Σε λίγο καιρό δεν θα τρώτε τηγανιτές πατάτες, λέει ιδιοκτήτρια εστιατορίου

Η τηγανιτή πατάτα γίνεται είδος… πολυτελείας μετά τις συνεχείς αυξήσεις που σημειώνονται στην τιμή του ηλιέλαιου.
Σε λίγο καιρό δεν θα τρώτε τηγανιτές πατάτες, λέει ιδιοκτήτρια εστιατορίου
Μέσα σ’ όλα, ο πόλεμος στην Ουκρανία αναμένεται να μας… στερήσει και τις τηγανιτές πατάτες, οι οποίες όπως φαίνεται θα μετατραπούν σε είδος πολυτελείας. Αιτία οι αυξήσεις στις τιμές του ηλιελαίου.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Επιλογές, οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις σφίγγουν το ζωνάρι, καθώς μέρα με την ημέρα βλέπουν τους λογαριασμούς των εξόδων τους να ανεβαίνουν και καλούνται να ανταπεξέλθουν σε αυτό τον κυκεώνα των ανατιμήσεων προκειμένου να επιβιώσουν.

Με το ηλιέλαιο να είναι πλέον είδος πολυτελείας και ήδη σκέφτονται να αφαιρέσουν τα τηγανητά είδη όπως τις πατάτες από το μενού τους.  Στην ίδια κατεύθυνση ακολουθούν τα αρτοσκευάσματα, τα κοτόπουλα και τα χαρτικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να αντιδρούν στις αυξήσεις, υπάρχει μείωση της  κατανάλωσης και φοβούνται ότι πολλές επιχειρήσεις οδηγούνται στο κλείσιμο.

Μάλιστα όπως αναφέρει ο Πρόεδρος  της Ένωσης Εστιατόρων στις Σέρρες, Χαράλαμπος Τσιλιακούδης, τα προϊόντα πρώτης γραμμής καθημερινά έχουν υποσημείωση που αναγράφει: «Προσοχή αλλαγές στις τιμές των προϊόντων».



 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v