόν στον κατάλογο θα βρεις κοτότουλο, αρνί, κοντοσούβλι χοιρινό αλλά και κοτόπουλο, γουρουνοπούλα, κοκορέτσι αλλά και αρνίσιο κεφαλάκι για τους μερακλήδες της παρέας. Μαζί με πατατούλες, σος και τα απαραίτητα μπυρόνια  και αναψυκτικά υπολόγισε περί τα 20€ το άτομο.

Master Σούβλα

Θηβών 330, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0591 2360

Σουβλογειτονιά αποδεικνύεται το Αιγάλεω κι αν δεν μας πιστεύεις οφείλεις να επισκεφθείς τον master του είδους ο οποίος θα σε μυήσει στα καλοψημένα σουβλιστά κοτόπουλα κι αρνιά που καθημερινά ετοιμάζονται με μεράκι για τον ουρανίσκο σου και μόνο. Κοκορετσάκια και κοντοσούβλια αποτελούν εξαιρετική επιλογή, ενώ αν πετύχεις την χοιρινή πανσέτα στη σούβλα, πρέπει να κάνεις την χάρη στον εαυτό σου και να πάρεις μια μερίδα. Η γουρουνοπούλα επίσης είναι το σπεσιάλ του καταστήματος, ενθουσιάζοντας κάθε τυχερό που την δοκιμάζει.

SouvlaHouse

Ημηττού 130, Παγκράτι, τηλ.: 21 0751 4897

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Souvla House (@souvlahouse.gr)



Η Παγκρατάρα υποδέχθηκε το Souvla House, ευελπιστώντας να γίνει το νέο στέκι για καλοφαγάδες και κρεατολάγνους που θα ξεκοκαλίσουν τα σουβλιστά καλούδια του. Το Souvla House προσφέρει επιλεγμένα κρέατα από τους καλύτερους παραγωγούς, ψημένα με μαεστρία από τους ειδικούς. Πάρε λοιπόν την παρέα σου και πήγαινε μια βόλτα από εκεί ή παράγγειλε αν δεν σε βγάζει ο δρόμος χειροποίητες σούβλες από χοιρινό, κοτόπουλο, κλέφτικο, κοκορέτσι, γουρουνόπουλο, αρνάκι, προβατίνα αλλά και φρυγαδέλι, που σερβίρονται σε μερίδες αλλά και σε πίτες. Μαζί με τα παρελκόμενα (πατάτες, τζατζίκια, μπύρες) υπολόγισε στα 20-25€ το άτομο, τιμώντας και τα πιο εκλεκτά πιάτα του (γουρουνοπούλα, προβατίνα).

ΤheTraditional

Κολοκοτρώνη 59, Αθήνα, τηλ.:21 0323 1700

Το Παραδοσιακό στην Κολοκοτρώνη είναι ένα παραδοσιακό –όπως υποδηλώνει και το όνομα- σουβλιστοπωλείο που καλοψήνει πεντανόστιμα κρέατα για τους κοψιδολάγνους φίλους και θαμώνες. Κοκορέτσια, αρνιά και κοτόπουλα, σουβλίζονται συνεχώς κι αδειαλείπτως για να ικανοποιήσουν τη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει στο Traditional. Συνοδεία όλων των απαραίτητων ορεκτικών και ποτών ο λογαριασμός δύσκολα ξεπερνά τα 20€ κατ’ άτομο.

Μερακλήδες Grill

Αγίας Ζώνης 60, Αθήνα τηλ.: 2108628425

Έχουν το όνομα έχουν και τη χάρη οι Μερακλήδες αφού εκτός από σουβλάκια παντός τύπου και είδους και μαγειρευτά σερβίρουν κι εκλεκτά κρέατα στη σούβλα. Αρνί, κοτόπουλο, κοντοσούβλια και κοκορέτσια όπως είναι εύκολο να καταλάβεις έχουν την τιμητική τους, ενώ υπάρχουν φρυγαδέλια κι αρνίσια κεφαλάκια για αυτούν που θέλουν να γευτούν κάτι πιο εξεζητημένο. Τον πλήρη κατάλογο μπορείς να τον δεις εδώ, ενώ για ένα πλήρες τσιμπούσι κρεάτων μαζί με τα ορεκτικά παρελκόμενα υπολόγισε στα 17-20€ το άτομο. 

Γευστική Γωνιά

Χαριλάου Τρικούπη 65, Πειραιάς, τηλ.: 21 0453 0712



Όνομα και πράμα η Γευστική Γωνιά στον Πειραιά εδώ και χρόνια φροντίζει να είναι το αντίδοτο στην πείνα για το κρεατολάγνο κοινό της. Στη σούβλα της γυρίζουν ολημερίς κι οληνυχτίς κοτόπουλα, αρνιά, κοκορέτσια, κοντοσούβλια και κλέφτικο διεγείροντας τη μύτη κάθε περαστικού που περνάει τριγύρω.

Μπορείς να δεις όλον τον κματάλογο εδώ. Για μια χορταστική κρεατοκραιπάλη υπολόγισε περί τα 20-22€ το άτομο.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v