Τρώμε τέλεια παϊδάκια σε θερμαινόμενες αυλές

Τα παϊδάκια τρώγονται σε αυλές, σου λέει, όμως τι κάνεις όταν έξω έχει αγιάζι; Πιάνεις θέση σε θερμαινόμενους εξωτερικούς χώρους, αυτό κάνεις.
Τρώμε τέλεια παϊδάκια σε θερμαινόμενες αυλές

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ζουμερά, τραγανά, με το λιπάκι τους να τσιτσιρίζει, αρνίσια ή προβατίνας για όσους ξέρουν. Τα παϊδάκια συνήθως απολαμβάνονται σε αυλές με χαλικάκι, όμως τι να γίνει ρε παιδιά, οι λιγούρες μας δε γνωρίζουν εποχές.

Κανένα πρόβλημα, οι παρακάτω αυλές είναι θερμαινόμενες με σόμπες που εγγυώνται πως δεν θα τουρτουρίζεις ενώ τα τσακίζεις με το κιλό.

Η Αυλή
25ης Μαρτίου, Ροδόπολη, τηλ: 21 3031 7541



Οι κρεατοφάγοι των ΒΠ ορκίζονται στο όνομά αυτής της παραδοσιακής ταβέρνας και κάνουν τεμενάδες στα λαχταριστά της παϊδάκια, αλλά και στα εκλεκτά της κρέατα: Flap steak, βοδινή σπαλομπριζόλα, T-Bone steak φιγουράρουν στα κορυφαία του καταλόγου. Τηγανιτά κολοκυθάκια αφράτα και τραγανά κομμένα σε στικς, χωριάτικη σαλάτα, χόρτα και πατάτες τηγανιτές συνοδεύουν το λουκούλλειο κρεο-γεύμα, ενώ ο λογαριασμός έρχεται στα 20€/ άτομο με χύμα κρασί.

Το Στέκι του Ηλία
Επταχάλκου 5, Θησείο, τηλ.: 210 3458052



Στον πλακόστρωτο πεζόδρομο πλάι στον Ηλεκτρικό στο Θησείο, ο Ηλίας σερβίρει λίγα αλλά προσεγμένα κρεατικά και ορεκτικά στους κατοίκους του κέντρου και λοιπούς περιπατητές/επισκέπτες. Τα παϊδάκια του είναι ωραιότατα, ζουμερά με τραγανό λιπάκι, ενώ τον κατάλογο συμπληρώνουν νόστιμα κρεατικά, όπως ψαρονέφρι, μπιφτέκια με πατάτες τηγανιτές, αρνίσια συκωταριά και χοιρινή μπριζόλα. Ο λογαριασμός με χύμα κρασί στα 20€/ άτομο.

Καραβίτης
Αρκτίνου και Παυσανίου, Παγκράτι, τηλ: 210 7215155



Ένας μικρός θρύλος κοντά στην πλατεία Προσκόπων, ο Καραβίτης, διαθέτει γνήσια ατμόσφαιρα καπηλειού στο εσωτερικό του, αλλά διαθέτει και μια «ζεστή» αυλίτσα χάρμα οφθαλμών. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-18€ κατ’ άτομο, με χύμα κρασί. Σερβίρει παραδοσιακά πιάτα, όπως μπιφτέκια σχάρας, μοσχαρίσιες μπριζόλες, τηγανιτά κολοκυθάκια και σπιτική τυρόπιτα, αλλά και λαχταριστά αρνίσια παϊδάκια σε μερίδα ή με το κιλό. Ο λογαριασμός στα 15-18€/ άτομο, με δικό τους κρασί.

Το Ρεμούτσικο
Αγίου Δημητρίου 120, Άγιος Δημήτριος, τηλ: 210 9704515



Ίσως η καλύτερη επιλογή για παραδοσιακή κρεοφαγία στον Άγιο Δημήτριο, το Ρεμούτσικο μετρά σε δεκαετίες την ιστορία του συγκεντρώνοντας πλήθος καλοφαγάδων που έρχονται εδώ για το ασυναγώνιστο κοντοσούβλι του αλλά και τα παϊδάκια – αρνίσια και προβατίνας για τους μερακλήδες. Κατά τα λοιπά, στον κατάλογο θα βρεις ωραίο τζατζίκι, τυροπιτάκια τηγανιτά, κοτόπουλο φιλέτο σχάρας, γεμιστό μπιφτέκι και άλλα τέτοια ωραία. Ο λογαριασμός στα 15€/ άτομο, με χύμα κρασί.

Ο Σπανός
Αριστείδου Οικονόμου 12, Κάτω Πατήσια, Τηλ: 21 0832 7381



Μάστερ του κοψιδιού, ο Σπανός έχει γίνει διάσημος στην Αθήνα για δύο εδέσματά του: τα σαλιγκάρια και τα παϊδάκια. Τα μεν σερβίρονται παραδοσιακά σε κόκκινη σάλτσα, τα δε ψήνονται αριστοτεχνικά και γίνονται ανάρπαστα. Πλην παϊδακίων, στο τραπέζι καταφθάνουν κι άλλα καλούδια, όπως μπιφτέκια ζουμερά, προβατίνα, αρνίσια μπόλια για τους μερακλήδες και ωραιότατα ορεκτικά, όπως π.χ. οι κολοκυθοκεφτέδες. Υπολόγισε περί τα 17-20€ για ένα πλήρες γεύμα, με χύμα κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v