Πάμε μονοήμερη για φαγητό;

Στην Κόρινθο, την Πελοπόννησο, την Χαλκίδα και το Αλεποχώρι, τέσσερεις γευστικοί προορισμοί μας δίνουν νόστιμες αφορμές για αυθημερόν αποδράσεις.
Πάμε μονοήμερη για φαγητό;

Όσοι μείναμε Αθήνα τον Αύγουστο απολαμβάνουμε εκδρομές σε κοντινή απόσταση που να συνδυάζουν νόστιμο φαγάκι, ωραίες βόλτες και – γιατί όχι;- βουτιές σε όμορφες παραλίες.

Και οι παρακάτω γευστικές προτάσεις είναι ό,τι πρέπει για αυθημερόν γευστικές αποδράσεις.

Στον «Κήπο» στην Κόρινθο



Ένας δροσερός κήπος μας περιμένει στο Παλαιό Καλαμάκι Κορινθίας, σε αυτό το ταβερνάκι το οποίο βρίσκεται σε δροσερή τοποθεσία ανάμεσα στα δέντρα και ατενίζει τη θάλασσα σε απόσταση αναπνοής. Σε άκρως εξοχικό περιβάλλον, απολαμβάνουμε σπιτική κουζίνα με ολόφρεσκα λαχανικά από το περιβόλι των ιδιοκτητών, αλλά και φρέσκο ψαράκι, μαμαδίσια μαγειρευτά και εξαιρετικό τηγάνι. Το μενού λιτό, αλλά πεντανόστιμο: γαρίδες σαγανάκι με μυρωδάτη σάλτσα, καλαμάρι σχάρας γεμιστό, χταποδάκι πλοκάμι στη σχάρα, καλαμαράκια τηγανιτά, τζατζίκι, χορτοκολοκυθόπιτες, μουσακά, αλλά και αρκετά κρεατικά της ώρας για όσους επιθυμούν να αλλαξοπιστήσουν. Ο λογαριασμός περίπου στα 20€ το άτομο, με κρασάκι και κερασμένο δροσερό καρπούζι.

Βουτιές έχει; Αμέ, ακριβώς από κάτω η παραλία είναι πεντακάθαρη, με ήρεμα νερά και ελαφρύ βοτσαλάκι, ενώ το τοπίο εξίσου όμορφο με τα πεύκα να φτάνουν στη θάλασσα φτιάχνοντας το απόλυτο φόντο για τις βουτιές μας.

Στην «Παλιά Ιστορία» στην Πελοπόννησο



Θα τη βρούμε στο Κεφαλάρι Αργολίδας, πλήρως εναρμονισμένη με το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον που την πλαισιώνει, και θα πιάσουμε τραπεζάκι για να απολαύσουμε μεσογειακή κουζίνα με θέα το ποτάμι – plot twist.. Το μενού στην Παλιά Ιστορία περιλαμβάνει ιδιαίτερες γεύσεις όπως μπρουσκετάκια με πούδρα μπέικον και παρμεζάνα, μανιτάρια με εστραγκόν, κρέμα γάλακτος, και φιστίκι, χοιρινά φιλετάκια με κρέμα γκορκοντζόλας και τσένταρ, μπιφτέκι που σκεπάζεται με καρέ ντομάτας, κάπαρη, φιλέτο ελιάς και φέτα, αλλά και αρκετές επιλογές ζυμαρικών, όπως λιγκουίνι με πανσέτα, λιαστή ντομάτα και αυθεντική καρμπονάρα. Θέλετε κάτι πιο παραδοσιακό; Και από αυτό έχει: ωραιότατο κοκορέτσι, ποικιλίες γίγας για τη μέση αλλά και τραγανά παϊδάκια. Ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο, με κρασάκι.

Και μετά και μετά; Θα βολτάρετε στο όμορφο χωριουδάκι, θα επισκεφθείτε την όμορφη πυραμίδα του Ελληνικού,  λίγα χιλιόμετρα μακριά ή θα κάνετε μια απογευματινή περαντζάδα στο Ναύπλιο απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα με φόντο το Μπούρτζι πριν κινήσετε χορτασμένοι για το δρόμο της επιστροφής.

