Πάμε για φαγητό με την οικογένεια!

Μετά από βόλτες στην Αθήνα, αλλά και εκδρομές στο βουνό, αυτοί οι νόστιμοι προορισμοί είναι ό,τι πρέπει για τα οικογενειακά γεύμα.
Πάμε για φαγητό με την οικογένεια!

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Κυριακή γιορτή και σχόλη, βγαίνει βόλτα η οικογένεια όλη. Και η βόλτα όταν στο τέλος φτάνει, κάποια  πείνα θα μας πιάνει.

Για όλα υπάρχουν λύσεις όμως και αυτές οι νόστιμες διευθύνσεις είναι ιδανικές για να καταλήξετε με όλη τη φαμίλια μετά από τις βόλτες στην Αθήνα και λίγο παραέξω.

Για ψαράκι στον Πεζούλα μετά από βόλτες στο ΚΠΙΣΝ
Πεισιστράτου 11, Τζιτζιφιές, τηλ: 2109422684



Το ΚΠΙΣΝ είναι ένας Παράδεισος για τα παιδιά και οι βόλτες εδώ σίγουρα θα σας ανοίξουν την όρεξη. Τι θα λέγατε λοιπόν για ψαράκι που κάνει καλό και στα μάτια; Εξαιρετική επιλογή σε κοντινή απόσταση ο Πεζούλας, ψήνει από τι δεκαετία του ’50 ολόφρεσκο ψάρι, ενώ ετοιμάζει ασυναγώνιστη πέστροφα με πατάτες, ταραμοσαλάτα, χταποδάκι με μαυρομάτικα, καρπάτσιο από φρέσκο ψάρι ημέρας, και εξαιρετικές καραβίδες. Ο λογαριασμός στα 25€/άτομο, για θαλασσινό τσιμπολόγημα, χωρίς φρέσκο ψάρι, με κρασί.

Στον Τεχλικίδη για πεϊνιρλί στη Δροσιά



Η τέλεια αθηναϊκή εξοχή, το «χωριό» της Αττικής, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, η Δροσιά αποτελεί σταθερή επιλογή για εκδρομές, από τότε που κι εμείς οι ίδιοι ήμασταν κάποτε παιδιά. Και τι περιμέναμε πώς και πώς; Εκείνο το εξαιρετικό πεϊνιρλί με το βουτυράκι και το αυγό του για να κάνουμε βούτες. Το βρίσκουμε ακόμα στην εξοχική ταβέρνα του Τεχλικίδη, με όλα τα απαραίτητα έξτρα (λουκάνικο, μπέικον, σουτζούκι κ.α.) αναλόγως όρεξης. Ωραιότατη και η πίτσα του, θα ενθουσιάσει τα μικρά, τα οποία θα βρουν άπλετο χώρο στην αυλή για παιχνίδι. Ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο, με κρασί.

Στο Wagamama για ασιατικές γεύσεις στο Golden Hall



Ψώνια για εσάς, ψώνια για τα παιδιά, και μετά; Η ασιατική κουζίνα έχει υπέροχες γεύσεις για κάθε ουρανίσκο και το Wagamama στο Golden Hall είναι ό,τι πρέπει για να παραδοθείτε σε αυτή μέσα από λαχταριστά πιάτα. Noodles με κοτόπουλο ή μοσχάρι, παραδοσιακό ramen, αφράτα buns ατμού, παρτίδες sushi για μοίρασμα και παιχνίδι με τα chopsticks, νόστιμα dumplings, με γέμιση της επιλογής σας, τραγανά φιλετάκια πάπιας και ένα σωρό ακόμα έθνικ γεύσεις περιλαμβάνονται στον κατάλογο. Διαθέτουν και παιδικό μενού.Ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο, με κρασί.

Στο Βραστό μετά από βόλτα στο Χαλάνδρι



Η Ρεματιά Χαλανδρίου είναι μια μικρή όαση στο γκρι της πόλης για μικρούς και μεγάλους και συνδυάζεται εξαιρετικά με λουκούλλειο γεύμα στην αγαπημένη αυτή ταβέρνα λίγα βήματα πιο πέρα. Στο Βραστό η αυλή είναι άνετη και καταπράσινη, ενώ ο κατάλογος πληθωρικός με επιλογές που καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς. Σταθερή αξία η (κρεατό)σουπα τους, από όπου πήρε και η ταβέρνα το όνομά της, είναι ό,τι πρέπει για χειμώνα, ενώ στον κατάλογο θα βρείτε και άλλα καλούδια όπως μοσχαράκι λεμονάτο, κριθαρότο με μανιτάρια, μουσακά και μοσχαράκι γιουβέτσι. Ο λογαριασμός στα 20-25€/ άτομο, με κρασί.

Στον Τέλη για παϊδάκια μετά από εκδρομή στο βουνό



Από τα πιο κλασικά εξοχικά κέντρα των βορείων προαστίων, ο Τέλης βρίσκεται στους πρόποδες της Πεντέλης, σε έναν χώρο μέσα στα πλατάνια που δεν θυμίζει σε τίποτα την βαβούρα της Αθήνας και είναι ό,τι πρέπει για να θυμίσετε στα παιδιά ότι υπάρχει και αυτή η πλευρά της Αττικής. Εδώ το λουκούλλειο γεύμα ξεκινά με σπιτική σπανακοτυρόπιτα και λουκάνικο σχάρας, συνεχίζει με αρνίσια παϊδάκια, καπνιστή χοιρινή μπριζόλα, κοντοσούβλι, γουρουνόπουλο σούβλας, εξοχικό και διάφορα μαγειρευτά. Με μπύρα ή κρασί υπολογίζετε περί τα 15-18€ κατ’ άτομο. Καιρού επιτρέποντος, στον κήπο του Τέλη υπάρχει παιδική χαρά κάτω από τα δέντρα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v