Αυτά είναι τα πιο ψαγμένα σουβλάκια της πόλης

Σουβλακολάτρεις αυτής της γης ας ενωθούμε κι ας πάμε μαζί μια λαχταριστή βόλτα στα πιο ψαγμένα σουβλατζίδικα της πόλης.
Αυτά είναι τα πιο ψαγμένα σουβλάκια της πόλης
Αν κάνεις ένα πρόχειρο γκάλοπ γύρω σου θα διαπιστώσεις ότι το ποσοστό σουβλακολάγνων που υπάρχει εκεί έξω σχηματίζει άνετα κυβέρνηση. Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε ιδιαίτερα, αφού όπου κι αν πάμε διαπιστώνουμε ιδίοις στόμασι ότι σαν το σουβλάκι δεν έχει. Τώρα λοιπόν που άνοιξε η εστίαση κι αρχίζουμε να μπαίνουμε σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς επιβάλλεται να πάμε σουβλακότσαρκα για να συναντηθούμε και πάλι με τα πιο ψαγμένα σουβλάκια της πόλης. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά παραπάνω, ξέρουμε ότι ψήθηκες ήδη και θα έρθεις από μόνος σου.

Καράμπαμπας (Αγίου Δημητρίου 15, Δραπετσώνα)

Αν βρεθείς προς Δράτσα μεριά (όπως συνηθίζουν να αποκαλούν τη Δραπετσώνα οι ντόπιοι) τότε μια στάση στον Καράμπαμπα επιβάλλεται μιας και πρόκειται για το πιο παραδοσιακό σουβλάκι της περιοχής. Μην περιμένεις πολλές επιλογές, μιας και το μότο του μαγαζιού είναι λίγα και πολύ καλά. Καλαμάκια χοιρινά, καλαμάκια από μπούτι κοτόπουλου και μπιφτέκια για μερακλήδες σε τυλιχτά που ξεκινούν από 2,40€ και σε τούμπανες πίτες γίγας για όσους αντέχουν.

Πίτα της Ισμήνης (Θηβών 395, Αιγάλεω)

Η πίτα της Ισμήνης είναι ένα ψητοπωλείο, στην καρδιά του Αιγάλεω, ένας όμορφος χώρος γεμάτος αναμνήσεις και εξαιρετικά γευστικά πιάτα. Με ψήστες μάστορες και την παραδοσιακή σάλτσα της γιαγιάς Ισμήνης να αποτελεί το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, αν φας μιας φορά μετά γίνεσαι τακτικός πελάτης. Δοκίμασε πίτα με κοτόπουλο πανέ και θα μας θυμηθείς. Οι τιμές στα τυλιχτά ξεκινάνε από 2,50€.

Λευτέρης ο Πολίτης (Σατωμβριάνδου 20, Ομόνοια)

Από το 1950 ο Λευτέρης ο Πολίτης στην Ομόνοια καλοταΐζει τους Αθηναίους και πολύ καλά τους κάνει, στο μικρό μα τιμημένο μαγαζάκι του. Εκεί θα δοκιμάσεις πίτα με μπιφτέκι και χειροποίητο, καυτερό σουτζούκι με κύμινο που θα προκαλέσει οργασμό στη μύτη σου, από τη μυρωδιά. Το μπιφτέκι φτιάχνεται από σκέτο μοσχαρίσιο κιμά χωρίς μπαχαρικά και ψήνεται παραδοσιακά σε μαντέμι. Ντομάτα κρεμμύδι και πάπρικα το συνοδεύουν.

Ο Λευτέρης (Ειρήνης 2, Νέα Σμύρνη)

Από τον έναν ιστορικό Λευτέρη στον άλλον, τραβάμε προς Νέα Σμύρνη αυτή τη φορά για να συναντήσουμε ένα σουβλατζίδικο που από το 1953 τιμά την παραδοσιακή συνταγή του. Μπιφτέκι, λουκάνικο χωριάτικο μοσχομυριστό, καλαμάκι χοιρινό και κοτόπουλο, αλλά και πικάντικο κεμπάπ έρχονται τυλιχτά στο πιάτο σου, με ντοματούλα, κρεμμυδάκι μαιντανό κι αλατοπίπερο όπως πρέπει. Ξέρει ο Λευτέρης και να τον εμπιστεύεσαι.

