Πανέμορφες αυλές για το φθινόπωρο

Αρνούμαστε να κλειστούμε μέσα και δίνουμε μικρή παράταση στο καλοκαίρι πιάνοντας θέση στις πιο όμορφες αυλές για φαγητό και ποτό.
Πανέμορφες αυλές για το φθινόπωρο

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το φθινόπωρο ήρθε, όμως ο καιρός δε φαίνεται να συμφωνεί. Ναι, την έχει τη δροσούλα του, αλλά με ένα ζακετάκι είσαι μια χαρά, και μπορείς κάλλιστα να πιάσεις θέση σε εξωτερικούς χώρους για να φας κα να πιείς.

Πόσο μάλλον όταν οι χώροι αυτοί είναι ολάνθιστες και όμορφες αυλές, οι οποίες παραμένουν ακόμα ανοικτές για να σου προσφέρουν λίγες ακόμα όμορφες στιγμές κάτω από τα αστέρια.

Ζακετούλα να πάρεις, και όλα καλά θα πάνε.

Upupa Epops
Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα τηλ.: 21 2105 5214



Σε ένα μεσοπολεμικό σύμπλεγμα τριών σπιτιών του 1930, ο τσαλαπετεινός των Πετραλώνων με την cozy αυλή είναι ό,τι πρέπει για κάθε στιγμή της ημέρας – από το πρωί για καφεδάκι και brunch μέχρι αργά το βράδυ για καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, αλλά και παιχνιδιάρικες γεύσεις. Τα κοκτέιλ ή τα ποτά σου εδώ συνοδεύουν νοστιμότατα νιόκι πατάτας με μοτσαρέλα και παρμεζάνα, κρεμώδης Καρμπονάρα με λινγκουίνι και καπνιστή πανσέτα και ζουμερό μπέργκερ με καραμελωμένα κρεμμύδια, σπιτική μαγιονέζα, φρούτα του δάσους και σπιτική κέτσαπ. Για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί υπολόγισε περί τα 20€/ άτομο, το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 9€.

Piu Verde
Στρατ. Αλ. Παπάγου και 8ης Μεραρχίας, Άλσος Παπάγου, τηλ: 2106546185



Μέσα σε πεύκα και λίμνες στην καρδιά του Άλσους Παπάγου, το Piu Verde δεν είναι μια ακόμα αυλή. Είναι ένα καταπράσινο καταφύγιο για φαγητό, ποτό και καφέ και το φθινόπωρο του ταιριάζει πολύ. Εδώ θα απολαύσεις γεύσεις εκλεκτές ιταλικές γεύσεις όπως vitello tonato, καρπάτσιο μοσχαριού, ταλιολίνι με ραγού πάπιας και κόκκινο κρασί και ριζότο με γκοργκονζόλα, μήλο και προσούτο, αλλά και ωραία κοκτέιλ, μπίρες σε μεγάλη ποικιλία, κρασιά και premium spirits που απογειώνουν τη βραδινή σου έξοδο. Για ένα πλήρες γεύμα, με ποτήρι κρασί, υπολόγισε περί τα 30€/ άτομο, το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Che
Καραΐσκου 151, κέντρο, τηλ: 210 4296660



Υπό το άγρυπνο βλέμμα της Φρίντα Κάλο, η αυλή του εντυπωσιακού αυτού all day bar μοσχοβολάει αρώματα λατινικής Αμερικής και ενδείκνυται για εξωτικά tiki cocktails, αλλά και γεύσεις εμπνευσμένες από το Μεξικό, το Περού, τη Βραζιλία, τη Χιλή και τη Μεσόγειο. Εδώ θα δοκιμάσεις, μεταξύ άλλων, αργομαγειρεμένο χοιρινό Iberico, τάκος με γαρίδα, guacamole, kimchi, jalapenos, bao buns με κοτόπουλο, καρότο τουρσί, και μαγιονέζα chipotle και Black angus μπέργκερ, με ντομάτα, τσένταρ, μπέικον, μαγιονέζα kimchee, πατάτες με καπνιστή πάπρικα, BBQ sauce. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€, για ένα γεύμα με κρασί υπολόγισε περί τα 25-30€.

Godmama’s Yard
Βασιλέως Αλεξάνδρου 98, Περιστέρι 694 810 3074



Η Νονά ξέρει πού να φας, για αυτό θα πρέπει να την εμπιστεύεσαι και δεν θα βγεις χαμένος. Σε μια πανέμορφη μονοκατοικία με άνετη αυλή, τα signature κοκτέιλ δίνουν και παίρνουν, ενώ ο κατάλογος περιλαμβάνει μπόλικες επιλογές για να μη φύγεις πεινασμένος. Πιάσε θέση για να δοκιμάσεις λαχταριστές πίτσες, όπως αυτή με το προσούτο και η truffle με κρέμα ταρτούφο, μανιτάρια, μπέικον, παρμεζάνα και θυμάρι, υπέροχα chic n’ chips με καυτερό πάνκο, τηγανιτές πατάτες και μαγιονέζα με γλυκό τσίλι, και sloppy joe burger με πολύχρωμες πιπεριές, τσένταρ, πίκλες και sour cream. Μαζί με κοκτέιλ υπολόγισε περί τα 20€ το άτομο για ένα πλήρες γεύμα. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Black Duck Garden
Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ: 2103252396



Η αυλή του Black Duck, κατάφυτη, χωρισμένη σε πολλά επίπεδα και με τον φοίνικα που φύτεψε η ίδια η βασίλισσα Αμαλία να δεσπόζει στο κέντρο της, ενδείκνυται για ρομαντικά ποτάκια αλλά και δείπνο σε νοσταλγική και μοντέρνα ατμόσφαιρα. Το μενού εδώ περιλαμβάνει σαλάτα με αποξηραμένο σύκο, vinaigrette βαλσάμικο, καρύδι και τριμμένο πεκορίνο, μπρουσκετάκια με τοματάκια κονφί, μους φέτας και ραπανάκι, κριθαρότο με σύγκλινο Μάνης, μαγειρεμένο σε μυρωδικά, μοσχολέμονο και δυόσμο και κατσικάκι με πατάτες, crème fresh από θυμάρι και πίκλα σιναπόσπορου. Εξίσου δυνατή και η λίστα με τα κοκτέιλ και Αperitivo ως συνοδεία ή μόνα τους. Για ένα γεύμα υπολόγισε περί τα 25€ με ποτήρι κρασί. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v