Σαν τους λουκουμάδες δεν έχει

Μας ήρθε η όρεξη για αφράτους λουκουμάδες και ξεχυθήκαμε στα πιο λαχταριστά σποτ της Αθήνας που στάζουν μέλι.
Σαν τους λουκουμάδες δεν έχει

Όπως θα έχεις καταλάβει είμαστε γλυκαντζήδες περιοπής και δεν το κρύβουμε καθόλου. Αντιθέτως το βροντοφωνάζουμε αφού είναι και τιμή μας και καμάρι μας. Ανάμεσα στους διάφορους γλυκοπειρασμούς που υπάρχουν γύρω μας ωστόσο, πάντοτε θα ξεχωρίζουμε τους ζεστούς κι αφράτους λουκουμάδες, περιχυμένους με αγνό μέλι ή σοκολάτα και λοιπά γλυκοκαλούδια. Για αυτό τον λόγο είπαμε να βολτάρουμε ξανά στα πιο χοτ λουκουμαδοσπότ της πόλης.

Κρίνος

Αιόλου 87, Αθήνα, τηλ.: 210 3216852


Ένα από τα πλέον ονομαστά λουκουμαδοστέκια των Αθηνών είναι ο Κρίνος, που γλυκομυρίζει τον πεζόδρομο της Αιόλου εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Πρόκειται για ένα από τα πιο ιστορικά ζαχαροπλαστεία που σερβίρουν ζεστούς και αφράτους λουκουμάδες με την παραδοσιακή συνταγή. Εκτός από τις μικρές μπουκίτσες «παραδείσου», ο Κρίνος φημίζεται και για την τραγανή μπουγάτσα βουτύρου. Μια μερίδα λουκουμάδες κοστίζει γύρω στα 3,30€.

Κτιστάκης

Σωκράτους 59, Ομόνοια, τηλ.: 210 5240891


Τα λουκουμαδάκια του Κτιστάκη, έχουν μεγαλώσει γενιές ολόκληρες πελατών, που έχουν τούτο το παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο με τη ρετρό διακόσμηση και τα βγαλμένα από άλλη εποχή μαρμάρινα τραπεζάκια. Γεμάτοι με σιρόπι και γαρνιρισμένοι με σιρόπι και κανέλα οι λουκουμάδες του μαγαζιού είναι από μόνα τους ικανοί να σταματήσουν κάθε δίαιτα εν τη γένεσι της. Όποιος τρώει, ξανατρώει με λίγα λόγια και πολύ καλά κάνει. Η μερίδα των λουκουμάδων κοστίζει 3,60€, ενώ φεύγοντας επιβάλλεται να αγοράσεις και παραδοσιακή κρητική τσικουδιά για το σπίτι.

Loukoumania

Φρύνης 4, Παγκράτι, τηλ.: 21 2106 5998


Το Loukoumania ( με 5 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα ) προσφέρει καθημερινά εκλεκτούς λουκουμάδες, σε πολλές παραλλαγές, διατηρώντας αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά της αυθεντικής ζύμης. Τα υλικά είναι διαλεγμένα με ιδιαίτερη προσοχή και μεράκι. Σε ατομική ή σε οικογενειακή μερίδα, με μέλι, με σοκολάτα γάλακτος, υγείας και λευκή, με φράουλα ή γεμιστοί με σοκολάτα και φράουλα, αφράτοι στο εσωτερικό, τραγανοί στο εξωτερικό, πλημμυρίζουν τον ουρανίσκο με γεύση και «μνήμες» παράδοσης. Επιβάλλεται επίσης να δοκιμάσεις το μαγκιόρικο louksilaki. Οι μερίδες ξεκινούν από τα 6,90€ (για 14-16 τεμάχια).

Λουκουμάδες Μπαλατσούρα 

Ιερά Οδός 237, Αιγάλεω, τηλ.: 210 5982806

Σα βρεθείς στο μαγευτικό Αιγάλεω κι αναζητήσεις γλυκό όλοι οι κάτοικοι της περιοχής θα σε κατευθύνουν στον Μπαλατσούρα, που είναι το πιο ονομαστό γαλακτοπωλείο της πόλης των δυτικών προαστίων. Από το 1930 όταν ακόμη στη Θηβών υπήρχαν βοσκοτόπια, ο Μπαλατσούρας φτιάχνει αχνιστούς πεντανόστιμους λουκουμάδες, τιμώντας την παράδοση που περνά από γενιά σε γενιά της οικογένειας του.

Αν δεν είσαι της παραδοσιακής, συνταγής μπορείς να περιλούσεις τους λουκουμάδες, με σοκολάτα, Bueno, Oreo κι ό,τι άλλο τραβά η όρεξη σου, προκειμένου να τεστάρεις τις αντοχές σου, μιας και οι μερίδες είναι τεράστιες. Αν τώρα είσαι μερακλής, θα πάρεις φεύγοντας και κρέμες, ρυζόγαλο ή μουσταλευρία από τα ψυγεία του καταστήματος. Οι λουκουμάδες στοιχίζουν περί τα 2,70€.

Λουκουμάδες της Γιαγιάς

Στρ. Παπάγου 44, Ζωγράφου, τηλ.: 21 0777 1698

Ένα ακόμη παραδοσιακό γλυκοπωλείο, λουκουματζίδικο που βρίσκεται αυτή τη φορά στου Ζωγράφου κι έχει μια δεδηλωμένη λατρεία στους αχνιστούς λουκουμάδες με μέλι. Θα το καταλάβεις από μακριά μιας και αρκετός κόσμος περιμένει σε ουρά για να πάρει το πακετάκι του, ζητώντας συχνά έξτρα σαντιγύ ή πραλίνα σοκολάτα και μπισκότο. Οι τιμές ανά μερίδα ξεκινούν από 3,30€ ανά μερίδα και δεν θα σταματάς να γλείφεις τα δάχτυλα σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v