Φύγαμε για ουζάκι με θέα θάλασσα!

Μια ανάσα από το κύμα, αυτές οι ψαροταβέρνες είναι ό,τι πρέπει για να τσουγκρίζεις τα ουζάκια σου και να φας τα νόστιμα ψαράκια σου.
Φύγαμε για ουζάκι με θέα θάλασσα!

Ήλιος, μυρωδιά αλμύρας, θέα γαλάζιο και στο ποτήρι ουζάκι με πάγο ή σκέτο, πλαισιωμένο από ένα σωρό πιατάκια με θαλασσινές νοστιμιές. Η ζωή στα ταβερνάκια που βλέπουν θάλασσα είναι ωραία και σε καλούμε να τη ζήσεις ακολουθώντας μας σε αγαπημένες ψ-άριστες προτάσεις.

Φύκι-Φύκι

Λεωφ. Γρέγου 45, Πόρτο Ράφτη, τηλ: 2299076333



Σε υπέροχη τοποθεσία στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής, το Φύκι έχει υπέροχη θέα θάλασσα όπου και αν κάτσεις και σερβίρει πρωτότυπες θαλασσινές γεύσεις για τσιμπολόγημα αλλά και ολοκληρωμένο γεύμα. Στον κατάλογο του θα βρεις ταραμοσαλάτα, κολοκυθοκεφτέδες, καρπάτσιο τσιπούρας, χταποδάκι ξυδάτο και πιπινογαριδάκι (!) τηγανιτό φρέσκο, αλλά και τόνο φιλέτο σχάρας με χόρτα, μυδοπίλαφο με κρόκο Κοζάνης, μαριναρισμένη σουπιά κοντοσούβλι με λαδολέμονο και γαρίδες σωτέ με σκορδολεμονοβούτυρο- - φτου ξελευθερία! Με ουζάκι, ο λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο.

Το λιμάνι

Κουντουριωτη 8, Λαύριο, τηλ: 2292 069311



Ένα από τα καλύτερα μαγαζιά του Λαυρίου, απλώνει τραπεζάκια στο γραφικό λιμανάκι και σερβίρει πάσης φύσεως παραδοσιακές νοστιμιές… με την αλμύρα. Μανιτάρια ψητά, καβουροσαλάτα, μύδια με σάλτσα φέτας υπέροχη, ψητή σαρδέλα, γαριδάκι ψιλό τηγανιτό, κεφαλογραβιέρα σαγανάκι, σουπιές κοκκινιστές , χταποδάκι ψητό, γαύρος τηγανιτός και καλαμαράκια είναι μερικά μόνο από τα κλασικά «μεζεκλίκια» του καταλόγου. Στα συν και οι πολύ καλές του τιμές – περί τα 20€ για ένα πλήρες γεύμα με θέα θάλασσα και ουζάκια.

Ξυπόλητος

25ης Μαρτίου Αγιος Νικολας, Λούτσα, τηλ: 22940 28342



Δε νοείται ψαροφαγία με θέα θάλασσα χωρίς μια επίσκεψη στη θρυλική αυτή ψαροταβέρνα της Λούτσας. Και αν αναρωτιέσαι το γιατί, τότε μάλλον δεν έχεις πιάσει θέση ποτέ στα γαλάζια τραπεζάκια της, μια ανάσα από εκεί που σκάει το κύμα. Ο κατάλογος είναι τίμιος, το σέρβις κάπως αργό λόγω κοσμοπλημμύρας, αλλά η καλοκαιρινή εμπειρία σε αποζημιώνει. Χταποδάκι σχάρας, καλαμαράκια, γαύρος μαρινάτος, μπακαλιαράκια τηγανιτά (όταν έχει), ταραμοσαλάτα, και χέλι καπνιστό συγκαταλέγονται στα κλασικά του καταλόγου. Ο λογαριασμός με ουζάκι στα 22-25€/ άτομο.

