Για καφέ και μπραντς στο Γαλάτσι

Ούτε κέντρο, αλλά ούτε και βόρεια προάστια· το Γαλάτσι είναι αυτό που λέμε κέντρο-απόκεντρο και έχει τα δικά του μπραντσάδικα.
Για καφέ και μπραντς στο Γαλάτσι

Το Γαλάτσι για πολλά φημίζεται, έχει υπέροχα θερινά σινεμά, το άλσος Βεΐκου, το Πανόραμα, τα Τουρκοβούνια, τις χιπ χοπ καταβολές, το νεκροταφείο, το ιστορικό Σαντέ, δε θα έλεγες όμως ότι φημίζεται σαν προορισμός για φαγητό και καφέ. Κι όμως, οι καιροί αλλάζουν και το Γαλάτσι αλλάζει μέσα σ’ αυτούς.

A Priori

Τράλλεων 71, Λαμπρινή, τηλ: 21 0291 0799



Τη θέση του ιστορικού καφενείου της Λαμπρινής, Άρτιον ήρθε να πάρει το A Priori με τη ρουστίκ του διακόσμηση, το ξύλινο μπαρ, τις μαθητικές καρέκλες και τις φλοράλ του ταπετσαρίες. Θαρραλέο, καθώς άνοιξε εν μέσω πανδημίας, ήρθε σαν όαση στο γνωστό μέχρι πρότινος καφε-τοπίο του Γαλατσίου και φτιάχνει θεσπέσιο μπραντς. Ο σεφ χρησιμοποιεί αποκλειστικά βιολογικά αυγά και ντόπια αλλαντικά. Εντύπωση μας έκανε η δική τους εκδοχή Croque Madame σε φέτες brioche με χοιρινή καπνιστή πορκέτα Καρδίτσας, mix τυριών, μπεσαμέλ μανιταριών και αυγό, όπως και τα τηγανητά αυγά με με κουλούρι Θεσσαλονίκης, σάλτσα ντομάτας, γραβιέρα Κρήτης και τσορίθο Δράμας. Δε γνωρίζαμε καν ότι η Δράμα παράγει τσορίθο. Οι τιμές των μπραντς πιάτων ξεκινούν στα 8,5 ευρώ.

Λεύκες on the side

Λ. Γαλατσίου 98, Γαλάτσι, τηλ: 21 0293 4633

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lefkes on the Side (@lefkesontheside)



Σχεδόν δίπλα από τις πλέον κλασικές Λεύκες, ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να φτιάξει μία μικρή ζούγκλα που σερβίρει μπραντς το πρωί και εκλεκτές κοπές κρέατος από το απόγευμα και μετά. Στη νεοϋορκέζικη αυλή του με τα αμέτρητα φυτά, τις μπαμπού πινελιές, τα μαρμάρινα τραπέζια και τη σκακιέρα-πάτωμα, θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσει γαστρονομικούς θησαυρούς όπως τα αυγά «scramble guanciale» πάνω σε ψωμί κινόας με guanciale, πολύχρωμα ντοματίνια, μαζιονέζα τρούφας και καραμελωμένο κρεμμύδι ή, για τους πολύ πεινασμένους, τα αυγά «scramble pecan tagliata» τα οποία σερβίρονται πάνω σε ψωμί γλυκοπατάτας, pecan και tagliata μοσχαριού. Και οι Λεύκες προτιμούν το βιολογικά αυγουλάκια τα οποία προμηθεύονται από τα αγροκτήματα Μανωλιτσάκη. Με καφεδάκι υπολογίστε περί τα 10 ευρώ το άτομο.

NoBell

Λ. Βείκου 101, τηλ: 21 0213 4943

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nobell Eatery Cafe (@nobell_101)



Πάνω στη λεωφόρο Βεΐκου θα βρεις το all day eatery café που ξυπνά τους γαλατσιώτες με τους μυρωδάτους καφέδες του και τα απολαυστικά πρωινά του. Δεν πειραματίζεται ιδιαιτέρως με τις συνταγές, είναι λάτρης του πατροπαράδοτου μπραντς: κλασικά pancakes με πραλίνα φουντουκιού, φράουλα και μπισκότο oreo, pancakes με αυγό και το τσένταρ να ρέει άφθονο, λαχταριστές τορτίγιες. Στα τεράστια συν του, αν θες τη γνώμη μας, ο ελληνικός στη χόβολη. Με καφέ, υπολόγισε περί τα 8 ευρώ το άτομο.

Chloe

Λητούς 1 & Λεωφ. Βεΐκου 55, τηλ: 210 2134387

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Chloë (@chloe.galatsi)



Το υποτιμούσες το Γαλατσάκι, αλλά για ακόμα μία φορά έρχεται να διαψεύσει τις προκαταλήψεις σου. Και boho στέκι, αν θέλεις να ξέρεις, έχει. Με βελούδινες καρέκλες, επιτοίχιους καναπέδες, ρομαντικές μπορντούρες στους τοίχους, με το τζάκι του και τα γεωμετρικά του σχήματα, το Chloe ήρθε για να μείνει στις κυριακάτικες επιλογές όσων λατρεύουν το μπραντς. Λαχταριστό αλμυρό pancake με τηγανητό αυγό, κοτομπουκιά, μπέικον και σιρόπι σφενδάμου, ένα διαφορετικό κλαμπ, το «Club Chloë» με προζυμένιο ψωμί, τσορίθο Ισπανίας, λιαστή τομάτα, μπέικον και τηγανητό αυγό και εντυπωσιακότατα γλυκά pancakes που μοιάζουν σαν ψεύτικα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v