Για ρακές και μεζεδάκια στα καλύτερα στεκάκια

Μας στέρησαν τη μουσική, μας στέρησαν το ξενύχτι, δεν θα μας στερήσουν όμως τη ρακή συνοδεία λαχταριστής φρεσκοκομμένης πατάτας και κεφτεδακίων.
Για ρακές και μεζεδάκια στα καλύτερα στεκάκια

Μπορεί τα μπαρ να μη μας εμπνέουν και πολύ για έξοδο αφού κλείνουν στις 12, αλλά αυτό που κάνουμε πριν τα μπαράκια, το predrinking που λένε οι νέοι, δεν μας το έχουν πάρει ακόμα. Επομένως βγαίνουμε για ρακο-κατάσταση μετά μεζεδακίου σε διευθύνσεις που μυρίζουν νοστιμιές και οινοπνεύματα.

Σεϋχέλλες

Κεραμεικού 49, Μεταξουργείο, τηλ: 211 1834789



Εντός του καταστήματος θα βρείτε έναν πανέμορφο παρεΐστικο χώρο ό,τι πρέπει για ρακοποσίες και τσιμπολογήματα. Στις επιλογές, εκτός της ρακής, θα βρείτε ούζο, παλαιωμένο τσίπουρο, οκτώ διαφορετικές ετικέτες κρασιού, κι αν δεν πεινάτε πολύ, αλλά δεν θέλετε να πιείτε τη ρακή σας ξεροσφύρι, το μαγαζί δίνει διάφορες επιλογές ελληνικών τυριών -από λαδοτύρι Ζακύνθου μέχρι σκοτύρι Ίου και μαστέλου Χίου ή μανούρα Σίφνου- όπως και διάφορες παραλλαγές μεσογειακών πιάτων για τους πιο πεινασμένους. Για ρακή και τσίμπι-τσίμπι υπολογίζετε περίπου 10 με 15 ευρώ.

Το Ποτάμι

Λεωφ. Συγγρού 122 & Γ. Ολυμπίου 27-29, Κουκάκι, τηλ. 2114074764



Σε κολεκτίβα έχετε πάει ποτέ για ρακές; Αν όχι ήρθε η ώρα. Το Ποτάμι φημίζεται για τις χαμηλές τιμές του και την οικεία αρτιστίκ ατμόσφαιρά του, συγκεντρώνει πλήθος νεαρόκοσμου στα handmade τραπεζάκια του και σερβίρει ρακές, τσικουδιές, κρασιά ούζα και λογιών μεζεδάκια. Στον κατάλογο θα βρείτε διάφορα κλασικά συνοδευτικά οινοπνεύματος, όπως κεφτεδάκια σε σάλτσα, καυτερό χοιρινό, πανσέτες σε κομματάκια, φάβα, ντάκο, ταμπουλέ και άλλα τέτοια νόστιμα. Για γεύμα και αλκοόλ υπολογίστε περί τα 10 με 12 ευρώ.

Πυρολίκι

Μεγάλου Αλεξάνδρου 117, Κεραμεικός, τηλ. 21 0342 0293

Δημοσιεύτηκε από Πυρολικι στις Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017


Αν γουστάρετε, στο Πυρολίκι μπορείτε να κάτσετε και στην κουκλίστικη αυλή του. Αφού -κρύες μέρες που ‘ναι-, έχει φροντίσει να τοποθετήσει σόμπες. Εντός ή εκτός του καταστήματος, το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσετε δημιουργικά ελληνικά πιάτα (όταν με το καλό ανοίξουν και οι μουσικές, θα ακούσετε και τα ρεμπέτικα που βάζει), ωραιότατες ρακές και ουζάκια. Δοκιμάστε το κοκκινιστό οσομπούκο εμείς θα πούμε – είναι ταμάμ για τη ρακή. Για ρακί και τσιμπολόγημα, υπολογίστε γύρω στα 12 ευρώ το άτομο.

Υποβρύχιο

Ασκληπιού 53, Νεάπολη, τηλ. 210 3614296



Ένα είναι το σίγουρο, αν θέλετε να πιείτε αυθεντική κριτική ρακή, το Υποβρύχιο σας εγγυάται ότι στα σφηνοπότηρά του θα γευτείτε μία από τις καλύτερες των Αθηνών. Πέρα τώρα από τη ρακή, που εμείς τη θεωρούμε πολύ σημαντική, θα βρείτε και χαλαρό κλίμα όπως και νόστιμα μεζεδάκια κρητικής και όχι μόνο κουζίνας. Για να αναφέρουμε μερικά από αυτά: βουβαλίσιο μπιφτέκι με πατατούλες στον φούρνο, σούπερ πατάτα οφτή γεμιστή με μυρωδάτη κρέμα τυριού, απάκι, σούπερ σφακιανή πίτα με μέλι, γαμοπίλαφο και πάει λέγοντας. Για ρακές (σκέτες ή καυτές με αγνό μελάκι) και μεζεδάκια, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 12€ το άτομο.

Λούης

Λεωνίδου 87,Κεραμεικός, τηλ. 21 0347 6926

Δημοσιεύτηκε από Λούης καφενείο. στις Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017


Στην καρδιά του Κεραμεικού, σε έναν αυθεντικό χώρο σχετικά ανέγγιχτο από τον χρόνο, θα βρείτε τον καφενέ του Λούη. Προ απαγορεύσεων, θα πίνατε τη ρακή σας ή το ουζάκι σας (από ουζάκια θα βρείτε μάλιστα και ποικιλία ετικετών) και θα τρώγατε τους μεζέδες σας υπό τους ήχους της τζαζ και μπλουζ μουσικής. Από μεζεδάκια, αν ενδιαφέρεστε, θα βρείτε πατατοσαλάτα, γιαπράκια, σουτζούκι αρμένικο, γραβιέρα Κρήτης ή και ποικιλία αλλαντικών για τους λιγότερο πεινασμένους. Για τσιμπολόγημα με απόσταγμα, υπολογίστε περί τα 10 ευρώ.

Τσιπουράδικο του Λόλου

Γ. Ολυμπίου 5, Κουκάκι, τηλ. 21 09217266



Υπήρξε στέκι του αείμνηστου Διονύση Παπαγιανόπουλου και αποτελεί στέκι για λάτρεις μεζέδων και αποσταγμάτων εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια. Από θέμα ρακής, θα βρείτε μία από τις πιο γλυκόπιοτες και από θέμα φαγητού, θα βρείτε χειροποίητα πεντανόστιμα μεζεδάκια, τα οποία εναλλάσσονται σχεδόν καθημερινά: τηγανητά κουτσομουράκια, γαύρος μαρινάτος, μπακαλιάρος σκορδαλιά, αν ποθείτε κρεατάκι, έχει ωραιότατο σπετσοφάι, από όσπρια θα βρείτε τέλειους γίγαντες και φάβα. Περισσότερα από 12 ευρώ το άτομο δεν θα δώσετε.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v