Σε αυτά τα vegan εστιατόρια θα πας και ας μην είσαι vegan

Η plant based κουζίνα κατακτά την Αθήνα και εμείς σου προτείνουμε αγαπημένες διευθύνσεις που θα σε γοητεύσουν – και ας μην είσαι vegan.
Σε αυτά τα vegan εστιατόρια θα πας και ας μην είσαι vegan

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Είναι θρεπτική, ωφελεί το περιβάλλον και την υγεία σου. Η vegan κουζίνα μαζί με την πιο «χαλαρή» vegetarian εκδοχή της έχει κατακτήσει την Αθήνα και πλέον προτείνει μια γευστική επιλογή εξόδου που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα «κλασικό» εστιατόριο.

Ακόμα και αν δεν είσαι λοιπόν vegan, δεν πρόκειται να μείνεις ασυγκίνητος από τα πιάτα των παρακάτω εστιατορίων.

Εμπιστεύσου μας.

Vegan Beat Athens

Περικλέους 56, Αθήνα, τηλ: 21 0321 3009

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mary • Food blogger (@mary.sharesfood)



Στο κέντρο της Αθήνας, ο κόσμος που λαχταρά κάτι γρήγορο, υγιεινό και νόστιμο, πιάνει πάγκους σε αυτό το vegan «ταχυφαγείο», το οποίο υπόσχεται να σε κάνει να… αλλαξοπιστήσεις και να δοκιμάσεις κάθε λογής burgers, σουβλάκια και λοιπά καλούδια, χωρίς ίχνος ζωϊκών προϊόντων. Δοκίμασε το Big boss burger με μπιφτέκι από γλυκοπατάτα, φασόλια μαυρομάτικα και καστανό ρύζι, κρεμμύδι, λάχανο mix, πίκλες μαγιονέζα vegan και BBQ sauce ή ένα Space gyros με γύρο από μανιτάρι πλευρώτους… απ’ όλα, και θα καταλάβεις. Ο λογαριασμός στα 10-12€, για ένα πλήρες γεύμα.

Veganaki

Αθανασίου Διάκου 38, Κουκάκι, τηλ: 210 9244322

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by veganaki (@veganakigr)



Κλασικό αθηναϊκό μωσαϊκό στο πάτωμα, κόσμος από τα γύρω γραφεία και όχι μόνο, χαμόγελα και vegan νοστιμιές. Αυτή είναι η ατμόσφαιρα σε αυτό το συμπαθέστατο εστιατόριο κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, το οποίο σερβίρει μαμαδίσια πιάτα: μουσακά με μελιτζάνες, πατάτες, «κιμά» από κόκκινες φακές και μπεσαμέλ από κουνουπίδι και γάλα αμυγδάλου, παστίτσιο με ζυμαρικά βίδες από ρυζάλευρο, κιμά σόγιας και μπεσαμέλ από γάλα αμυγδάλου και κουνουπίδι, αλλά και φαλάφελ ψημένα στο φούρνο με μαϊντανό, κόλιανδρο και μπαχαρικά. Ο λογαριασμός στα 12-15€.

Bamboo Vegan

Ζωοδόχου Πηγής 8 και Σόλωνος, τηλ: 21 03300018



Το Bamboo Vegan δεν είναι απλώς ένα ορθάδικο. Είναι η σφολιατερί όπως τη γνωρίζεις, μόνο που η λουκανικόπιτα, η ζαμπονοτυρόπιτα και η τυρόπιτα είναι βίγκαν. Στα οπωσδήποτε είναι το New York sandwich με βίγκαν αλλαντικό, φυτικό τσένταρ, πράσινη σαλάτα και τη δική τους σπιτική μαγιονέζα, αλλά και το black bean wrap με φασόλια, ρύζι, κινόα, τραγανή σαλάτα και φυτικό κρεμώδες τυρί. Έχει και μερικά τραπεζάκια μέσα για να κάτσεις. Μην ξεχάσεις πριν φύγεις να προμηθευτείς ένα από τα μοναδικά βίγκαν προϊόντα που διαθέτει το mini market τους. Οι τιμές στα σάντουιτς από 4€, περίπου.

Avocado

Νίκης 30, Σύνταγμα, τηλ. 210 3237878



To πρώτο αμιγώς vegetarian και vegan εστιατόριο που άνοιξε στην Αθήνα και έκανε την αρχή για τα υπόλοιπα. Διαθέτει γεύσεις που εύκολα μυούν και… κρεατοφάγο, και συνεχίζει να σερβίρει λαχταριστά πιάτα. Γεύσεις ανατολίτικες αλλά και ελληνικές, από φαλάφελ με ταμπουλέ μέχρι ελληνική σαλάτα, από ινδικές σούπες με φασόλια μέχρι «μακροβιοτικά» πιάτα με ρύζι ή noodles και από veggie paella χωρίς γλουτένη μέχρι pizza ή burger για vegans. Υπολόγισε περί τα 20€ κατ’ άτομο.

Trivoli

Μαρίνου Αντύπα 107Α, Ηλιούπολη, τηλ: 2114050120



Αγαπημένο μεζεδο-καφενείο στην Ηλιούπολη με πιάτα 100% vegan, το Trivoli εκτός από freddo cappuccino με φυτικό γάλα, σερβίρει vegan χειροποίητες πίτσες και πεϊνιρλί, μπέργκερ με χειροποίητο μπιφτέκι λαχανικών, vegan παστίτσιο και μουσακά για τους λάτρεις των μαγειρευτών, σνίτσελ μανιταριών, καροτοκεφτέδες, σουτζουκάκια με κιμά φακής, ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα, φαλάφελ και ένα σωρό ακόμα λαχταριστά πιάτα σε σούπερ χαμηλές τιμές. Υπολόγισε για ένα πληθωρικό γεύμα εδώ, κάτι λιγότερο από 15€/ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v