Οι πιο νόστιμες διευθύνσεις στον (Νέο) Κόσμο

Πάμε μια βόλτα στις γειτονιές του Νέου Κόσμου και ανακαλύπτουμε τις πιο νόστιμες διευθύνσεις για κάθε ουρανίσκο.
Οι πιο νόστιμες διευθύνσεις στον (Νέο) Κόσμο

Έχει ταβερνάκια παλιά όσο η ιστορία, αλλά και μοντέρνα μεζεδοπωλεία με εκλεκτές γεύσεις. Έχει απίθανο κεμπάπ, έχει και ψαγμένη ψαροφαγία. Ο Νέος Κόσμος έχει οτιδήποτε λαχταρά ο ουρανίσκος σου και οι παρακάτω διευθύνσεις είναι ό,τι πρέπει για να μπεις στον γευστικό του (νέο) Κόσμο.

43 Σαραντατρίο
Αμβρόσιου Φραντζη 43, τηλ: 213 0263347



Το γλυκύτατο αυτό μεζεδοπωλείο μάς συστήνεται ως «πολυχώρος κατανάλωσης εδώδιμων εδεσμάτων και ποτών», στρώνει τους ξύλινους πάγκους της αυλής του με χρωματιστές κουρελούδες και σε πριν λέγαμε «μας» υποδέχεται για εκλεκτά μεζεδογεύματα. Ο νέος κατάλογος περιλαμβάνει πιάτα όπως Λαδοπαξίµαδο Κυθήρων με ντομάτα, φέτα και σως μελιού, καπνιστή μοσχαρίσια γλώσσα Δράμας, μπουγάτσα σε αρμένικη πίτα με κρεμώδη γέμιση γραβιέρας Ίου και σύγκλινο Μάνης, πεϊνιρλί με γραβιέρα Πρεβέζης και καυτερό σουτζούκι, μπακαλιάρο με φαβοσκορδαλιά, αλλά και κριθαρότο μανιταριών και χοιρινά σκαλοπίνια σε ποντιακή πίτα με δροσερή σως γιαουρτιού. Συνδυάζονται όλα τέλεια με παγωμένη ρακή, και ο λογαριασμός έρχεται στα 15€ το άτομο.

ΦΙΤΑ
Ντουρμ 1 & Κασομούλη 6-8, τηλ: 2114148624



Κρυμμένο πίσω από τις προπολεμικές κατοικίες στο Δουργούτι, το ΦΙΤΑ είναι έναν απροσποίητα μίνιμαλ και λιτό εστιατόριο, μια «μποέμ γαστροταβέρνα» με όμορφη αυλή, όπου το μενού δημιουργείται κάθε πρωί με βάση το τι βρίσκουν στην αγορά. Τα πιάτα τείνουν προς τη θάλασσα και περιλαμβάνουν εκλεκτές πρωτότυπες γεύσεις όπως ντολμαδάκι σε αμπελόφυλλο με αχινό, ντάσκα με χόρτα, μακαρονάδα με αυγοτάραχο, σαρδέλα ημίπαστη με μπάμια τουρσί και μαγιονέζα με άνηθο, κροκέτες μοσχαρίσιας γλώσσας με κρέμα σελινόριζας και σεβίτσε μυλοκόπι με αβοκάντο. Ο λογαριασμός με ποτήρι κρασί στα 25-30€/ άτομο.

Λοστρέ κουζίνα
Πυθέου 32, τηλ: 210 9226600



Σε έναν ωραίο και δροσερό πεζόδρομο του Νέου Κόσμου τα μεζεδάκια έχουν την τιμητική τους. Με φόντο το όμορφο νεοκλασικό κτίριο, στο οποίο στεγάζεται στον λόφο Λαμπράκη, το Λοστρέ σερβίρει απλά πλην νόστιμα πιάτα, όπως φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, πατατοσαλάτα με σάλτσα και χωριάτικο λουκάνικο, χωριάτικα κεφτεδάκια, σαγανάκι μετσοβόνε με σουτζουκι και αβγό, πίτα γεμιστή με πικάντικο ψιλοκομμένο χοιρινό και σάλτσα γιαουρτιού, ρολάκια μελιτζάνας αρωματισμένα με φρέσκα βότανα στον φούρνο και μοσχαράκι κοκκινιστό με γραβιέρα σε φωλιά μελιτζάνας. Συνοδεία τσίπουρου εμφιαλωμένου ή χύμα και κρασιού, ο λογαριασμός περί τα 12-15€ κατ’ άτομο.