Έλβις (Πλαταιών 29 και Λεωνιδίου, Κεραμεικός)

Αρχικά να δώκουμε να σέβη μας, για το πιο Badass όνομα σουβλατζίδικου που έχουμε ακούσει εδώ και καιρό. Δεν χρειάζεται να ψάξεις για να τον βρεις. Οι ουρές όσων περιμένουν τα λιμπιστά καλαμάκια του θα σε οδηγήσουν σε αυτόν. Υπάρχει και κεμπάπ και λουκανικάκι με πράσο, αλλά εκείνο το πρόβειο καλαμάκι μιλά κάθε φορά στην κρεατοφάγο καρδούλα μας. Θα τον βρεις και στην Παγκρατάρα με την ίδια συνταγή. Οι τιμές ξεκινάνε από 1,80€ το τεμάχιο.

Το Γνήσιο (Πευκών 4-6, Νέο Ηράκλειο)

Ένας λαχταριστός ναός στην καρδιά του Νέου Ηρακλείου, το Γνήσιον, σε προσκαλεί σε μια γευστική συνάντηση που δύσκολα μπορείς να αρνηθείς. Σου παρέχει όχι μία ούτε δύο αλλά δεκατρείς επιλογές τυλιχτών με το γεμιστό κεμπάπ με τυρί Philadelphia να κάνει κάθε φορά την καρδούλα μας να πεταρίζει. Οι τιμές στα τυλιχτά ξεκινούν από τα 2,90€.

Καλύβας (Ολυμπίου 12, Κουκάκι)

Από το 1993 αποτελεί ξεχωριστό σημείο συνάντησης δειπνοσοφιστών σουβλακοφάγων στο Κουκάκι. Αν προλάβεις γύρο κοτόπουλο, τότε μπορείς να αισθάνεσαι πιο τυχέρος κι από τον Γκαστόνε μιας και κάθε μέρα εξαφανίζεται. Όμως οι επιλογές δεν σταματάνε εδώ καθώς ο Καλύβας σου έχει ακόμη σουβλάκι χοιρινό, κοτόπουλο και μοσχάρι αλλά και μερακλήδικο φρυγαδέλι, κοκορέτσι και κοντοσούβλι -όλα τυλιγμένα και σε πίτα άμα λάχει.

Πάπιγκο (25ης Μαρτίου 9, Χολαργός)

Αν ρωτήσεις στον Χολαργό πού θα φας το καλύτερο σουβλάκι και δεν σου απαντήσουν στο Πάπιγκο, μάλλον έχεις πέσει σε «αλλόθρησκους» που αγνοούν ένα από τα πιο ξηγημένα σουβλατζίδικα Αττικής και περιχώρων. Χοιρινό σουβλάκι και κεμπάπ σαν φας θα ξαναφάς και στο Πάπιγκο αν πας θα γίνεις και θαμώνας. Αυτά από εμάς. Βάλε τώρα τα καλαμάκια να γίνονται ρε μάστορα.

Το Μαγκάλι (Παπαδιαμαντοπούλου 54, Ιλίσια)

Το Μαγκάλι βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότατα σημεία των Ιλισίων και παίζει εξαιρετική μπάλα στα κάρβουνα. Δεν υπάρχει τίποτα προ-ψημένο ή προ-τηγανισμένο για αυτό και του βγάζουμε το καπέλο. Τα καλαμάκια του είναι εθιστικά ενώ το κεμπάπ του λαχταριστό κι αφράτο όσο πρέπει. Μια δοκιμή θα σε πείσει, από εμάς πάντως είναι ναι. Τα τυλιχτά ξεκινούν από τα 2,30€.

Οι Γυναίκες (Δράκου 16, Κουκάκι)

Στον πεζόδρομο της Δράκου στο Κουκάκι σα βρεθείς θα σε πάρουν οι μυρωδιές από τα σουβλάκια των Γυναικών, μιας και ο λαχταριστός γύρος τους έχει θρέψει γενιές σουβλακοφάγων. Καλοψημένα καλαμάκια κι αλάδωτη πίτα συνοδεύουν το καλύτερο γευστικό break που μπορείς να κάνεις περνώντας από τη γειτονιά τους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v