Τρώμε λαχταριστά μεζεδάκια στους πεζοδρόμους της Αθήνας

Νέο-καφενεία, κλασικά μεζεδοπωλεία και ελληνικά μπιστρό βγάζουν τραπεζάκια σε αγαπημένους πεζόδρομους και μας υποδέχονται για τσιμπολόγημα μετά κρασιού.
Τρώμε λαχταριστά μεζεδάκια στους πεζοδρόμους της Αθήνας

Από τα Εξάρχεια μέχρι το Μοναστηράκι, το Μεταξουργείο και τον Βοτανικό, οι πεζόδρομοι είναι δεκάδες, το ίδιο και τα μαγαζάκια που βγάζουν τις καρέκλες τους και μας περιμένουν για μεζεδοκατανάλωση και χάζι στον κόσμο που περνά και πάει.

Ιδού μερικά από τα αγαπημένα μας.

Raraou cantina
Εμμανουήλ Μπενάκη 69α και Βαλτετσίου, Εξάρχεια, τηλ: 21 0330 0237

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Raraou (@raraou_cantina)



Στη γωνία της Μπενάκη με τον πεζόδρομο της Βαλτετσίου, αυτή η ιδιαίτερη νεοταβέρνα με αρτιστίκ διάθεση σερβίρει νόστιμα μεζεδάκια σε πρωτότυπους συνδυασμούς που παρουσιάζουν γευστικό ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, τα κεφτεδάκια τα φτιάχνει με κιμά από φακές και μανιτάρια, πανάρει κοτομπουκιές σε corn flakes, και φτιάχνει βελούδινο χούμους και ζουμερά μπιφτέκια γεμιστά με γραβιέρα τα οποία περιλούζει με σάλτσα εσπεριδοειδών. Το λαδοτύρι σαγανάκι Μυτιλήνης έρχεται με γλυκιά σάλτσα από λάιμ, ενώ διαθέτει και αρκετές επιλογές σε ψαρικά, όπως μπρουσκέτες με μαριναρισμένη σαρδέλα και πέστο από παντζάρι. Ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο, με χύμα κρασί.

Φίλεμα
Ρόμβης 16, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0325 0222



Ιδανική στάση μετά από μια χαλαρή βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, το Φίλεμα κατοικοεδρεύει στον συμπαθέστατο πεζόδρομο της Ρόμβης και σερβίρει καθημερινά στα τραπεζάκια του προσεγμένα πιάτα μεσογειακής κουζίνας. Σταθερές αξίες εδώ το καλοφτιαγμένο πλιγούρι, με πιπεριά, αγγουράκι και ντοματίνια, τα αρωματικά κεφτεδάκια, η φάβα Φενεού με φρέσκο κρεμμυδάκι, η παστουρμαδόπιτα, οι φλογέρες με μπέικον, το στήθος κοτόπουλου με παρμεζάνα, οι κολοκυθοκεφτέδες και το πικάντικο σαγανάκι με κεφαλογραβιέρα. Must από τη σχάρα το μοσχαρίσιο μπιφτέκι, η πανσέτα και τα χοιρινά, το αρμένικο κεμπάπ σε μερίδα και τα νοστιμότατα μπριζολάκια με πατάτες τηγανιτές. Ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο με κρασί.

Laika
Πέλλης 30, Βοτανικός, τηλ: 21 5501 3801

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by kiki vassalou 🦎 (@kik_block)



Συνοικιακό στέκι για όλες τις ώρες, αυτό το εναλλακτικό bar resto του Βοτανικού έχει αποκτήσει φανατικούς θαμώνες που πιάνουν τραπεζάκι στον όμορφο πεζόδρομο της Πέλλης για τσιμπολόγημα συνοδεία εκλεκτών αποσταγμάτων. Τα μεζεδάκια εδώ είναι καλοφτιαγμένα και περιλαμβάνουν καπνιστό χοιρινό με ξύδι εσπεριδοειδών, μανιτάρια πορτομπέλο με λευκό κρασί, φωλίτσα κοτόπουλου σε πιτούλα με γλυκιά σάλτσα, φάβα με λαχανικά garam masala, μπαμπαγκανούς- ήτοι καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι, μελιτζάνα φουρνιστή με βασιλικό και ντοματούλα- και χούμος ψητού καρότου με χαρίσα. Ωραίο συνοδευτικό και τα τυράκια (λαδοτύρι, κατσικίσιο, μανούρι κ.α.). Με ωραίο τσίπουρο, ο λογαριασμός στα 12-15€/ άτομο.

