Τα καλύτερα σουβλακοσπότ της Θεσσαλονίκης

Φτάσαμε μέχρι τον Πύργο τον Λευκό για να δοκιμάσουμε τα καλύτερα σουβλάκια της συμπρωτεύουσας και ακόμη γλείφουμε τα δάχτυλά μας.

Τα καλύτερα σουβλακοσπότ της Θεσσαλονίκης

Αγαπάμε Σαλόνικα για πολλούς και διάφορους λόγους. Πέρα από την ομορφάδα της και τις χαλλλαααρές τσάρκες στα στενά της, το φαγητό στις γειτονιές της Νύφης του Θερμαϊκού κολάζει και νηστευόμενο άγιο. Στο σουβλάκι δε, η μαστοριά τους είναι ξακουστή σε όλη τη χώρα. Κι αν στην ονοματολογία τα έχουν τα θεματάκια τους και τα λαθάκια τους στη γεύση βάζουν κάτω κάθε αμφισβητία της σουβλακοτέχνης τους. Δεν θα ανοίξουμε νέο diss, μιας και τα έχουμε γράψει παλαιότερα. Θα σε πάμε μια βόλτα όμως να δοκιμάσεις τα καλύτερα σουβλάκια της πόλης. Ή «πίττες». Ή σάντουιτς. Τέλος πάντων.    

Σαββίκος (Πλ. Αριστοτέλους 8, Πολυτεχνείου με Δωδεκανήσου γωνία, τηλ.: 231 051 0910)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Savvikos (@savvikos1947)


Το 1947, ο παππούς Σαββίκος σύστησε στο κοινό το περίφημο σουβλάκι του. Τιμώντας τα λόγια του παππού Σαββίκου το όραμά του συνεχίζεται από τις επόμενες, διατηρώντας τις παραδοσιακές συνταγές και εμπλουτίζοντας τον κατάλογό του μαγαζιού συνεχώς με νέες. Έτσι, εδώ και πολλές δεκαετίες, η παραδοσιακή αυθεντική γεύση έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή Σαββίκος. Πέρα από σουβλάκια χοιρινά και κοτόπουλο, πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τις γυρλού σπεσιαλιτέ του και τα κολασμένα σάντουιτς.

Κάθε τεμάχιο κοστίζει 2€, ενώ τα σάντουιτς ξεκινούν από 3,5€

Γιώτης (Μάρκου Μπότσαρη 150, τηλ.: 231094366)


Στη Σαλόνικα ο γύρος έχει μαγκιόρικο όνομα. Προφανώς αναφερόμαστε στον Γιώτη που καλοταΐζει εδώ και χρόνια τους σουβλακολάγνους της πόλης. Μια δοκιμή είναι υπεραρκετή να σε πείσει. Μην το καθυστερείς λοιπόν και χτύπα ένα σαντουιτσάκι όσο προλαβαίνεις γιατί ο γύρος εξαφανίζεται πιο γρήγορα κι από τις οικονομίες που έχεις για διακοπές τώρα, το καλοκαίρι. Τα σάντουιτς ξεκινούν από 2,80€

Devido (25ης Μαρτιου 17 με Κίμωνος Βόγα, τηλ.: 2310 300300)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη devido (@devidomaster)


Άλλη μια ιδιαίτερα μερακλήδικη σαλονικιώτικη σουβλακοεπιλογή είναι το Devido, το οποίο εδώ και χρόνια φέρνει τα καλύτερα γυροκομμένα κρέατα στο τραπέζι μας. Μια αδυναμία παραπάνω την έχουμε ωστόσο στην πανσέτα, στο σουτζουκάκι αλλά και στο γεμιστό μπιφτέκι. Κάθε τεμάχιο ξεκινά από το 1,40€, ενώ το σάντουιτς κοστίζει 3,10€.

Σολωμονίδης (Πλ. Αριστοτέλους 3, τηλ.: 2310222533)

Σουβλακοστέκι περιοπής ο Σολωμονίδης αραδιάζει στα κάρβουνα κάποια από τα καλύτερα κρέατα της πόλης, πριν τα σαντουιτσάρει και τα φέρει στο τραπέζι μας.      Με σεβασμό στην παράδοση τιμά την τέχνη του και ταΐζει εκατοντάδες θαμώνες καθημερινά. Τα σουβλάκια κοστίζουν 1,80€ το τεμάχιο ενώ τα σάντουιτς ξεκινούν από 3 (στα οπωσδήποτε του καταλόγου αυτό με τον ανάμεικτο γύρο).

Γιοκ Μπαλίκ (Εύοσμος,  τηλ.:231 024 0022)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΓΙΟΚ_ΜΠΑΛΙΚ (@giokbalik)


Παραδοσιακό ψητοπωλείο και μαγειρείο, που φέρνει μπόλικους κρεατομεζέδες στο τραπέζι μας, κρατώντας ψηλά τη σημαία των σουβλακολάγνων του Βορρά. Στο Γιοκ Μπαλίκ θα βρεις τα ονομαστά… μπουριά που έχουν ξετρελάνει τους Θεσσαλονικείς κι είναι βέβαιο ότι θα τα τιμήσεις δεόντως. Ξεχωρίζουμε ωστόσο του Μίμη (με αράβικη ολικής, φιλετίνια κοτόπουλο, κολοκυθάκι, πιπεριά Φλωρίνης, μελιτζάνα, μανιτάρια, όλα περασμένα στη σχάρα, πατάτες τηγανιτές και σως γιαουρτιού), του Νώντα (με διπλό σουτζουκάκι, ντομάτα, κρεμμύδι, μαρούλι, πατάτες τηγανιτές και ρώσικη) και το αβάπτιστο (μπριζολάκια σχάρας, ντομάτα, πατάτες τηγανιτές και σως φέτας)

Πρασσάς (Μ. Μπότσαρη 89, τηλ.: 2310911911)

Όταν πεινάς τη λύση δίνει ο Πρασσάς λέει ένα από τα πολλά σλόγκαν του μαγαζιού. Κάτι θα ξέρουν οι άνθρωποι που το τρέχουν, μιας και οι πελάτες τους ανά τα χρόνια πολλαπλασιάζονται. Πέρα από τις κλασσικές επιλογές σε μερίδες και τεμάχια, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις ένα από τα γυροσφηνάκια του έτσι στα όρθια πριν κάτσεις. Για κάθε τεμάχιο γυροσφηνάκι; υπόλογισε στα 2€, ενώ τα σάντουιτς ξεκινούν από τα 2,80€.

Ο Γύρος της Ελλάδος (Βασιλίσσης Όλγας 176, 231 041 5800)

Από το 1983 όταν κι άνοιξε ο Γύρος της Ελλάδος, βάλθηκε να μπουκώσει τους Σαλονικαίους φίλους μας με τις τεράστιες μερίδες του. Πέρα από τις παραδοσιακές επιλογές, τα σουτζουκάκια κι οι πανσέτες τους δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου, γιατί είναι έχουν διαολεμένη νοστιμιά. Οι μερίδες ξεκινούν από 5,5€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v