Πού θα φας ωραία ιταλική πίτσα στην Αθήνα

Λεπτό ζυμάρι, τραγανό, ψημένο στον ξυλόφουρνο και από πάνω υλικά για να σου τρέχουν τα σάλια. Είσαι έτοιμος να φας κορυφαία ιταλική πίτσα;
Πού θα φας ωραία ιταλική πίτσα στην Αθήνα

Σαν την Ιταλία δεν έχει – ή μήπως έχει; Ψάξαμε, δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε μερικές από τις κορυφαίες ιταλικές πίτσες που παίζουν αυτήν την περίοδο στην Αθήνα.

La bella Napoli
Ρουμπέση 64, Νέος Κόσμος, τηλ: 2111150602



Ο μιλανέζος Μάρκο Τζεναμπόνι φτιάχνει την πιο αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα στον (Νέο) Κόσμο και σε καλεί να την απολαύσεις σε μια όμορφη και λιτή γωνιά. Σταθερές αξίες η Μαρινάρα με σκόρδο και ρίγανη, η Ντιαβολέτα με πικάντικο σαλάμι, και η 4 Stagioni με ζαμπόν, μαύρες ελιές και μανιτάρια. Οι τιμές τους από 5€.

Granello Pizza
Περικλέους 18, Σύνταγμα, τηλ: 2103226542

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Granello Pizza Italiana (@granellopizza)



O ξυλόφουρνος του βγάζει ιταλικά ποιήματα με ζύμη, ενώ τα λιγοστά τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο γίνονται ανάρπαστα για ένα κομμάτι… πίτσα. Σταθερές αξίες εδώ η Bianca με burrata, παρμεζάνα, σκόρδο, φρέσκο βασιλικό, ελαιόλαδο και μαύρο πιπέρι και η Piccante με σάλτσα ντομάτας San Marzano, mozzarella fior di latte, παρμεζάνα, πικάντικο σαλάμι, μέλι με chili και φρέσκο βασιλικό. Οι τιμές τους από 8€.

Piadina Lumbro
Ομήρου 15, Ακαδημία, τηλ: 21 0364 6805

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Piadina Lumbro (@piadina_lumbro)



Αυτή η ιταλική ταβέρνα με μοντέρνα και vintage στοιχεία σερβίρει αυθεντικές γεύσεις που θα σε ταξιδέψουν νόστιμα στην γείτονα χώρα, με την pizza της να αποτελεί χάρμα ουρανίσκου. Εμπιστεύσου τον Mikele για να σου ψήσει νοστιμιές όπως η Bufalina με σάλτσα ντομάτας, βουβαλίσια μοτσαρέλα και φρέσκο βασιλικό και η Salsiccia Friarielli με μοτσαρέλα, τυρί provola, λουκάνικο salsiccia και friarielli. Οι τιμές τους από 7€.

Tre Sorelle
Αρχελάου 19, Παγκράτι, τηλ.: 21 1407 2172

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ✮ Tre Sorelle ✮ (@tre_sorelle_pizza)



Αυθεντική ιταλική πίτσα ψημένη στον ξυλόφουρνο, συνδυάζεται τέλεια με καλοφτιαγμένα signature cocktail, σε αυτό το παγκρατιώτικο στέκι που αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή. Κορυφαίες πίτσες εδώ η DIavola, με λουκάνικο τσορίθο και σαλάμι βετριτσίνα, η πρωτότυπη Μελιτζάνα με ρικότα, προσούτο, βασιλικό και μελιτζάνα, και η Ζουκίνι με κολοκυθάκι, ντοματίνια και βουβαλίσια μοτσαρέλα. Οι τιμές τους ξεκινούν από 9€.

Pizzaslut
Παρνασσού 3, πλ. Καρύτση, τηλ: 21 0321 0233

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by pizzaslut (@pizzaslutathens)



Νέα, ωραία και... σέξι. Πιάσε τραπεζάκι στην Καρύτση και παράγγειλε μια Marinara, με σάλτσα San Marzano, ρίγανη, σκόρδο και extra παρθένο ελαιόλαδο, μια Almost 90`s, με mascarpone, μοτσαρέλα, καπνιστό χοιρομέρι, τραγανό μπέικον και μανιτάρια ή μία Nduja με pavlova, φρέσκια αγελαδινή μοτσαρέλα και `nduja (πικάντικο αλλαντικό από την Καλαβρία). Οι τιμές τους από 6€.

Alio Pizzeria
Ηρακλείτου 71, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6086304

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alio Pizzeria (@aliopizzeria)



Το μικρότερο αδελφάκι του, Alio, το Alio Pizzeria είναι νέο, ωραίο και φτιάχνει εξαιρετική ναπολιτάνικη πίτσα. Πιάσε θέση στο παγκάκι ακριβώς απέξω και απόλαυσε μια Prosciutto με μοτσαρέλα fior di latte, προσούτο Πάρμας, baby ρόκα και flakes παρμεζάνας, μία Speciale me μοτσαρέλα, μπέικον, λουκάνικο φρανκφουρτέρκι, μανιτάρια, πράσινες πιπεριές, λουκάνικο και παρμεζάνα ή μια Μπολονέζε με σιγομαγειρεμένη σάλτσα από μοσχαρίσιο κιμά, μοτσαρέλα, μπέικον και κρέμα ricotta. Οι τιμές τους από 10€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v