Υπέροχα ιταλικά bistro για pizza σε τραπεζάκια έξω

Λεπτή, τραγανή ζύμη κατευθείαν από τον ξυλόφουρνο, χαλαρή ατμόσφαιρα και ιταλική κουζίνα να γλείφεις τα δάχτυλά σου σε τέλεια bistro με τραπεζάκια έξω.
Υπέροχα ιταλικά bistro για pizza σε τραπεζάκια έξω

Βγάζουν τραπεζάκια έξω σε πεζοδρόμους και αυλές, ετοιμάζουν υπέροχη, λεπτή pizza που σε ταξιδεύει απευθείας στη Νάπολη και τη Ρώμη και είναι ό,τι πρέπει για τσιμπολόγημα μετά τη δουλειά ή καλοκαιρινή έξοδο για φαγητό και κρασάκι.

Αυτά τα ιταλικά μπιστρό είναι η χαρά του pizzo-λάτρη.

La Piazzetta
28ης Οκτωβρίου 4, Ψυχικό, τηλ: 2106753732


Σε έναν μικρό χώρο στο Ψυχικό, μυρωδιές αυθεντικών ιταλικών γεύσεων αναδύονται και τα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο γεμίζουν με κάθε λογής νοστιμιές – με αποκορύφωμα την εξαιρετική pizza. Εδώ θα δοκιμάσεις από τον ναπολιτάνικο ξυλόφουρνο μία από τις καλύτερες πίτσες Μαργαρίτα, αλλά και την Bernando με μοτσαρέλα και ιταλικό ζαμπόν, τη Mafioza με φρέσκια ντομάτα, κρεμμύδι, τόνο, ελιές και κάππαρη και την Cacciatorina με ιταλικό σαλάμι. Για ένα πλήρες γεύμα, με ποτήρι κρασί, ο λογαριασμός στα 25-30€/ άτομο – δες το μενού εδώ.

Κεντρίνα
Λυκούργου 2, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0672 1129

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kentrina Athens (@kentrinaathens)


Σε απόσταση αναπνοής από την Κηφισίας, η νέα pizz-άφιξη του Χαλανδρίου «τσιμπάει» ευχάριστα τους γευστικούς κάλυκες, με εξαιρετικές δημιουργίες που απολαμβάνονται σε τραπέζια που βγαίνουν στο πεζοδρόμιο. Η ζύμη τους γίνεται με αλεύρι από τη Βόρεια Ιταλία και αποτελεί βάση για δημιουργίες όπως η Cotto e funghi με μοτσαρέλα fior di latte, prosciutto cotto και μαριναρισμένα μανιτάρια σε ζάαταρ (μείγμα μυρωδικών με θυμάρι, σουσάμι και σουμάκ) ή η Truffata με κρέμα παρμεζάνας, πατέ λευκής τρούφας, μαριναρισμένα μανιτάρια, πεκορίνο και φρέσκο πιπέρι. Το μενού συμπληρώνουν απεριτίβι κοκτέιλ και κρασιά, ενώ ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 20-25€/ άτομο, με κρασί.

Frankie
Σκουφά 42, Κολωνάκι, τηλ: 2103647052

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Frankie (@frankie.restaurant)


Το ιταλικό εγχείρημα της ομάδας του Nice 'n Easy δίνει έμφαση στα φρέσκα, χειροποίητα ζυμαρικά, αλλά και στην λαχταριστή πίτσα που ψήνεται στον ξυλόφουρνο. Στα τραπεζάκια που βγάζει στη συμβολή της Ομήρου με τη Σκουφά θα δοκιμάσεις ΒBQ Polo με κοτόπουλο ψητό, σάλτσα μπάρμπεκιου, μπέικον και κρεμμύδι, Green Artichoke  με αγκινάρα, σπανάκι, παρμεζάνα, κρέμα και μοσχοκάρυδο και πικάντικη πεπερόνι με μανιτάρια πιπεριές και ντοματίνια. Φτιάχνουν και τη δική τους εκδοχή της Pizza Romana με τραγανή υφή από ζυμάρι μακράς ωρίμανσης, χαμηλή σε υδατάνθρακες, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ζυμαρικά τους. Ο λογαριασμός στα 30€/ άτομο, με κρασί.

School Pizza Bar
Πλατεία Αγίας Ειρήνης 8, τηλ: 21 0325 1444


Παραδίδει μαθήματα αυθεντικής, λεπτής pizza από το 2013 στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης και δεν λέει να σταματήσει. Στον προσεγμένο εξωτερικό της χώρο θα απολαύσεις λαχταριστή pizza, σε αρκετές παραλλαγές με ζύμη δικής τους συνταγής, αλλά και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ που ταιριάζουν άψογα. Σταθερή αξία εδώ η Μπιάνκα, με mozarella, παρμεζάνα, bresaola, φρέσκια ντομάτα, ρόκα και λάδι τρούφας, η Salcia με mozzarella, φρέσκο κρεμμύδι, χειροποίητο ιταλικό λουκάνικο, ντοματίνια, καπνιστό τυρί μετσοβόνε και πάστα μαύρης τρούφας και η Spicy με mix τυριών (gouda, edam & mozzarella), spinata piccante και πικάντικο σαλάμι stringhetto. Συνοδεία κοκτέιλ, όπως το Velvet με Aperol, Campari και Moscatto d’asti, ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο.

Giacomo
Λεβίδου 11, Κηφισιά, τηλ: 21 0325 1444

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Giacomo Restaurants (@giacomorestaurants)


Αρχοντικό και κουκλίστικο, σε μια όμορφη αυλή ολόδική του το Giacomo εδώ και χρόνια διατηρεί αναλλοίωτο τον γευστικό του χαρακτήρα σερβίροντας ποιοτική ιταλική κουζίνα και pizza με λεπτή, ιταλική ζύμη σε διάφορους μινιμάλ αλλά νόστιμους συνδυασμούς: Diavola με μοτσαρέλα και πικάντικο σαλάμι, Rucola με προσούτο Πάρμας, ρόκα και παρμεζάνα, Carbonara με τυρί κρέμα, αυγό, πανσέτα, μανιτάρια και μαϊντανό και Chorizo με ισπανικό λουκάνικο, τυρί κρέμα, γκορκοντζόλα και σπανάκι συγκαταλέγονται στις κορυφαίες επιλογές. Άξια αναφοράς και τα γλυκά του, καθώς και οι βραδιές με σαξόφωνο (όταν με το καλό επιστρέψουν). Ο λογαριασμός για ένα γεύμα με κρασί, στα 30-35€/ άτομο.

Meno Male
Βεΐκου 10, Κουκάκι, τηλ: 210 9231350

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Meno Male Athens (@menomale.athens)


Στο δρόμο που χτυπάει η καρδιά του Κουκακίου, ένα ιταλικό μπιστρό ξεκινάει από νωρίς για καφεδάκι και πρωινό και από το μεσημέρι και μετά ξεφουρνίζει γνήσια ιταλική pizza καμωμένη με αλεύρι 48ωρης ωρίμανσης. Από το μενού ξεχωρίζουν η ομώνυμη Meno Male με σάλτσα ντομάτας, mozzarella, speck, prosciutto cotto, σαλάμι picante  gorgonzola, η Buffalina με σάλτσα ντομάτας, mozzarella bufala, φρέσκια ντομάτα και ρόκα και η «λευκή» Zucchini με mozzarella, παρμεζάνα, φέτα, κολοκύθι και λεμόνι. Ωραιότατα και τα ζυμαρικά τους, όπως και τα ιδιαίτερα ορεκτικά. Συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v