Διαβάστε επίσης: Το Ναύπλιο στα καλύτερά του

Στην «Παραλία» στο Αλεποχώρι


Πηγή: Google

Πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία; Αμέ. Πόσο μάλλον αν είναι νόστιμη, όπως αυτή η οικογενειακή ψαροταβέρνα στο λιμανάκι του Αλεποχωρίου, η οποία βγάζει τραπεζάκια κυριολεκτικά δύο βήματα από τη θάλασσα και σερβίρει νοστιμότατα θαλασσινά, φρέσκο ψάρι και μεζεδάκια, ενώ απολαμβάνει υπέροχη θέα στο ηλιοβασίλεμα. Εδώ δοκιμάζουμε εξαιρετικό τζατζίκι με έντονο το στοιχείο του σκόρδου (επιτέλους), μυρωδάτους και αφράτους κολοκυθοκεφτέδες , ψητή σαρδέλα και γαύρο, καλαμάρι φρέσκο ψητό και γεμιστό με τυρένια γέμιση, τηγανιτές γαρίδες και κολοκυθάκια, χταποδάκι ψητό χορταστική γαριδομακαρονάδα για δύο άτομα, μπακαλιαράκια τηγανιτά και φρέσκο ψάρι αναλόγως ημέρας σε ικανοποιητική ποικιλία. Ο λογαριασμός με τα απαραίτητα ουζάκια και κερασμένο φρουτάκι στα 20-25€/ άτομο.

Βουτάμε εδώ; Φυσικά. Σε κοντινή απόσταση από την ταβέρνα, η παραλία της Ψάθας είναι μία από τις πλέον δημοφιλείς – και τεράστιες – παραλίες της Αττικής, με ωραία διάφανα νερά και ψιλό βοτσαλάκι και ενδείκνυται για βουτιές πριν ή και μετά το γεύμα. Εναλλακτικά, εξίσου ωραία και μεγάλη είναι η παραλία του Αλεποχωρίου, οργανωμένη σε κάποια τμήματά της, ελεύθερη για ομπρέλες σε άλλα, διαλέγετε και στήνετε.

 Στην «Κληματαριά» στην Νέα Αρτάκη

Λίγο μετά την Δύση. Η καλύτερη στιγμή για ουζάκι δίπλα στην θάλασσα. 🐬

Posted by Κληματαριά Ταβέρνα ουζερί on Friday, July 31, 2020



Λίγο έξω από την Χαλκίδα, το παραδοσιακό αυτό ταβερνάκι απλώνει τα τραπεζάκια του ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, και τα γεμίζει με ολόφρεσκα ψάρια και μεζεδάκια που μοσχοβολάνε… αλμύρα. Στα «οπωσδήποτε» σημειώστε τη μακαρονάδα του μπεκρή, την καβουροσαλάτα, το μυδοπίλαφο, τις λεμονάτες γαρίδες σαγανάκι με κεφαλοτύρι και τα καλαμαράκια στο τηγάνι. Και οι ορκισμένοι «στεριανοί», όμως, δε θα μείνουν παραπονεμένοι: Οι κρεατοφάγοι της παρέας ορκίζονται στα καλοψημένα μπριζολάκια της, το χορταστικό σουβλάκι κοτόπουλο, αλλά και στο νοστιμότατο γεμιστό μπιφτέκι με πατάτες τηγανιτές. Συνοδεύουμε απαραιτήτως με ουζάκι, και πληρώνουμε περί τα 17-20€ το άτομο.

Και μετά και μετά; Πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής, θα περιπλανηθούμε στην παραλιακή περαντζάδα της Χαλκίδας με φόντο το ηλιοβασίλεμα, το οποίο σημειωτέον μπορούμε να απολαύσουμε και μετά τις βουτιές μας στην κοντινή παραλία της Φανερωμένης, σε κοντινή απόσταση από την ταβέρνα.

Διαβάστε επίσης: Μια μονοήμερη στη Χαλκίδα

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v