Όμορφα ταβερνάκια για Κυριακή μεσημέρι στο κέντρο

Οι κυριακάτικες βόλτες στο κέντρο της πόλης συνοδεύονται παραδοσιακά με τσιμπολόγημα σε αγαπημένα ταβερνάκια. Και ποιοι είμαστε εμείς να ξεφύγουμε από την παράδοση;
Όμορφα ταβερνάκια για Κυριακή μεσημέρι στο κέντρο

Πλάκα, Μοναστηράκι, Ερμού, Θησείο. Οι βόλτες στο κέντρο της πόλης είναι η απόλυτη κυριακάτικη απόλαυση. Όταν μάλιστα συνδυάζονται με νόστιμες στάσεις σε αγαπημένα ταβερνάκια τότε μιλάμε για μια ωραιότατη… μονοήμερη στην Αθήνα.

Ταβέρνα Ο Άρης
Σοφοκλέους 17-19, τηλ: 21 0324 9615



Εντός της περίφημης Στοάς Αθανάτων στην Κεντρική Αγορά, ο Άρης αποτελεί μια τιμιότατη και ολίγον τι καλτ επιλογή για ψαροφαγία και κρεατοφαγία στο κέντρο της Αθήνας. Όλες οι πρώτες ύλες έρχονται απευθείας από τη Βαρβάκειο και είναι ολόφρεσκες, ενώ στον κατάλογό του θα βρεις τηγανιτά καλαμαράκια, γαύρο, αθερίνα, προσφυγάκια, μύδια βραστά, ψητό φαγκρί και σαρδέλα, αλλά και φιλέτο κοτόπουλο, μοσχαρίσιο συκώτι, λουκάνικο χωριάτικο, παϊδάκια σε μεγάλη ποικιλία, χοιρινή τηγανιά και αρνίσια συκωταριά. Συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός στα 15-20€/ άτομο.

Νικήτας
Αγ. Αναργύρων 19, Ψυρρή, τηλ: 21 0325 2591



Όταν άνοιξε στα μακρινά 60s ήταν το μοναδικό μαγαζί με φαγητό στην οδό Αναργύρων, έκτοτε κρατά ψηλά τον πήχη της κρεατοφαγίας με εξειδίκευση στο κοντοσούβλι, και σερβίρει στα τραπεζάκια που βγάζει έξω ωραιότατα ψητά της ώρας και κάποιες επιλογές μαγειρευτών. Πέρα από κοντοσούβλι, εδώ θα δοκιμάσεις ταλαγάνι ψητό, ντολμαδάκια γιαλαντζί, μοσχαράκι κοκκινιστό ή γιουβέτσι, γεμιστά, σουτζουκάκια, μπιφτέκια μοσχαρίσια με τηγανιτές πατάτες, ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος και μοσχαρίσιο συκώτι. Ο λογαριασμός στα 15-18€/ άτομο, με κρασί.

Το Παραδοσιακό
Κολοκοτρώνη 59, τηλ: 210 3231700



Στην καρδιά της πόλης, αυτή η ταβέρνα από τα παλιά βγάζει καθημερινά από τη σούβλα (και τη σχάρα της φυσικά) εξαιρετικά κρεατικά, για τα οποία έχει αποκτήσει φήμη στους απανταχού κρεατοφάγους. Κοντοσούβλι κοτόπουλο και χοιρινό, αρνάκι γάλακτος, χοιρινή πανσέτα (στη σούβλα) και κότσι είναι μερικές από τις σπεσιαλιτέ του, οι οποίες συνοδεύονται φυσικά με φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανητές. Κατά τα λοιπά, για ξεκίνημα σερβίρει χαλούμι, ψητή φέτα, φάβα, χόρτα και άλλα τέτοια ωραία. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12€-15€/ άτομο, συνοδεία μπύρας ή κρασιού.

