Μεζεδάκια στο κέντρο να γλείφεις τα δάχτυλά σου

Βρήκαμε εξαιρετικά ταβερνάκια με λαχταριστούς μεζέδες να ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα για την επόμενη κυριακάτικη βόλτα μας.
Μεζεδάκια στο κέντρο να γλείφεις τα δάχτυλά σου

Φτιάχνει ο καιρός και παίρνουμε τους δρόμους που οδηγούν στο κέντρο για να φάμε τα ωραιότερα μεζεδάκια. Από τους Αμπελοκήπους μέχρι το Μεταξουργείο εντοπίζουμε μεζεδοπωλεία και ταβερνάκια για όλους τους ουρανίσκους.

Στοά Φιξ

Αιόλου 102, Ομόνοια, τηλ. 211 1190119 



Ένα γαστρονομικό καφενείο το οποίο η ιδιοκτήτριά του ήθελε να μοιάζει κάτι ανάμεσα σε Ζόναρς και Δίπορτο, με τίμιο μενού και αξιοζήλευτη διακόσμηση. Αν είσαι πρωινός τύπος μπορείς να επισκεφθείς το «Στοά Φιξ» από τις πρώτες πρωινές ώρες και να γευτείς ελληνικότατο πρωινό (τηγανιτά αυγά σε φρυγανισμένο ψωμί για παράδειγμα) και προς το μεσημεράκι να δοκιμάσεις κεφτεδάκια μοσχαρίσια με κρέμα καλαμποκιού και φρέσκο κρεμμύδι κονφί. Ή κουνουπίδι σωτέ με χειροποίητο μείγμα μπαχαρικών, κόκκινο κάρι, ταχίνι και λεμόνι. Τραχανά τηγανητό έχεις δοκιμάσει; Εδώ τον σερβίρουν με κρεμμύδι σωτέ, γάλα, βούτυρο και ροζ πιπέρι. Αν πεινάς πολύ να παραγγείλεις κόκορα κρασάτο με χειροποίητα πέτουρα και κρέμα γραβιέρας. Γενικά το μενού προσαρμόζεται στην εποχικότητα, επομένως έχε στον νου σου ότι μπορεί να έχει ήδη αλλάξει. Με ουζάκι ή τσιπουράκι πληρώνουμε περί τα 18 ευρώ το άτομο.

Τσιπουράδικο του Λόλου

Γ. Ολυμπίου 5, Κουκάκι, τηλ. 21 09217266



Το στέκι του αείμνηστου Διονύση Παπαγιανόπουλου δεν θα μπορούσε να μην ανταποκρίνεται στην «βαριά» του αυτή ιδιότητα και να σερβίρει μέτρια μεζεδάκια. Το τσιπουράδικο του Λόλου κρατά ψηλά τον πήχη και αποτελεί στέκι για λάτρεις μεζέδων και αποσταγμάτων εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια. Η ρακή είναι ο πρωταγωνιστής και το γλυκύτατο αυτό μαγαζάκι φημίζεται κυρίως για τα εκ θαλάσσης μεζεδάκια του: τηγανητά κουτσομουράκια, γαύρος μαρινάτος, μπακαλιάρος σκορδαλιά, κι αν ποθείς κρεατάκι, έχει ωραιότατο σπετσοφάι. Από όσπρια θα βρεις τέλειους γίγαντες και φάβα. Περισσότερα από 12 ευρώ το άτομο δεν θα δώσεις.

Ψαροταβερνάκι ο Ανδρέας 

Θεμιστοκλέους 18, Ομόνοια, τηλ.: 2103821522

Posted by Ψαροταβερνάκι - Ουζερί "Ο Ανδρέας" on Wednesday, 1 February 2017


Όπως περπατάς την Θεμιστοκλέους, αν δεν πέσει το μάτι σου, θα πέσεις εσύ πάνω στην ταμπέλα που βρίσκεται καταμεσής του δρόμου με τις χειρόγραφες σπεσιαλιτέ ημέρας. Χωμένο σε μία δροσερή στοά το γλυκύτατο αυτό ψαροταβερνάκι, το οποίο μετρά πάνω από 60 χρόνια ζωής έχει φανατικούς θαμώνες, που ορκίζονται στις ποιοτικές επιλογές της κουζίνας του. Το πάντα φρέσκο ψαράκι στην κουζινική φαρέτρα του καθιστά μονόδρομο την επιλογή ψαρικού. Στον Ανδρέα να δοκιμάσεις οπωσδήποτε μελιτζάνες ιμάμ, κολοκυθοκεφτέδες, χειροποίητα ντολμαδάκια, θράψαλο φρέσκο, κι αν προλάβεις, κουτσομούρες και αθερίνα. Οι τιμές του είναι εξαιρετικά τίμιες, για αυτό υπολόγισε περί τα 15 ευρώ το άτομο για ένα γεμάτο τραπέζι μαζί με τα απαραίτητα ουζάκια.