Jaipur Palace
Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 121, τηλ: 21 0981 2009



Εξωτικά χρώματα, μπαχάρια, γεύσεις, αρώματα και όμορφη διακόσμηση συνθέτουν τον γευστικό – καλλιτεχνικό χαρακτήρα αυτού του ινδικού «παλατιού» της Συγγρού. Πατάτες με κύμινο, κρεμμύδια, ντομάτες και ινδικά μπαχαρικά, τηγανητά τριγωνάκια, γεμισμένα με απαλό καρυκευμένο πουρέ πατάτας και μπιζέλια, μιξ με κοτόπουλο μαλάι τίκκα, αρνίσιο σις κεμπάπ, κοτόπουλο τίκα και φτερούγες κοτόπουλου, κοτόπουλο Tikka Masala μαγειρεμένο σε κόκκινη σάλτσα ντομάτας γιαουρτιού και πάστα τζίντζερ σκόρδο και αρνί μαγειρεμένο με κρεμμύδια, φρέσκια ντομάτα σε μια πηχτή σάλτσα με μυρωδικά και μπαχαρικά, είναι μερικές μόνο από τις επιλογές του πληθωρικού έθνικ καταλόγου. Ο λογαριασμός στα 20-25€/ άτομο, με γιαουρτοποτό lassi.

Tomas
Σαρκουδίνου 43, τηλ: 210 9015981



Έχει συμπληρώσει 30 χρόνια στο Δουργούτι και έχει αποκτήσει παναθηναϊκή φήμη ως ένα από τα κορυφαία κεμπάπ της πόλης. Μαιτρ του είδους, ο αρμένιος Τόμας στο ταπεινό του ψητοπωλείο ετοιμάζει και σερβίρει καθημερινά γεύσεις ανατολής, όπως Πίτα Καισάρειας- ήτοι παστουρμαλί, ζουμερό αρνίσιο και μοσχαρίσιο κεμπάπ με πιτούλες και κρεμμυδάκια τυλιχτό ή σε μερίδα, δροσερό χούμους, φαλάφελ σε μερίδα ή τυλιχτό, πιπεροσαλάτα καυτερή όπως πρέπει, σουτζούκι σε μερίδα ή τυλιχτό και μυρωδάτο λαχματζούν. Ο λογαριασμός για ένα ανατολίτικο γεύμα με δροσερή μπίρα, στα 10-15€/ άτομο.

Annie - Fine Cooking
Μεναίχμου 4, τηλ: 21 0921 3690



H ταλαντούχα σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε φέτος το δικό της γευστικό σπίτι, εμπνευσμένο από την κουζίνα της ιδιαίτερης πατρίδας της, Μάνης. Μια ανάσα μακριά από την πολύβουη Καλλιρρόης, ετοιμάζει καθημερινά ένα μενού που μεταβάλλεται ανάλογα με τις πρώτες ύλες που έχει στα χέρια της, και εντυπωσιάζει με την απλότητα, αλλά και τη νοστιμιά του. Ο κατάλογος τροποποιείται καθημερινά και περιλαμβάνει αθερινόπιττα με βλήτα, πεπόνι και αγγουράκι Κροκεών με καπνιστή πέστροφα, γλυκό τραχανά ορεινής Αρκαδίας σε ζωμό σκάρου και καραβίδας και κεφτέδες από ψιλό πλιγούρι, ζυμωμένο με πελτέ, με δροσερό ξινόγαλο. Ο λογαριασμός στα 30-35€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Παρνασσός 1965
Μεναίχμου 2, τηλ: 21 0921 5798



Στην πλατεία πίσω από το ιερό του Αγίου Παντελεήμονα της Καλλιρρόης, για περισσότερες από πέντε δεκαετίες, ο «Παρνασσός» ταΐζει με μαμαδίσια μαγειρευτά αλλά και πεντανόστιμα μεζεδάκια τους πιστούς θαμώνες που πιάνουν θέση στην όμορφη αυλή του. Ο κατάλογος το μεσημέρι περιλαμβάνει παραδοσιακά μαγειρευτά ημέρας όπως γεμιστά, μπάμιες, μπριάμ, μοσχαράκι κοκκινιστό, σουτζουκάκια σμυρνέικα κ.α., ενώ το βράδυ στο μενού προστίθενται ψητά τις ώρας όπως ζουμερές μπριζόλες, μπιφτέκια και πανσέτες, δροσερές σαλάτες, κολοκυθοκεφτέδες, μανιτάρια με σάλτσα βαλσάμικου και ρόδι και λοιπά μεζεδάκια που συντροφεύουν ιδανικά τσίπουρα και κρασιά. Ο λογαριασμός για τρωγοπίνειν στα 15€/ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v