Το καλύτερο φαγητό κοντά στις παραλίες της Αττικής

Τρωγοπίνουμε στα μαγαζιά με το καλύτερο φαγητό πάνω στο κύμα των πιο δημοφιλών παραλιών κοντά στην Αττική.
Το καλύτερο φαγητό κοντά στις παραλίες της Αττικής

Βαδίζουμε προς τα μέσα Ιουλίου και το inner voice στο κεφάλι μας επαναλαμβάνει συνεχώς δύο λέξεις. Διακοπές και μπάνια. Για αυτόν τον λόγο ψάχνουμε κοντινούς στην Αττική προορισμούς μετρώντας όσα περισσότερα μπάνια μπορούμε. Επειδή όμως νηστικό αρκούδι δεν ξαναπλατσουρίζει βρίσκουμε τα καλύτερα φαγητοσπότς σε παραλιακά πέριξ κοντά στην Αττική.

Συρτάκι

69ο χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Σούνιο, τηλ.: 22920 39125



Ξεκινάμε από το Σούνιο και το Συρτάκι, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον Ναό του Ποσειδώνα και ξεχωρίζει ανάμεσα στις υπόλοιπες ψαροταβέρνες της περιοχής, καθώς ισορροπεί ανάμεσα στην παράδοση και τη γαστρονομία εξαιρετικά. Αν βρεθείς στα μέρη του είναι βέβαιο ότι θα χορτάσεις αγνάντι αφού οι υπερυψωμένες αυλές του μαγαζιού προσφέρουν εξαιρετική θέα.

Τώρα ας περάσουμε και στον κατάλογο για να χορτάσει και το στομάχι εκτός από το μάτι. Το ριζότο καλαμαριού με μελάνι σουπιάς και ο σολομός σε φύλλο κρούστας είναι αναμφίβολα τα πλέον περιζήτητα πιάτα του μενού, ενώ από το τραπέζι σου δεν πρέπει να λείψει το λαβράκι carpaccio με πράσινο μήλο, η σαρδέλα ντολμάς με λευκό ταραμά & λάδι άνηθου, ο παστουρμάς παλαμίδας, με αρωματικά σπιτικά κρουτόν σε βάση φρέσκιας τομάτας και το ceviche τσιπούρας με ταχίνι, πορτοκάλι και βασιλικό. Αν αποφύγεις το φρέσκο ψάρι θα υπολογίσεις περί τα 25€ το άτομο, ούζου περιλαμβανομένου.

Στην Ισιδώρα

Παραλία Μαραθώνα, τηλ.: 2294 056467



Σε ένα μέρος με θέα όλο τον Ευβοϊκό κόλπο, δίπλα στον ξακουστό Τύμβο του Μαραθώνα, ακριβώς μπροστά στη θάλασσα της παραλίας Μαραθώνα, δημιουργήθηκε το 1959 ένα από τα πιο ξακουστά φαγητάδικα της περιοχής.

Πέρα από το εκλεκτό φαγητό στην Ισιδώρα απολαμβάνεις τον υπέροχο κήπο γεμάτο με κάθε λογής χρώμα λουλουδιών και δέντρων, μια ανάσα πάνω από τη θάλασσα αφού το κατάστημα βρίσκεται επί της παραλίας.

Στο μενού μπορείς να απολαύσεις σπιτικιές θαλασσινές γεύσεις ενώ τα ποδαράκια σου ακουμπάνε αμμουδιά. Από τον κατάλογο ξεχωρίζουμε τον γαύρο μαρινάτο, το χταπόδι «καλογερίστικο» κοκκινιστό, τα τραγανά τηγανιτά καλαμαράκια την πεντανόστιμη ταραμοσαλάτα και την εξαιρετική καβουροσαλάτα. Υπάρχει προφανώς φρέσκο ψαράκι (από αθερινά σαρδελίτσα και γαύρο μέχρι μεγαλύτερα ψάρια όπως λαβράκι και τσιπούρες) και μπόλικα ουζάκια για να τα συνοδέψεις. Για ένα πλήρες γεύμα μαζί με ούζο υπολόγισε στα 20-25€ το άτομο.

Γαλήνη

Λεωφόρος Αθηνών – Σουνίου 16, Παλαιά Φώκαια, τηλ.: 2374 042233

Καλή η γαστρονομία δεν λέμε, καλές κι οι γκουρμεδιές αλλά μετά από ένα ωραίο και χαλαρωτικό μπανάκι στη θάλασσα οι περισσότεροι γουστάρουμε μια καλή παραδοσιακή ψαροταβέρνα χωρίς πολλά μαστερσεφικά. Αν αναζητάς κάτι αντίστοιχο, η Γαλήνη είναι το ιδανικό μέρος για ψαροκατάσταση.

