Τα 4€ έφτασε το σουβλάκι στην Θεσσαλονίκη

Σοκ προκαλεί στους καλοφαγάδες η ραγδαία αύξηση της τιμής του αγαπημένου εδέσματος, με τον κόσμο να γυρνάει την πλάτη στο πιτόγυρο.
Τα 4€ έφτασε το σουβλάκι στην Θεσσαλονίκη

Το σάντουιτς ή σουβλάκι ή όπως θέλετε πείτε το με γύρο τείνει να γίνει είδος πολυτελείας στη Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος οι αυξήσεις κυμαίνονται από 10 έως 15% και ως εκ τούτου ο καταναλωτής αγοράζει σήμερα έναν γύρο σε πίτα από 3,50 έως 3,90 ευρώ, ενώ αντίστοιχα η τιμή για το σουβλάκι σε σάντουιτς έχει αυξηθεί από τα 3,10 σε 3,50 ευρώ.

Μιλώντας στη σελίδα, ο επιχειρηματίας και μέλος της Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης Νίκος Νυφούδης, ανέφερε πως οι τιμές στις πρώτες ύλες έχουν αυξηθεί σημαντικά, όμως δεν έχουν ακόμη σταθεροποιηθεί και από βδομάδα σε βδομάδα είναι διαφορετικές.

Ο ίδιος τόνισε πως, σε περίπτωση που δεν υπάρξει σοβαρή μείωση, η τιμή για ένα σάντουιτς με γύρο θα σταθεροποιηθεί στα 4 ευρώ, καθώς οι επαγγελματίες είναι αδύνατον να κρατήσουν πιο χαμηλά τις τιμές, όταν μόνο η αύξηση στο κόστος των πρώτων υλών φτάνει το 40-50%.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Εικοσιδυό, ιδιοκτήτη καταστήματος εστίασης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και λατρεμένο μέλος της ομάδας του ΑΜΑΝ για όσους θυμούνται οι τιμές αλλάζουν συνεχώς με τους προμηθευτές.



«Αν έρθετε στο μαγαζί να παραγγείλετε, επειδή τα ψήνουμε στα κάρβουνα και καθυστερούν περίπου 8 λεπτά, μπορεί για παράδειγμα να αγοράσετε ένα προϊόν στα 3 ευρώ και μόλις σας το σερβίρουμε να έχει ακριβύνει κατά 50 λεπτά», λέει χιουμοριστικά, θέλοντας, φυσικά, να δείξει την κατάσταση που επικρατεί.

Όσον αφορά την αγοραστική κίνηση, ο κ. Εικοσιδιός τονίζει ότι έχει μειωθεί στο 1/3 σε σχέση με το 2019, ενώ ο λογαριασμός ρεύματος της επιχείρησης είναι τριπλάσιος συγκριτικά με δύο χρόνια πριν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v