Πέντε στέκια για ψαγμένη κρεατοφαγία

Ψαγμένες κοπές, σιτέματα, καπνίσματα και το κρέας στο δημιουργικό προσκήνιο μέσα από πέντε κρεατοφαγικά εστιατόρια που αξίζουν.
 

Πέντε στέκια για ψαγμένη κρεατοφαγία

Σε προηγούμενο άρθρο καλύψαμε τις πιο οικονομικές κρεατοφαγικές προτάσεις της πόλης, δίνοντας χώρο σε παϊδάκια, μπριζολάκια χοιρινά και σούβλες.

Τώρα θα ανεβάσουμε τον γαστρονομικό πήχη – και το κόστος – για να απολαύσουμε ιδιαίτερες κοπές σε δημιουργικούς συνδυασμούς γεύσεων οι οποίοι προσφέρουν το κάτι παραπάνω στον ουρανίσκο μας.

BAR.B.Q
Ελ. Βενιζέλου 46, Ν. Σμύρνη, τηλ: 210 9319675

 



Το κρεατοφαγικό εστιατόριο της Νέας Σμύρνης τιμά το κρέας σε κάθε του μορφή, χωρίς να αμελεί τους δημιουργικούς πειραματισμούς οι οποίοι αναδεικνύουν τις μπριζόλες και τα φιλέτα σε γαστριμαργικές εκπλήξεις. Στα ορεκτικά, για παράδειγμα, βρίσκουμε μοσχαρίσιο καρπάτσιο με παλαιωμένη γραβιέρα και σκαλοπίνι σε τορτίγια με πέστο ντομάτας και κατσικίσιο τυρί, ενώ στα κυρίως ξεχωρίζει το πληθωρικό σουβλάκι από ψαρονέφρι με προσούτο, κασέρι και ψητές πατάτες. Rib Eye Black Angus, Short Ribs, Trip-Tips και Flank Steaks έχουν την τιμητική τους στη σχάρα, ενώ ο λογαριασμός για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί, κυμαίνεται στα 30-40€ αναλόγως τις κοπές κρέατος που θα επιλέξετε. Δείτε το μενού εδώ.

Vezene
Βρασίδα 11, Χίλτον, τηλ: 210 7232002

 



Πράματα και θάματα κάνει με το κρέας o κ. Άρης Βεζενές φέρνοντας κρέας Wagyu και σερβίροντας «ψαγμένες» κοπές του αριστοτεχνικά ψημένες στη σχάρα και σε μαντέμι. Εδώ θα απολαύσετε Rib Eye, Flank Steak, ταρτάρ και ένα σωρό ακόμα κοπές του βοδινού, αλλά και το πιάτο – «αποκορύφωμα» της γαστριμαργικής ποιότητας του εστιατορίου, το βοδινό μεδούλι με το κόκκαλο με προζυμένιο ψωμί, μανιτάρι τουρσί, μουστάρδα και parsley salad. Το μενού συμπληρώνουν πιάτα όπως αρνίσιο χεράκι με ξινό τραχανά και καπνιστό ζωμό αρνιού, γιουβέτσι με νιόκο Λευκάδας και μαντζουράνα και καπνιστό αρνάκι έξι ωρών με raita και γραβιέρα Κρήτης.

Aventador Prime Meat House
Λεωφ. Πεντέλης 125, Μελίσσια, τηλ: 2182189436

 



Ένα νέος πολυχώρος με επίκεντρο το κρέας άνοιξε στα Μελίσσια και μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τις πιο ιδιαίτερες κοπές του σε γευστικούς συνδυασμούς με εξαιρετικό ψήσιμο. Στο εστιατόριο του Aventador, τα τραπέζια γεμίζουν με πιάτα όπως καρπάτσιο μόσχου ωρίμανσης, Steak Tartar με αυγό ποσέ, λουκάνικο τριών κρεάτων με εκχύλισμα Βύνης, πανσέτα Ιβηρικής Pata Negra με πατάτες και άγριες ρίζες, Osso Bucco Μοσχίδας στην κατσαρόλα με οσπριάδα Πρεσπών και χοιρινό κότσι με κριθαράκι Γιαννιτσών και γλυκοκολοκύθα. Prime κοπές όπως Flap Steak, Inside Skirt, Tomahawk, Brisket και PIcanha δηλώνουν… παρούσες, ενώ ο λογαριασμός με κρασί κυμαίνεται στα 30-40€ ανά άτομο. Άξιο αναφοράς το πανέμορφο roof garden στην ταράτσα, αλλά και το κρεοπωλείο-delicatessen «Φάρμα Κατερίνα», απ’ όπου παίρνετε κρεατικά για το σπίτι.

Steak Alive
Κρήτης 23 και Αγίου Γεωργίου 76, Κορυδαλλός, τηλ 2104952000

 



Σε ένα αρχοντικό του 1930, η πιο πρόσφατη κρεατοφαγική άφιξη (ίσως και η μοναδική στο είδος της) στον Κορυδαλλό στέκεται αντάξια στο ύψος των περιστάσεων – και το ξεπερνά. Στο Steak Alive η gourmet κρεατοφαγία είναι παρούσα, αλλά σε τιμές εξαιρετικές και ποιότητα υψηλή. Εδώ απολαμβάνουμε μεταξύ άλλων νοστιμότατο ταρτάρ μόσχου για «αρχή», μαριναρισμένο συκώτι σε γάλα, ψημένο στη βέργα, σιτεμένο rib eye από την Ουρουγουάη το οποίο συνοδεύεται από σαλάτα βαλεριάνας και κρεμμυδάκι τουρσί, hanger steak από αμερικάνικο Black Angus, σιγοψημένη πανσέτα με μαραθόσπορο και κρεμμύδι και νοστιμότατη Picanha από αμερικάνικο Black Angus. Τις κοπές μπορείτε να συνοδεύσετε και με σάλτσες sides της επιλογής σας όπως τσιμιτσούρι, ανάμεικτο ρύζι, χόρτα εποχής, μαγιονέζα καπνιστής πάπρικα, τσάτνεϊ μπέικον κ.α. Ο λογαριασμός συνοδεία μπύρας ή κρασιού σε ποτήρι δεν ξεπερνά τα 25€/άτομο.

Steak-i
Πλ. Κοραή 2-4, Αγ. Παρασκευή, τηλ: 21 3037 0700

 



Ακριβώς απέναντι από τα αγαπημένα «Ρωμανάκια», ο ιδιοκτήτης του κρητικού εστιατορίου αποφάσισε να πειραματιστεί με το κρέας σε κάθε πιθανή του μορφή – burger, μπριζόλες, διάφορες κοπές – και να το ψήσει σε φούρνο josper. Το αποτέλεσμα ικανοποιεί τους φαν της κρεατοφαγίας μέσα από πιάτα όπως σπαλομπριζόλα ξηράς ωρίμανσης 45 ημερών με τσιπς από παντζάρι, συκώτι γάλακτος στον φούρνο με μανιτάρια πλευρώτους και σάλτσα τσιμιτσούρι, καπνιστή μοσχαρίσια με ψητά λαχανικά, picanha και flank από black angus, χοιρινά παϊδάκια και μια πληθωρική brasiliana steak. Burger από πρόβατο συμπληρώνουν το μενού, ενώ η εμπειρία ολοκληρώνεται με ιδιαίτερα κοκτέιλ από ελληνικά spirits. Ο λογαριασμός στα 30€ ανά άτομο/ με κοκτέιλ.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v