Λατρεμένα ταβερνάκια με τραπεζάκια έξω

Ο καιρός φτιάχνει, η θερμοκρασία ανεβαίνει κι εμείς κινήσαμε πάλι για τα αγαπημένα μας ταβερνάκια που έβγαλαν τα πρώτα τραπεζάκια σε αυλίτσες και δρομάκια.
Λατρεμένα ταβερνάκια με τραπεζάκια έξω

Αφού πιάσαμε και τον Μάη είναι πλέον επίσημο. Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση που θα φέρει στον δρόμο μας και στις ζωές μας το καλοκαίρι, που προσμέναμε καιρό. Και πού νομίζεις ότι θα τον περάσουμε όλον αυτόν τον καιρό μέχρι να τσαλαβουτήσουμε στην πρώτη παραλία. Στα ταβερνάκια που έχουν βγάλει ήδη τα πρώτα τραπεζάκια έξω και περιμένουν να μας καλωσορίζουν με μερακλήδικα μεζεκλίκια κι εκλεκτά αποστάγματα, να πάνε τα φαρμάκια των λογαριασμών ρεύματος κάτω.

Μεζέ Μεζέ

Γρηγορίου Κυδωνίων, τηλ.: 2105908929



Στην αγαπητή και τιμημένη Αιγαλεάρα να πιάσουμε στασίδι σε ένα από τα πλέον ονομαστά και πολυσύχναστα στέκια της περιοχής. Το Μεζέ Μεζέ έχει απλώσει ήδη καρεκλίτσες μαξιλαροφορούσες και τραπεζάκια στην αυλή του αλλά και στον πεζόδρομο της Γρηγορίου Κυδωνίων και περιμένει να σε τρατάρει το κατιτίς του.

Αν ανοίξεις τον κατάλογο είναι βέβαιο ότι θα σου τρέξει σαλάκι με τη φωλιά του μεζέ, το χουνκιάρ μπεγιεντί, το κριθαρότο μανιταριών, τη φέτα με σουσάμι μέλι και βασιλικό, το κοτόπουλο φιλέτο στο τηγάνι με κρέμα γάλακτος, τη χοιρινή πανσέτα, τα ζουμερά μπιφτεκάκια, το ψαρονέφρι με σάλτσα μπαλσάμικο. Μαζί με τα συνοδευτικά κρασάκια ή ουζάκια θα κυμανθείς στα 15 με 18€ το άτομο.

Μήπως 

Πλάτωνος 89, Κερατσίνι, τηλ.: 21 0461 6850



Κάπου στα σύνορα Κερατσινίου Δραπετσώνας σε έναν μικρό πεζόδρομο, το Μήπως ετοιμάζει από νωρίς τα τραπεζάκια του, που θα υποδεχθούν τους πιστούς θαμώνες του. Βλέπεις οι περιποιημένες μερίδες του κι οι ιδιαίτερες γεύσεις του, έχουν κάνει μπόλικο κόσμο, να ονομάσει το ταβερνάκι στέκι του.

Σαν βρεθείς στο Μήπως λοιπόν, μην ξεχάσεις να παραγγείλεις μπιφτέκι στο γκριλ γεμισμένο με σπανάκι, φέτα και φρέσκα μυρωδικά, μπιφτέκι στο γκριλ γεμισμένο με σπανάκι, φέτα και φρέσκα μυρωδικά, αρνάκι με σφέλα τυλιγμένο σε αμπελόφυλλο με αυγολέμονο και λεμονοθύμαρο, μακαρονάδα τσουχτή, αυγουλάκια τηγανητά με απάκι, στάκα απ' τα Χανιά και πούδρα μπέικον, κρεμμυδόπιτα, mini pizza από χειροποίητο ζυμάρι, με χαλούμι, κασέρι Αμφιλοχίας, καπνιστή πανσέτα, καπνιστή πιπεριά και σάλτσα από ψητές τομάτες. Mε 20€ τρως αρχοντικά και πίνεις και τις μπυρίτσες σου.

Πυρολίκι 

Μεγάλου Αλεξάνδρου 117, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 3420293

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Piroliki (@piroliki_restaurant)



Το Μεταξουργείο το αγαπάμε για μαγαζάκια σαν το Πυρολίκι που μόλις καλοκαιριάσει λίγο μπορείς ελεύθερα να απολαύσεις χτιστά πεζούλια, αναρριχητικά φυτά κι άλλες ομορφιές στην βγαλμένη από παλιά ελληνική ταινία αυλίτσα του

Επειδή όμως νηστικό αρκούδι δεν απολαμβάνει πρέπει να δοκιμάσεις απάκι κοτόπουλο, όπως και η σφακιανή πίτα, τα σιουφηχτά με μανιτάρια και κρέμα ούζου, και οι πατάτες με αυγά και στάκα. Όπως καταλαβαίνεις εδώ θα βρεις διαλεχτή κρητική ρακή (και κρασάκια και ούζα για τους αλλόθρησκους) και δεν θα χρειαστεί να δώσεις περισσότερα από 15€ το άτομο.