Το Στέκι του Ηλία
Επταχάλκου 5, τηλ: 2103458052 και Θεσσαλονίκης 7, τηλ: 2103422407, Θησείο



Σε δύο γειτονικούς πεζοδρόμους του Θησείου απλώνει τραπέζια ο Ηλίας, κάτω από τα δέντρα σε ένα απόλυτα feelgood σκηνικό παλιάς Αθήνας. Διαλέγουμε ένα από τα δύο στέκια και απολαμβάνουμε εξαιρετικά αρνίσια παϊδάκια, χορταστικά μπιφτέκια, κλασικά πιάτα της ώρας όπως λουκάνικο, μοσχαράκι γάλακτος, χοιρινή μπριζόλα και αρνίσια συκωταριά, αλλά και ωραιότατους μεζέδες, όπως φάβα, τυροκαυτερή, μελιτζανοσαλάτα και κολοκυθάκια τηγανιτά. Μαζί με κρασί ή μπύρα ή τσιπουράκι ο λογαριασμός στα 15-18€/ άτομο.

Δίπορτο
Σωκράτους 9, Πλατεία Θεάτρου, τηλ.: 210 3211463



Θρυλικό κουτούκι που αποτελεί πλέον κάτι σαν τουριστική ατραξιόν, το Δίπορτο συνεχίζει να γράφει ιστορία συγκεντρώνοντας καλοφαγάδες, τουρίστες και όσους θέλουν να δοκιμάσουν απλή, παραδοσιακή και νόστιμη κουζίνα, στο ισόγειό του. Το μενού δεν φημίζεται για την ποικιλία του, αλλά διαθέτει λίγα πράματα και καλά: ρεβυθάδα, φασολάδα, τηγανιτά ψαράκια, ψητή σαρδέλα, σαλάτα με χόρτα, πατάτες γιαχνί και κοκκινιστό κατσικάκι. Συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός στα 15€/ άτομο. Το μαγαζί δέχεται μόνο εμβολιασμένους.

Η Στοά Αλλιώς
Γαμβέτα 14, τηλ: 21 0382 5961



Στον πεζόδρομο της Γαμβέτα, αυτό  το συμπαθέστατο ταβερνάκι βγάζει τα λευκά του τραπέζια έξω και σερβίρει καθημερινά θαλασσινούς μεζέδες και ψάρια όπως αθερίνα, γαύρο, μαρίδα, μπακαλιάρο, γαρίδες, χταποδάκι, μύδια και καλαμαράκια, χωρίς όμως να ξεχνά και τους φαν του κρέατος. Κεφτεδάκια, μπριζολάκια, παστό χοιρινό και χωριάτικο λουκάνικο ενισχύουν το μενού με έξτρα νοστιμάδα και κάνουν τη Στοά ένα μαγαζάκι για κάθε ουρανίσκο. Ο λογαριασμός στα 15€/ άτομο, με ουζάκι ή κρασί.

Η Κρήτη
Βερανζέρου 5, τηλ: 21 0382 6998



Από τη Μεγαλόνησο στην Πλατεία Κάνιγγος, αυτή η κρυμμένη οικογενειακή ταβέρνα φέρνει στα τραπεζάκια που απλώνει έξω παραδοσιακούς μεζέδες της λεβεντογέννας σε ικανοποιητική ποικιλία. Εδώ θα δοκιμάσεις παραδοσιακούς χοχλιούς, καπνιστό απάκι, σφακιανές πίτες, ντοματίνια γεμιστά με τυροκαυτερή, πατάτα οφτή, λουκάνικο κρητικό, χοιρινή τηγανιά, κολοκυθοανθούς γεμιστούς με ρύζι, νόστιμη μαραθόπιτα, συκώτι με μέλι και κάποιες επιλογές σε θαλασσινά όπως γαύρο, σαρδέλα γεμιστή και θράψαλο. Συνοδεία ρακής ή τσικουδιάς, ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v