Ταβερνάκια για θαλασσινά μέχρι 20€

Ορέγεσαι σαρδελίτσα στα κάρβουνα, τηγανιτά καλαμαράκια και λοιπούς θαλασσομεζέδες; Βρήκαμε σε ποια ταβερνάκια μπορείς να φας δίνοντας μέχρι 20€ το άτομο.
Ταβερνάκια για θαλασσινά μέχρι 20€

Στις γαρίδες σαγανάκι, στα τηγανιτά καλαμαράκια αλλά και στο χταποδάκι στη σχάρα μπορεί να λέμε πάντα ναι, όμως το καλοκαιράκι τραβιούνται ακόμη περισσότερο λόγω εποχής. Παρόλα αυτά οι τιμές τους πολλές φορές είναι τσιμπημένες και η τσέπη μας δεν μπορεί να υποστηρίξει συχνά φαγοπότια με εκλεκτούς θαλασσομεζέδες. Ωστόσο υπάρχουν ταβερνάκια που σερβίρουν μπόλικες θαλασσινές νοστιμιές σε πολύ λογικές τιμές, χωρίς να χρειαστεί να δώσεις περισσότερα από 20€ το άτομο.

Ο Σπάρος (Καραϊσκάκη 5, Χαϊδάρι, τηλ.: 21 1182 8914)

Ο Σπάρος όταν δεν βγαίνει τσάρκα με καβουρίνες στη Ραφήνα αράζει συνήθως στον πεζόδρομο της Καραϊσκάκη στο Χαϊδάρι. Καλό το μπούμερ λογοπαίγνιο μας- δεν λέμε, ωστόσο ακόμη καλύτερα είναι τα πιάτα του Σπάρου, που τιμούν οι δεκάδες θαμώνες του καθημερινά. Αξίζει να δοκιμάσεις πλοκάμι ξυδάτο, θράψαλο τηγανητό, καλαμάρι σωτέ με πέστο και φάβα, λιγκουίνι με γαρίδα σαφράν και εστραγκόν, ριζότο παντζαριού, κριθαρότο καραβίδας και τον μερακλήδικο αχινό. Μαζί με τα ουζάκια δύσκολα θα δώσεις περισσότερα από 20€ το άτομο.

Το Ουζερί του Λάκη ( Ελπίδος 16, Πλατεία Βικτωρίας, τηλ.: 21 0821 3776)



Δύσκολο να το φανταστείς πράγματι, αλλά εδώ και χρόνια η Πλατεία Βικτωρίας μυρίζει θάλασσα, χάρη στο ονομαστό ουζερί του Λάκη σε τιμές που δύσκολα θα βρεις στο αθηναϊκό κέντρο. Ρεγγοσαλάτα, σαρδέλα στα κάρβουνα, καλαμαράκι τηγανιτό, γαύρος στον αχνό, σουβλάκι μπακαλιάρου, σουπιά με τραχανά από το Δίστομο, ψαρόσουπα, μακαρονάκι κοφτό με χταποδάκι και μπακαλιάρος σκορδαλιά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λείψουν από το τραπέζι σου. Μαζί με το απαραίτητο κρασάκι, δεν θα χρειαστεί να δώσεις περισσότερα από 15€ το άτομο.

Θαλασσάκι (Ακτή Θεμιστοκλέους 301, Πειραιάς, τηλ.: 2104181616)



Αν θες να φας νόστιμους ψαρομεζέδες, πλάι στο κύμα, ξέρεις ότι θα πρέπει να κινηθείς προς Πειραϊκή μεριά. Εκεί θα βρεις και το Θαλασσάκι να σε υποδέχεται με στρωμένα τα ξύλινα τραπέζια του, πριν γεμίσουν με νοστιμιές που μυρίζουν Κύθνο και θάλασσα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν κράτα σημειώσεις, μην ξεχάσουμε τίποτα μέχρι να έρθει το παιδί. Σαρδέλα παντρεμένη, σκουμπρί καπνιστό, καλαμάρι σχάρας, ψαρόσουπα ημέρας. Καβουροσαλάτα, μύδια αχνιστά και γαρίδες με μουστάρδα λεμόνι κι άνηθο. Αν η τσέπη το σηκώνει υπάρχει και μια μεγάλη ποικιλία φρέσκων ψαριών να διαλέξεις. Για ένα γενναίο τσιμπολόγημα μετά ουζακίων να υπολογίζεις 18 με 20€ το άτομο.