Frumel
Μαυρομιχάλη 59, Εξάρχεια, τηλ: 2105125068



Μικρό, λιτό αλλά στιλάτο, το στέκι του Frumel έχει τη χύμα ατμόσφαιρα των Εξαρχείων αλλά και την κομψότητα ενός vintage μαγαζιού, ενώ στα τραπεζάκια που βγάζει στην Μαυρομιχάλη γίνεται του… μεζέ και τις μπίρας το πανηγύρι. Ο κατάλογος είναι μικρός μα νοστιμότατος και περιλαμβάνει κλασικές επιλογές όπως λουκάνικο χωριάτικο σχάρας, τηγανιά κοτόπουλο, ταμπουλέ, γίγαντες γιαχνί, σαγανάκι με μαρμελάδα, χταποδάκι ξυδάτο, γαύρο μαρινάτο, και μπριζολάκια χοιρινά, μεταξύ άλλων. Οι μουσικές είναι πάντα rock’n’roll, ενώ οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 10€ το άτομο.

Γρανάδα
Μιλτιάδου 11, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0325 0090



Στον εν πολλοίς άγνωστο πεζόδρομο της Μιλτιάδου, η Γρανάδα είναι ένα γκουρμέ καφενείο/ρακάδικο, που σερβίρει εξαιρετικούς μεζέδες ισπανικής και ελληνικής κουζίνας. Το μενού εδώ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, γαύρο μαρινέ με σάλτσα ντομάτας και μαρμελάδα κάπαρη, χτένια με κους κους, χειροποίητες κροκέτες αρνιού με μετσοβόνε και γιαούρτι με κύμινο, εμπανάδας γεμιστές με γαρίδα και τσορίθο συνοδευμένες με σάλτσα ρομέσκο, μπουτάκια κοτόπουλου με σαφράν, σάλτσα πορτοκαλιού και σαγκουίνι και μάγουλα ιβηρικής χερσονήσου με τραχανά. Συνοδεία αποσταγμάτων, ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο.

H Σαμ Τα Έχει Με Λάθος Αγόρι
Λεωνίδου 80 & Σαλαμίνος, Μεταξουργείο, τηλ: 210 5222999



Δεν μας νοιάζει τι κάνει η Σαμ στο κρεβάτι της, στην κουζίνα της όμως είναι εξαιρετική. Στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος, αυτό το μπιστρό αγαπά την ελληνική κουζίνα, χρωματίζοντάς την με ευρωπαϊκές πινελιές. Εδώ δοκιμάζουμε καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης και γίδινο τυρί Νάουσας, μοσχαρίσια μάγουλα αργοψημένα στον ζωμό τους με πικάντικη μουστάρδα και βουτυράτο πουρέ πατάτας, ταλιατέλες με φιλετάκια κοτόπουλου, γαλλική μουστάρδα και εστραγκόν και μαριναρισμένο κοτόπουλο μπούτι με γλυκόξινη σάλτσα σόγιας. Συνοδεύουμε με κρασί, και πληρώνουμε περί τα 20€/ άτομο.

Γευσηπωλείον Αυλή
Μεθώνης 43, Εξάρχεια, τηλ: 21 0383 8167



Ξεκινήσαμε με Εξάρχεια, κλείνουμε με αυτά, πιάνοντας τραπεζάκια σε αυτό το συμπαθέστατο γευσιπωλείον με τραπεζάκια στον πεζόδρομο, αλλά και στην κουκλίστικη αυλή του. Αν και δεν του φαίνεται, έχει αρκετή πρωτοτυπία και δημιουργικότητα σε μεζεδάκια, σερβίροντας τζατζίκι μελιτζάνας με σιρόπι ροδιού, μαστέλο Χίου στη σχάρα με μαρμελάδα εποχής και ροζ πιπέρι, φέτα φούρνου με ντομάτα, ελιά, πιπεριά και παστό χοιρινό, σαλάτα πράσινη με κοτόπουλο παναρισμένο και βινεγκρέτ μουστάρδας, γιουβετσάκι με γαρίδες και καβουροδαγκάνες, και θράψαλο σχάρας με λαδολέμονο δυόσμου. Συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός στα 15€/ άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v