5 μέρη για να χορτάσεις λουκουμά

Μας ήρθε όρεξη για λουκουμάδες και ξεχυθήκαμε στα καλύτερα spots της Αθήνας για να διαπιστώσουμε ότι τελικά μέλι έχουν οι άτιμοι!
5 μέρη για να χορτάσεις λουκουμά

Καλό το παγωτό, οι πορτοκαλόπιτες και τα cheesecake, αλλά η αλήθεια είναι ότι σαν τους λουκουμάδες δεν έχει. Παραδοσιακό, ελληνικό έδεσμα, αυτή η μαγική ζύμη από αλεύρι που τηγανίζεται, δημιουργεί μία μπαλίτσα που λιώνει στο στόμα σου και σε περιμένει να παχύνεις δίχως αύριο. Ο λουκουμάς μπορεί να συνδυαστεί με σιρόπια, σάλτσες, μπαχαρικά, γέμιση με τυριά και αλλαντικά, σοκολατοειδή ξόρκια και πολλές άλλες επιλογές. Και επειδή το καλοκαίρι ήρθε και ό,τι πρόλαβες πρόλαβες από beach body, φάε με την ησυχία σου, δε σώζεται. Γι’ αυτό και σου προτείνουμε πέντε από τα καλύτερα μαγαζιά με λουκουμάδες στην Αθήνα για να γλείφεις τα δάχτυλά σου!

LUKUΜΑΔΕΣ

Αιόλου 21 & Αγίας Ειρήνης, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3210880



Πρώτη προσθήκη στη λίστα μας, όσο αναμενόμενη και αν είναι, δε θα μπορούσε να είναι άλλη από τους LUKUΜΑΔΕΣ που βρίσκονται από το 2013 στη Πλατεία Αγίας Ειρήνης στο Μοναστηράκι με στόχο – όπως λένε οι ίδιοι – να ταξιδέψει ο λουκουμάς σαν παραδοσιακό υλικό σε κάθε γωνιά του κόσμου. Είναι ίσως το πιο γνωστό μαγαζί στην Αθήνα για να φας λουκουμά και ομολογουμένως ένα από τα πιο ποιοτικά. Μάλιστα, το 2017 ήταν ένα από τα πρώτα που εισήγαγε στο μενού του αλμυρούς λουκουμάδες με γέμιση φέτα, μυζήθρα και ντομάτα – ελιά.

Fun fact: Το 2018 ο Κάρολος, Πρίγκιπας της Ουαλίας μαζί με την Καμίλλα, Δούκισσα της Κορνουάλης, επισκέφτηκαν τους LUKUΜΑΔΕΣ και δοκίμασαν το μενού τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «We are all Greeks». Ξεκινούν από 3,5€

Loukoumania

Φρύνης 4, Παγκράτι, τηλ.: 212 1065998



Άλλη μία all time classic επιλογή είναι η Loukoumania στο Παγκράτι (και άλλα τέσσερα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα) που διαθέτει μεγάλη ποικιλία στο αγαπημένο σας γλυκό. Δοκιμάστε παραδοσιακούς λουκουμάδες με μέλι και καρύδια, μοντέρνους και καθιερωμένους με σοκολάτα γάλακτος αλλά και κάτι το διαφορετικό με λευκή σοκολάτα και φράουλα.

Για τους επισκέπτες που έχουν όρεξη για κάτι αλμυρό πριν από επιδόρπιό τους, οι λουκουμάδες με γραβιέρα Κρήτης, μέλι και μαύρο σουσάμι είναι απολαυστικοί. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και το πρωτότυπο louksilaki που έχει το συγκεκριμένο μαγαζί, μία έξυπνη ιδέα με λουκουμάδες περασμένους σε ξυλάκι έχοντας ανάμεσα τους όποια γεύση επιθυμείτε.

Ξεκινούν από 3€.