Το μπλε χταπόδι (Ακρίτα Διγενή 31, Κερατσίνι)

Οι γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας έζησαν χρυσές εποχές κάποια χρόνια πριν, όταν κόσμος και κοσμάκης συνέρρεε στην περιοχή των γαριδάδικων για να γευτεί εκλεκτά θαλασσινά χωρίς να τα χρυσοπληρώσει. Το Μπλε Χταπόδι κρατά ακόμη ψηλά τον πήχη συνδυάζοντας την ποιότητα με την παράδοση.

Μην φύγεις αν δεν δοκιμάσεις χταπόδι ξυδάτο, καλαμάρι στη σχάρα, μύδια αχνιστά, καραβίδα ντόπια, γαριδομακαρονάδα, μυδοπίλαφο και τον παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά. Μαζί με τσιπουράκι σένιο δεν θα δώσεις περισσότερα από 15€ το άτομο.

Ατλαντικός (Αυλητών 7, Ψυρρή, τηλ: 21 3033 0850)

Η γειτονιά του Ψυρρή, βρήκε στον Ατλαντικό το ψαροταβερνάκι που της ταιριάζει. Μπόλικα τραπεζάκια απλωμένα στον χώρο [DG1] αλλά και μοσχομυριστά πιάτα που φέρνουν την παράδοση στο πιάτο σου, έχουν κάνει το μαγαζί αγαπημένο στέκι.

Καλαμαράκια τηγανιτά, γαρίδες σαγανάκι, μύδια αχνιστά, σαρδέλες ψητές, κουτσομούρες τηγανιτές, αλλά και γαριδομακαρονάδες, γαριδάκι τηγανιτό και ψητά θράψαλα. Με 15 ευρώ το άτομο θα φας αρχοντικά.

Ο Φόρος (Θορικό Λαυρίου, 2292 028018)



Αν θες να νιώσεις αυθεντική ψαροκατάσταση, τότε καλό θα ήταν να βάλεις μπρος το αμάξι και να πας προς το Θορικό Λαυρίου για να βρεις τον Φόρο. Εκεί λοιπόν θα κάτσεις πρώτο τραπέζι κύμα και θα γνέψεις στον σερβιτόρο, ώστε να ξεκινήσουν να έρχονται στο τραπέζι σου παραδοσιακοί ψαρομέζεδες. Εκτός από καλαμαράκια, γαρίδες, χταποδάκια, κολοκυθοκεφτέδες και τα υπόλοιπα στάνταρ πιάτα του μαγαζιού, πάρε για τη μέση πατατοσαλάτα με καπνιστό ψάρι και σουπιές με κρεμμύδι, για να σε ευγνωμονεί όλη η παρέα. Με 20€ το άτομο θα φας υπέροχα.

Ο Γιάννος (Αριστοτέλους 70, Δραπετσώνα, τηλ,: 210 4614355)

Μια από τις πιο μαγκιόρικες και ξακουστές ψαροταβέρνες της Αττικής, είναι ο Γιάννος στη Δραπετσώνα, για τον οποίο θα μάθεις μονάχα στόμα με στόμα, μιας κι η διαδικτυακή του παρουσία είναι ισχνή. Ποσώς μας ενδιαφέρει βέβαια, ειδικά όταν καλομαγειρεύει διαλεχτούς θαλασσινούς μεζέδες όπως το συμιακό γαριδάκι, ο ξυδάτος γάβρος κι η κολασμενή καραβιδομακαρονάδα, την οποία επιβάλλεται να δοκιμάσεις. Μαζί με τα ουζάκια δεν θα δώσεις περισσότερα από 20€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v