ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΓΕΥΣΗ

Σοκ: Το σουβλάκι πάει στα 2,80€!

Στο γενικότερο πλαίσιο των ανατιμήσεων, το αγαπημένο έδεσμα της χώρας αναμένεται να φτάσει στην τιμή ρεκόρ των 2,80€.

Σοκ: Το σουβλάκι πάει στα 2,80€!

Οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες είναι γεγονός, και οι τσέπες των καταναλωτών αναμένεται να στενάξουν. Από αυτές δε θα μπορούσε να λείπει και το λαοφιλές έδεσμα, το κλασικό και αγαπημένο μας σουβλάκι, η τιμή του οποίου αναμένεται να φτάσει στα 2,80€.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΜΕΓΚΑ, οι αυξήσεις στα καύσιμα και τις πρώτες ύλες προκάλεσαν αύξηση τιμών, έτσι κατά μέσο όρο στα καταστήματα που το τυλιχτό σουβλάκι έκανε 2,30 ευρώ πήγε στα 2,80 ευρώ, το απλό καλαμάκι από 1,60 πήγε στο 1,90 ενώ η μερίδα γύρος σκαρφάλωσε από τα 7,10 ευρώ στα 7,40 ευρώ.

«Το σουβλάκι θυμίζει την τιμή της αμόλυβδης. Εκεί είναι γκαζιά και ευρώ, εδώ δαγκωνιά και ευρώ», αναφέρει γλαφυρά το ρεπορτάζ.

Τα μαγαζιά που κρατάνε τις τιμές στο όριο των 2,50€ ευρώ είναι πλέον λίγα και αναγκαστικά απορροφούν το κόστος και την ακρίβεια των πρώτων υλών, αυτό όμως όπως λένε οι ίδιοι δε θα συνεχιστεί για πολύ.

Λάδι, τζατζίκι, σως, υλικά συσκευασίες και πίτες αποτελούν τα υλικά με την μεγαλύτερη επιβάρυνση, ενώ η τιμή στο χοιρινό παραμένει σε σχετικά σταθερά επίπεδα.

Ενδεικτικά, μία τετραμελής οικογένεια, με 2 γονείς και 2 μικρά παιδιά, θα χρειαστεί για να φάει στο σπίτι το λιγότερο 6 τυλιχτά. Προς 2,80 ευρώ το ένα βγαίνει 16,80 ευρώ, μόνο για τα σουβλάκια, αναφέρει το ρεπορτάζ. Μαζί με τα αναψυκτικά, το κόστος φτάνει στα 30,80€ λεπτά, για μια λιτή οικογενειακή βραδιά.

Οι πολίτες δυσανασχετούν, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα παρά να πληρώσουν το κόστος.

Αυτό που περιμένουν είναι μέτρα από την πολιτεία που θα συγκρατήσουν τις τιμές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το να πιστεύεις στην πρόοδο δεν σημαίνει ότι πιστεύεις ότι έχει γίνει πρόοδος."

Φραντς Κάφκα, Τσέχος συγγραφέας

  • 1944 - Διενεργείται στο αμερικανικό πανεπιστήμιο "Τζονς Χόπκινς" η πρώτη επέμβαση ανοιχτή καρδιάς.
    1945 - Η Γιουγκοσλαβία γίνεται ενιαίο κράτος.
    1995 - Ο Κουβανός Πρόεδρος Φιντέλ Κάστρο επισκέπτεται για πρώτη φορά την Κίνα.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v