Ημεροβίγλι

Ακτή Θεμιστοκλέους 56, Φρεαττύδα, τηλ: 210 4523382



Πιάνουμε λιμάνι, εκεί όπου στρώνει τραπεζάκια μπροστά στην Πειραϊκή και τα γεμίζει με πιατάκια θαλασσινών αλλά και κρεατικών που συνοδεύουν ιδανικά τις ουζο- τσιπουροκατανύξεις μας. Εδώ θα δοκιμάσεις σουπιά σπανάκι, ριζότο θαλασσινών, μύδια αχνιστά, καλαμάρι στα κάρβουνα, σαρδέλα ψητή, χταποδοκεφτέδες αλλά και λουκάνικο χωριάτικο και ψαρονέφρι αν θες να πας από τη στεριά. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο έχει ζωντανή μουσική. Ο λογαριασμός στα 20€ κατ’ άτομο, με την απαραίτητη συνοδεία αποσταγμάτων.

Ο Γιωργάκης

Α' Λιμανάκι, Δασκαλειό Κερατέας, τηλ: 22990 28040



Πάνω από το Λιμανάκι του Δασκαλειού, ο Γιωργάκης είναι η αγαπημένη ταβέρνα ντόπιων και μη, για ουζάκια και θαλασσινά τσιμπολογήματα με σούπερ θέα και εξίσου πολύ καλές τιμές. Στα ορεκτικά θα δοκιμάσεις τηγανιτές μελιτζάνες, κολοκυθοκεφτέδες, τυροκροκέτες και λοιπά, ενώ από ψαράκια θα βρεις νοστιμότατη σαρδέλα, αθερίνα και μαριδάκι τηγανιτό, γαρίδες ψητές, καλαμαράκια και χταποδάκι, γόπα, γαύρο αλλά και φρέσκο ψάρι με το κιλό αν θες να διαθέσεις κάτι παραπάνω. Για θαλασσινό τσιμπολόγημα μετά ούζου, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 20€/ άτομο, με κερασμένο γλυκάκι.

Το Ξύλινο – Μπαρμπά Θανάσης

Παραλία Βαρνάβα, τηλ: 22950 97759



Στην όμορφη παραλία του Βαρνάβα με το καταπράσινο φόντο, κόσμος και κοσμάκης τσουγκρίζει ουζάκια και τρώει μαριδάκια σε αυτήν την κλασική και αγαπημένη ψαροταβέρνα που βγάζει τραπεζάκια μια ανάσα από το κύμα. Στον κατάλογο θα βρεις ωραιότατες ψητές σαρδέλες καλαμαράκια τηγανιτά, πληθωρική χωριάτικη, χόρτα εποχής, απαλό τζατζίκι, χειροποίητες πατάτες τηγανιτές, μπαρμπουνάκια τηγανιτά και μικρά ψαράκια (αθερίνα, γαύρος, μαρίδα) τηγανισμένα αριστοτεχνικά. Συνοδεύεις με ούζο και πληρώνεις περί τα 18-20€/ άτομο.

Απέραντο Γαλάζιο

Ναυτικός Όμιλος Βάρκιζας, Ανατολική Παραλία Βάρκιζας, τηλ: 210 965 5951



Με οριακά ανύπαρκτη απόσταση μεταξύ τραπεζιών και παραλίας, το Απέραντο Γαλάζιο στον Ναυτικό Όμιλο αποτελεί σταθερή αξία για νησιώτικα σκηνικά στα νότια προάστια. Εδώ θα δοκιμάσεις καλαμαράκια και γαρίδες τηγανιτές, ψητή σαρδέλα, μπακαλιάρο σκορδαλιά, φρέσκες σαλάτες, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, γαύρο μαρινάτο, χταποδάκι σχάρας, αλλά και γαριδομακαρονάδα για τους φαν του θαλασσινού… υδατάνθρακα. Ο λογαριασμός για ένα θαλασσινό τσιμπολόγημα με ουζάκι στα 25€/ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v