Τρώνε κινέζικα στο Λιμάνι;

Η Ανατολή πιάνει λιμάνι και αυτά τα ασιατικά εστιατόρια μας ταξιδεύουν στις γεύσεις και τα αρώματα της κινέζικης, ταϋλανδέζικης και ιαπωνικής κουζίνας.
Τρώνε κινέζικα στο Λιμάνι;

Έχει ο Πειραιάς ασιατική κουζίνα; Φυσικά και έχει. Μπορεί όχι στην ποικιλία της Αθήνας, όμως αυτό δεν μας χαλάει καθόλου μιας και οιυπάρχουσες δε θα αφήσουν κανένα ασιο-λάτρη απογοητευμένο.

Αν λαχταράς λοιπόν μυρωδάτα noodles, πάπια Πεκίνου ή ένα χορταστικό Pad Thai τότε βάλε πλώρη για τις παρακάτω διευθύνσεις.

Beny` s Ασιάτικες γεύσεις
Λουκά Ράλλη 67, τηλ: 21 0411 8942



Από τα τέλη του ’80, στην περιοχή της Ευαγγελίστριας στον Πειραιά, αυτό το οικογενειακό ασιατικό εστιατόριο σερβίρει προσεγμένες γεύσεις στο όμορφο και οικείο εσωτερικό του, μέσα από έναν πληθωρικό κατάλογο. Εδώ θα βρεις από Bao Buns με πάπια, γαρίδες, χοιρινό ή κοτόπουλο και αχνιστές σούπες με μανιτάρια, σουρίμι και κοτόπουλο, μέχρι μοσχάρι σατάι, πάπια με τζίντζερ και πάπια Πεκίνου και noodles σε ποικιλία γεύσεων με το κρέας τις αρεσκείας σου. Το μενού έχει και αρκετές επιλογές για vegan γεύματα, ενώ ο λογαριασμός για ένα πλήρες ασιατικό γεύμα, συνοδεία μπίρας ή κρασιού δεν ξεπερνά τα 12-15€/ άτομο.

Rouan Thai
Νοταρά 131, τηλ.: 210 4294494



Αυτό το «ταβερνάκι», διεκδικεί τις δάφνες του αυθεντικότερου ταϊλανδέζικου της πόλης, και όχι άδικα. Μην περιμένεις κυριλέ καταστάσεις εδώ, ο χώρος είναι τόσο όσο, όμως το μενού του είναι πέρα αυθεντικό και περιλαμβάνει εκλεκτές γεύσεις ταϋλανδέζικης, αλλά και κινέζικης κουζίνας. Πιάσε θέση λοιπόν και παράγγειλε σούπα tom yam με κοτόπουλο, πράσινο κάρι με κοτόπουλο ή μοσχάρι, κοτόπουλο με masaman κάρι, ταϊλανδέζικο ρύζι με κοτόπουλο και αυγό, σαλάτα Som Tam, με καρότο, παπάγια, ντοματίνια τσέρι, ψιλοκομμένο αγγουράκι, κάσιους, αποξηραμένες γαρίδες και dressing που γίνεται όσο καυτερή θες και αντέχει ο ουρανίσκος σου. Ο λογαριασμός με κινέζικη μπίρα για να φύγει η κάψα στα 15€/ άτομο.

Dong Chang
Ακτή Μουτσοπούλου 44, τηλ: 21 0452 3238



Στο Πασαλιμάνι με θέα θάλασσα, η κουζίνα της Ανατολής βρίσκει τη θέση της στο μοντέρνο εσωτερικό αλλά και στα τραπεζάκια που βγάζει έξω αυτό το συμπαθέστατο ασιατικό/ιαπωνικό εστιατόριο. Η κουζίνα εδώ είναι πέρα για πέρα αυθεντική με επιλογές όπως καυτερή και ξινή σούπα με μανιτάρια, μπαμπού, τσίλι, καρότο, φύτρες φασολιών και αυγό, γουόν τον με κιμά κοτόπουλο και φρέσκο κρεμμύδι, γαρίδες ατμού σουμάι, καυτερή σαλάτα με μοσχάρι, κρεμμύδι, μαϊντανό και τσίλι, γλυκόξινες γαρίδες με ανανά, καρότο, κρεμμύδι και πιπεριές πολύχρωμες, αλλά και αρκετές επιλογές σε σούσι μόνα τους ή σε σετ μενού με σασίμι, νιγκίρι, μάκι και ουραμάκι. Συνοδεία σάκε ή κινέζικης μπίρας, ο λογαριασμός στα 15-20€/ άτομο.

Noodle Bar
Ακτή Κουμουνδούρου 60, τηλ: 21 0411 5151



Η πιο δημοφιλής αλυσίδα ασιατικής κουζίνας έχει φτάσει μέχρι το λιμάνι, όπου σερβίρει τίμιες γεύσεις για τους μη μυημένους, δίνοντας έμφαση κυρίως στα noodles. Το μενού σε γενικότερες γραμμές έχει επιρροές από την ευρύτερη ασιατική κουζίνα και περιλαμβάνει πιάτα όπως ταϊλανδέζικη σαλάτα με μοσχάρι, τοματίνια cherry, κρεμμύδι, αγγούρι, κόλιανδρο και dressing λεμονιού, teriyaki noodles, mendake noodles με ψιλοκομμένo καρότο, ξερό και φρέσκο κρεμμυδάκι, σε σάλτσα Teriyaki, noodles Σινγκαπούρης με κοτόπουλο, γαρίδες, αυγό, λάχανο, κρεμμύδι, φρέσκο κρεμμυδάκι και φύτρες φασολιών σε σάλτσα κάρυ και κοτόπουλο korma, με σάλτσα κάρυ από γάλα καρύδας, τζίντζερ, φρέσκο κρεμμυδάκι, ινδικά καρυκεύματα και κόλιανδρο. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα, με κινέζικη μπίρα, στα 15-20€/ άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v