Δροσερές σαλάτες, τίμια ορεκτικά και διαλεγμένοι θαλασσινομεζέδες που δεν αφήνουν κανένα ουρανίστο ανικανοποίητο, μαζί με το προβλεπόμενο κι απαραίτητο φρέσκο ψαράκι συνθέτουν τον κατάλογο της Γαλήνης, που είναι όνομα και πράμα μιας και γαληνεύει η ψυχή σου αγναντεύοντας τη θάλασσα, που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά. Αν δεν επιλέξεις μεγάλα φρέσκα ψάρια, υπολόγισε περί τα 20€ το άτομο μαζί με τα απαραίτητα ουζάκια.

Κυρά Πόπη

40,5 χμ. Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, Λαγονήσι,τηλ.: 2291026388



Το 1996 ξεκίνησε το γαστρονομικό ταξίδι της «κυρά Πόπης» στο Λαγονήσι κι έκτοτε από την κουζίνα της αναδύονται μονάχα μοσχομυριστές λιχουδιές. Με συνταγές δημιουργικές χωρίς άσκοπες φλυαρίες και με πηγαία μαεστρία στο ψήσιμο των ψαριών, καταφέρνει πολύ γρήγορα να γίνει προορισμός προσελκύοντας νέους φίλους από κάθε γωνιά της Αττικής.

Οι ψαροφαγάδες την ξέρουν και την εμπιστεύονται για τα πεντανόστιμα μεζεδάκια του καταλόγου της που μυρίζει αρμύρα. Στο μενού ξεχωρίζουν η αχινοσαλάτα, το carpaccio μπαρμπούνι με φρέσκα ντοματίνια και μυρωδικά, αλλά και το καλαμαράκι με πέστο και πατατούλες αλιμέτ που μας κλείνουν το μάτι α λα μάστερ σεφ! Στο τέλος αν είσαι καλό παιδί θα φας και κερασμένο γλυκό του κουταλιού από τα χεράκια της κυρά Πόπης, χωρίς να δώσεις περισσότερα από 25€ το άτομο μαζί με ουζάκι ή κρασάκι.

Σαρδελάκι με θέα

Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη τηλ: 2109670913



Το Σαρδελάκι με θέα έχει το όνομα, έχει όμως και τη χάρη κι αυτό είναι το βασικότερο όλων. Πρόκειται για μια όμορφη ψαροταβερνίτσα με υπέροχη θέα που αξίζει να επισκεφθείς και να δοκιμάσεις τα πιάτα της.

Το μενού έχει μια ροπή προς την παράδοση και πολύ καλά κάνει αφού περνάει όλα τα γευστικά challenges των ψαροφάγων θαμώνων του.

Να δοκιμάσεις σίγουρα φάβα, χωριάτικη σαλάτα, κολοκυθάκια τηγανητά, αλλά και την χταποδοσαλάτα. Στα επιβάλλεται του καταλόγου επίσης το «τηγάνι» με φιλεταρισμένο γαύρο, το θραψαλάκι, η καραβιδόψιχα, τα μύδια σαγανάκι, η αθερίνα, η κουτσομούρα, η σαρδέλα στα κάρβουνα και η γαρίδα ψητή, η κακαβιά, ο γαύρος ριγανάτος και η μανέστρα με γαρίδες. Μαζί με κάποιο ουζοαπόσταγμα υπολόγισε στα 25€ το άτομο.

Λαβράκι Σαρωνίδας

46ο χλμ Λεωφόρου Αθηνών Σουνίου, τηλ.: 2291 055171

Το Λαβράκι είναι ένα μέρος όπου το φαγητό συναντά το πάθος για τη γαστρονομία, όπως αποδεικνύουν τα λαχταριστά δημιουργήματα των σεφ του. Ο τέλειος συνδυασμός υπέροχου, νόστιμου φαγητού, του φιλικού προσωπικού και της ζεστής ατμόσφαιρας σε κάνει να νιώσεις πολύ άνετα, σαν στο σπίτι σου που λένε.

Επιβάλλεται να δοκιμάσεις ρόκα με κατίκι Δομοκού και σως μελιού, φρέσκα αχνιστά μύδια με κρασί, σκόρδο & μαΪντανό, χαλούμι σχάρας με ψητή ντομάτα, θυμάρι & κρέμα λεμονοθύμαρο, carpaccio κόκκινου τόνου με καπνιστή sauce, παρμεζάνα, ρόκα & τοματίνια, ceviche λαβράκι με φρέσκο κρεμμύδι, πιπεριά jalapenos & μάνγκο, ψαρόσουπα βελουτέ με μπακαλιάρο. Για ένα πλήρες γεύμα με ούζο ή κρασί υπολόγισε περί τα 25-30€ το άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v