ΒiteBox

Βεΐκου 84, Κουκάκι, τηλ: 210 9237817



Για εσάς που θέλετε κάτι εναλλακτικό αλλά εξίσου γευστικό, τότε ήρθε η ώρα για μία επίσκεψη στο BiteBox στο Κουκάκι. Εδώ οι λουκουμάδες ονομάζονται poffies και αυτό γιατί είναι παραλλαγή του παραδοσιακού γλυκού που δεν τηγανίζεται, και παρασκευάζεται από χειροποίητη ζύμη. Οι επιλογές είναι αμέτρητες. Ξεκινήστε το γεύμα σας με μία υγιεινή επιλογή, τα poffies γεμιστά με γαλοπούλα και τυρί, ή αν είστε σαν εμάς πηγαίντε κατευθείαν σε αυτά που έχουν γέμιση κοτόπουλο, μπέικον, μανιτάρια και παρμεζάνα.

Ιδιαίτερη επιλογή και τα γεμιστά με ψιλοκομμένο χοιρινό με μυρωδικά. Στη συνέχεια προχωρήστε στα poffies με κρέμα λεμονιού και μπισκότο ή κρέμα πορτοκαλιού και σοκολάτα bitter. Αν απλά θέλετε κάτι κλασσικό εννοείται ότι το μέλι – κανέλα και η πραλίνα φουντουκιού με μπισκότο ή καρύδια είναι διαθέσιμα. Οι τιμές ξεκινούν από 3€.

Λουκουμάδες Χανίων – Θ. Κτιστάκης

Σωκράτους 59, Ομόνοια, τηλ: 210 5240891

 «Όλα στο χέρι γίνονται εδώ», αναφέρει ο Θοδωρής Κτιστάκης. «Ακόμα και το ζύμωμα. Δεν έχω βρει ακόμη το κατάλληλο ζυμωτήριο. Το μόνο μηχάνημα είναι η φριτέζα». Πρόκειται για ένα παραδοσιακό μαγαζί που σερβίρει λουκουμάδες από 1912. Εδώ θα φας πατροπαράδοτα αυτή τη μαγεία που είναι συμπυκνωμένη σε μικρές μαγικές λουκουμαδομπαλίτσες, οι οποίες βαφτίζονται σε σιρόπι σαν μελομακάρονα και λιώνουν στο στόμα σου.

«Ο λουκουμάς με μέλι», λέει ο κ. Κτιστάκης, «είναι γλυκό της ώρας. Τον φτιάχνεις, τον περιχύνεις με μέλι και πρέπει να τον φας αμέσως, ζεστό. Ο δικός μας είναι όπως τα σιροπιαστά γλυκά, που τα απολαμβάνεις και ζεστά, αλλά και κρύα μετά από μερικές μέρες» Μία συνταγή κλασσική που αντέχει στον χρόνο, δοκίμασέ το και δε θα χάσεις. Οι τιμές ξεκινούν από 3€

Σκούφος

Εθνικής αντιστάσεως 25, Βριλήσσια, τηλ: 210 6841994

Για τους επισκέπτες των Βορείων Προαστίων, ο Σκούφος είναι μία από τις πιο όμορφες πινελιές στα Βριλήσσια, δίπλα από τη κεντρική πλατεία της Αναλήψεως. Με την υπέροχη διακόσμησή του, σας περιμένει να δοκιμάσετε τους ποιοτικούς λουκουμάδες του. Οι επιλογές είναι αρκετές, με κλασσικές όπως τους λουκουμάδες με καρύδι και μέλι αλλά και πιο ιδιαίτερες όπως αυτούς με bueno και μπισκότο oreo, καθώς και με bitter σοκολάτα. Άμα είστε λάτρεις του παγωτού μπορείτε να τους συνδυάσετε με μία μπάλα από τις χειροποίητες γεύσεις που παρασκευάζονται κάθε μέρα από το ζαχαροπλαστείο που διαθέτει ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού στο Γέρακα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v