Τα καλύτερα μέρη για ιαπωνική κουζίνα στην Αθήνα

Έλα σε επαφή με την ιαπωνική κουζίνα σε αυτά τα στέκια που σου την σερβίρουν σωστά και αυθεντικά.
Τα καλύτερα μέρη για ιαπωνική κουζίνα στην Αθήνα
Ξέρει η Αθήνα να τρώει ιαπωνικά; Ξέρει, λέμε εμείς, και έχουμε μερικές από τις καλύτερες προτάσεις για καλή ιαπωνική κουζίνα στην πόλη. Και, όχι, δεν εννοούμε μόνο το σούσι. Η ιαπωνική κουζίνα έχει πάρα πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές για να κάνεις και να ανοίξεις τους γαστριμαργικούς σου ορίζοντες.

Πού θα πας, λοιπόν;

Matsuhisa Athens

Απόλλωνος 40, (Ξεν. Astir Palace), Βουλιαγμένη
Μπαίνει πρώτο, επειδή είναι άλλο πράγμα. Έχει έναν από τους κορυφαίους Ιάπωνες σεφ πίσω από το μενού, έχει φανταστική θέα και έχει αρκετό fusion στοιχείο για να σε κάνει να θες να δοκιμάσεις τα πάντα στον κατάλογο: Εδώ, που λες, η Ιαπωνία συναντά το Περού. Στα του σούσι, μπορούμε με σιγουριά να προτείνουμε τα πάντα, αλλά το nigiri με αχινό, αυγά χελιδονόψαρου και φιλέτο χέλι γλυκού νερού σίγουρα τραβάει το μάτι. Παίζουν και ωραία κοκτέιλ εδώ, για να συνοδεύσουμε το φαγητό μας. Ο λογαριασμός, επειδή καλά όλα αυτά αλλά πρέπει να πούμε και τα πρακτικά, θα είναι μεγάλος. Υπολογίστε το λιγότερο 80€ το άτομο. Βέβαια, το fine dining πρέπει να πληρώνεται αναλόγως.

Koi

Νίκης 15, Σύνταγμα, τηλ: 210 3211099
Και πάμε τώρα σε κάτι τελείως διαφορετικό. Επειδή το Koi είναι ίσως η πιο οικονομική επιλογή για σούσι στην Αθήνα, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει κάτι για την ποιότητα. Άλλωστε, το Koi έτσι έχτισε το φανατικό του κοινό: Παρουσίασε στον κόσμο κλασικές συνταγές για σούσι, φτιαγμένες πραγματικά καλά, και σε τιμή που δεν ήταν απαγορευτική για τον περισσότερο κόσμο, και κάπως έτσι πήγαμε από το "Έχεις δοκιμάσει σούσι;" στο "Ποιο είναι το αγαπημένο σου σούσι;". Ο λογαριασμός θα κυμανθεί γύρω στα 15€ το άτομο.

Hachiko Sushi Tales & Cocktails

Λεωφ. Κηφισίας 304, Νέο Ψυχικό, τηλ: 2114112211
Ο χώρος έχει ένα ωραίο, μίνιμαλ στοιχείο που του ταιριάζει γάντι. Και έχει μια υπέροχη αυλή, που το καλοκαίρι έρχεται για να σου πει ότι δεν έχει σημασία η σημαία προέλευσης του γεύματός σου: Την αυλή την θες το καλοκαίρι στην Αθήνα όπως και να 'χει. Εδώ εκτός από κλασικές συνταγές για shasimi και nigiri, υπάρχουν και μερικές πολύ ενδιαφέρουσες, signature παραλλαγές. Για παράδειγμα, αν είχες ποτέ απορία πώς είναι το σούσι με BBQ sauce, εδώ θα μάθεις. (Είναι πολύ ωραίο.) Ο λογαριασμός στο τέλος, μαζί με κοκτεϊλάκι, θα βγει γύρω στα 30€ το άτομο.

Nolan

Βουλής 31-33, Αθήνα, τηλ: 210 3243545
Ελλάδα και Ιαπωνία μαζί θα γευτείς σε αυτό το fusion εστιατόριο των Σωτήρη Κοντιζά και Κώστα Πισσιώτη. Εμείς θα σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα το Nolan Fish Burger με ροφό ή μπακαλιάρο παναρισμένο σε ιαπωνική γαλέτα με σως ταρτάρ, ψωμάκι στο γκριλ και μυρωδικά, αλλά και τα Soba noodles με μαριναρισμένο σολομό, ταχίνι και τηγανιτό φαγόπυρο. Ο λογαριασμός στο τέλος, μαζί με το απαραίτητο ποτήρι κρασί, θα βγεί γύρω στα 30-35€ το άτομο.

Sakana

Xαρίλαου Τρικούπη 146 & Στροφυλίου, Ν. Ερυθραία, τηλ: 210 6200017
Μία value for money πρόταση στην καρδιά της Νέας Ερυθραίας, που βγάζει και τραπεζάκια έξω (αυτό που λέγαμε για το αθηναϊκό καλοκαίρι) και σερβίρει φοβερά και εμπνευσμένα rolls που παίρνουν κλασικές συνταγές και τις πειράζουν με ανεπαίσθητους, αλλά τόσο ικανοποιητικούς γευστικά τρόπους. Επίσης, παίζει και τηγανιτό σούσι, για τους πιο σκληρούς. Ο λογαριασμός, μαζί με ποτήρι κρασί, θα βγει γύρω στα 20 με 25€ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v