H Σαμ Τα Έχει Με Λάθος Αγόρι

Λεωνίδου 80 & Σαλαμίνος, Μεταξουργείο, τηλ. 210 5222999



Με ένα όνομα το οποίο θα μπορούσε να στέκει άνετα και σαν σειρά του Netflix, το Η Σαμ Τα Έχει Με Λάθος Αγόρι, πρωτοτυπεί σε όλους τους τομείς. Στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος, αυτό το εναλλακτικό μπιστρό αγαπά την ελληνική κουζίνα, και της προσθέτει ζωηρές ευρωπαϊκές πινελιές. Εδώ δοκιμάζουμε καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης και γίδινο τυρί Νάουσας, μοσχαρίσια μάγουλα αργοψημένα στον ζωμό τους με πικάντικη μουστάρδα και βουτυράτο πουρέ πατάτας, ταλιατέλες με φιλετάκια κοτόπουλου, γαλλική μουστάρδα και εστραγκόν και ζουμερά τηγανητά αβγά πάνω σε μανούρα Σίφνου. Όπως και το Στοά Φιξ, έτσι και το Η Σαμ Τα Έχει Με Το Λάθος Αγόρι, ανανεώνει τον κατάλογο ανάλογα με την εποχικότητα. Συνοδεύουμε με κρασί, και πληρώνουμε περί τα 20 ευρώ το άτομο.

Μυλόλιθος

Πανόρμου 20, Αμπελόκηποι, τηλ. 2106465731



Ένα γραφικό μεζεδοπωλείο στεγασμένο σε ένα πετρόχτιστο αρχοντικό της Πανόρμου έχει γίνει πόλος έλξης με την πολύχρωμα νοσταλγική διακόσμησή του, αλλά και το εκλεκτό μενού του. Ανάμεσα σε ζωγραφισμένους τοίχους, με φωτεινές ξύλινες καρέκλες και μαροκινά πατώματα, θα βρεις να φας ό,τι τραβάει η όρεξή σου κι ακόμη περισσότερα. Εμείς προτείνουμε μεθυσμένη τηγανιά, μαριναρισμένο χοιρινό με φέτα, αρνάκι στη λαδόκολλα και φυσικά μοσχαράκι χουνκιάρ μπεγιεντί με πουρέ μελιτζάνας και πεκορίνο Αμφιλοχίας. Συνδυάζουμε με καλό χύμα κρασί και αν το ‘χει η μέρα, μπορεί να πετύχουμε και live ρεμπέτικα. Υπολόγισε περί τα 20 ευρώ το άτομο.

Raraou cantina

Εμμανουήλ Μπενάκη 69α και Βαλτετσίου, Εξάρχεια, τηλ. 21 0330 0237



Μεταξύ της Μπενάκη και του πεζόδρομου της Βαλτετσίου, βρίσκεται αυτή η ιδιαίτερη νεοταβέρνα και μαζί μπαρ με την αρτιστίκ διάθεση, και σερβίρει νόστιμα μεζεδάκια σε πρωτότυπους συνδυασμούς που μας μαγνητίζουν το ενδιαφέρον. Εκεί που συναντιούνται οι Τέχνες με τη γεύση θα δοκιμάσεις κεφτεδάκια με κιμά από φακές και μανιτάρια, βελούδινο χούμους και ζουμερά μπιφτέκια γεμιστά με γραβιέρα περιλουσμένα με σάλτσα εσπεριδοειδών αλλά και τηγανιά mix με χοιρινό, κοτόπουλο, κρουτόν από κεφαλοτύρι και ρόκα τηγανητή. Εκτιμούμε ιδιαιτέρως την ύπαρξη πλατώ τυριών με βολάκι Άνδρου, μελίχλωρο Λήμνου, καπνιστό τυρί Μετσόβου και γραβιέρα με μπούκοβο, για εκείνες τις φορές που θέλουμε κάτι να συνοδεύσουμε το κρασί μας. Ο λογαριασμός στα 17 ευρώ το άτομο με 2-3 ποτήρια κρασί.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v