To Γιαβρί 

Υλλέων 3, Κάτω Πετράλωνα, τηλ: 21 5500 4343

Στα αγαπημένα μας Κάτω Πετράλωνα, ξέρουμε πως υπάρχει πάντα το Γιαβρί να μας υποδεχθεί για να απλώσουμε την αρίδα μας, απολαμβάνοντας στα τραπεζάκια του μοσχομυριστούς και τσικνιστούς μεζέδες.

Το χουνκιάρ μπεγιεντί −κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας, είναι ίσως η πλέον αγαπημένη επιλογή ενώ επιβάλλεται να δοκιμάσεις τα αυγά με σουτζούκι, τον καβουρμά σαγανάκι και τα καραμανλίδικα λουκάνικα. Άμα είσαι έξτρα μερακλής θα πάρεις και μια φάβα σπιτική είναι βέβαιο. Λογαριασμός με κρασί, στα 12€ περίπου το άτομο.

Βόσπορος 

Ακτή Κουμουνδούρου 20, Μικρολίμανο, τηλ. 21 0412 7324



18 χρόνια μετά παραμένει ακόμη η γαστρονομική Meet & Grill έκπληξη στο Μικρολίμανο. Τώρα μάλιστα που έφτιαξε ο καιρός κι η ανάπλαση στο Μικρολίμανο επιτρέπει τραπεζάκια κυριολεκτικά πάνω από τη θάλασσα μια βόλτα στον Βόσπορο επιβάλλεται.

Η κουζίνα του γεννά υπέροχες λιχουδιές σαν το πολίτικο σαγανάκι με σουτζούκι, παστουρμά, λουκάνικο, αυγά και κεφαλοτύρι, baby πατάτες ψημένες με βούτυρο πασπαλισμένες με μπέικον και τσένταρ, ζουμερό πολίτικο μπιφτέκι συνοδευόμενο από δροσερό επιδόρπιο γιαουρτιού περιχυμένο από την σπιτική σάλτσα από φρέσκιες τομάτες, μανιτάρια πλευρώτους με σκόρδο, ντοματίνια, καραμελωμένο βαλσάμικο, σερβιρισμένα με ρόκα και γιγάντιες κρεατοποικιλίες. Για ένα πλήρες γεύμα με κρασί υπολόγισε στα 20 με 25€ το άτομο.

Γιουμπάμπα 

Γ. Ολυμπίου 2, Κουκάκι τηλ: 2155258800



Όπου δεις μαγαζί που έχει πάρει το όνομά του από χαρακτήρα του Μιγιαζάκι, είναι καλό. Αν μάλιστα αυτό βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Κουκακίου με όμορφα τραπεζάκια απλωμένα έξω, τότε οι πιθανότητες να πέσεις έξω εξαφανίζονται. Τούτο εδώ το μοντέρνο ταβερνείο- bistrot πειράζει τις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις και πολύ καλά τους κάνει αναδεικνύοντας τις νοστιμιές της κουζίνας της Γιουμπάμπα.

Κράτα σημειώσεις για να παραγγείλεις καναπεδάκια σολομού με αρωματική σως τυριού, πράσινη φάβα με μαριναρισμένο απάκι, καβουρμά με χωριάτικα αυγά, υπέροχες πατάτες τηγανιτές, ζουμερό μοσχαράκι με ζυμαρικά. Αν δεν χόρτασες με τα παραπάνω πάρε και μια χειροποίητη πίτσα και θα μας θυμηθείς. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Μπριγκάντα 

Αθανασίου Διάκου 12, Πεύκη, τηλ: 21 3099 2000



Πάμε τώρα και μια βόλτα λίγο πιο βόρεια, να φτάσουμε προς Πεύκη μεριά κι αν βρούμε ελεύθερο τραπεζάκι στη Μπριγκάντα να καθίσουμε τρέχοντας γιατί μάλλον πρόκειται για θαύμα. Ονομαστή ταβέρνα της περιοχής με τεράστια αυλή ικανή να φιλοξενήσει αρκετούς μεζεδολάγνους που πίνουν νερό (και μπύρες και κρασί δεν θα τα χαλάσουμε εδώ) στο όνομα του μαγαζιού.

Πολίτικη μελιτζανοσαλάτα, λουκουμάδες φέτας κότσι με μέλι, σάλτσα σόγιας και μυστικά μπαχαρικά, ψαρονέφρι με μανιτάρια, σβησμένο σε κονιάκ, χορταστικό κασερλί κεμπάπ σε μερίδα, κοτόπουλο σούβλας μαριναρισμένο, πικάνια στο μαντέμι και κρεατοποικιλίες που χορταίνουν όλο το γαλατικό χωριό δεν πρέπει να λείψουν από την παραγγελία σου. Συνοδεία κρασιού υπολόγισε περί τα 17-20€ το άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v