Πού να πας για φαγητό στο Περιστέρι;

Τεράστιες μερίδες, μοσχομυριστά μεζεδάκια, μπεργκεράρες αλλά και λαχταριστά γλυκά σε περιμένουν σε πολλές φαγητογωνιές του Περιστερίου.
Πού να πας για φαγητό στο Περιστέρι;

Εδώ και λίγα χρόνια το Περιστέρι έχει αναβαθμιστεί γαστρονομικά μιας και έχουν ανοίξει κάποια από τα καλύτερα και πιο εκλεκτά φαγητοστέκια της Αττικής. Οι επιλογές είναι πολλές και θα ικανοποιήσουν τον πλέον απαιτητικό ουρανίσκο, που αναζητά ιδιαίτερες γεύσεις και γενναίες μερίδες στην έξοδο του για φαγητό. Πάμε λοιπόν να σε σεργιανίσουμε στα καλύτερα φαγητάδικα του Περιστερίου.

Κλείσε τραπεζάκι κι ερχόμαστε

Πρωτοράκι/ Γιαγιά Κούκου (Πελασγίας 7, τηλ.: 2105771109)



Ξύπνησες με όρεξη για σπιτικά μεζεκλίκια και γλυκόπιοτα αποστάγματα. Έλα μαζί μας μέχρι το Πρωτοράκι και τη Γιαγιά Κούκου και δεν θα μείνεις παραπονεμένος. Οι χώροι μπορεί να είναι δύο μας η κουζίνα είναι μία και γεννά λιμπιστικές μυρωδιές.

Από τη μια θα δεις το «Πρωτοράκι», σε στιλ καφενείου με βιομηχανικό-νοσταλγικό ύφος και από την άλλη, το «Γιαγιά Κούκου», που είναι πιο σπιτίσιο, με βιβλιοθήκες φορτωμένες βιβλία, ταπετσαρίες και καδράκια. Μοιράζονται μια κουζίνα που βρίσκεται ακριβώς ανάμεσά τους, η οποία με στόχο το φιλικό τρωγοπίνειν έχει να προτείνει τυρόπιτες, χούμους με λουκάνικα, κοντοσούβλι κοτόπουλο μαριναρισμένο με κουρκουμά, τζίντζερ και γιαούρτι, μπιφτέκια μοσχαρίσια σχάρας με ταρτάρ χωριάτικης σαλατας, γιαούρτι δυόσμου και chips φρέσκιας πατάτας, παπαρδέλες με κοτόπουλο μαγειρευτο, γραβιέρα και ματζουρανα. Με 15€ το άτομο θα φας αρχοντικά συνοδεία ουζακίων.

Αγροτικόν (Καρπενησίου 52, τηλ.: 2105743525)



Ένα από τα πλέον ονομαστά μεζεδοπωλεία του Περιστερίου το Αγροτικόν σερβίρει εκλεκτά μεζεδάκια σε έναν vintage χώρο, που έχει γίνει ξακουστό στέκι της περιοχής. Οι άνθρωποι που τρέχουν το μαγαζί αγαπούν λίγο περισσότερο από το κανονικό τον Νίκο Παπάζογλου κι εμείς με τη σειρά μας το ίδιο.

Στην κουζίνα του θα βρεις παραδοσιακά πιάτα για να στήσεις μεγαλοπρεπές τσιμπούσι. Δοκίμασε τα γεμιστά μανιτάρια, τη φάβα Σαντορίνης, την πικάντικη κροκέτα, το μελιτζανάτο (μελιτζάνες τηγανιτές,  με πέστο βασιλικού, σάλτσα, τυρί φέτα και ρεγγάτο), τη γλυκόξινη πανσέτα, το ψαρονέφρι μετσοβόνε, το κοτόπουλο αλά κρεμ και τα αρνίσια παϊδάκια.

Με 15€ το άτομο θα φας χορταστικά μαζί με τα ουζάκια σου.

Base Grill (Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 64, τηλ.: 2105757455)



Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα Steakhouses της Αττικής, για αυτό και λατρεύεται από κρεατολάγνους και καλοφαγάδες.

Τo Basegrill αποτελεί σημείο αναφοράς για το καλό κρέας και την εξαιρετική φιλοξενία. Ο ορισμός του καλού φαγητού άλλωστε έχει μόνο μια ανάγνωση: μπορεί να μην θυμάσαι το όνομα του πιάτου που δοκίμασες αλλά ανακαλείς τη χαρά, το ξάφνιασμα, την ισορροπία των γεύσεων και την ευχάριστη οσμή με την οποία μπουκώνουν τα ρουθούνια σου.

Στο Basegrill κάθε πιάτο δημιουργεί οργασμούς στον ουρανίσκο σου, όμως πρέπει να κάνεις την καρδιά σου πέτρα και να επιλέξεις κάποιες από τη σπεσιαλιτέ του, μιας και σίγουρα δεν μπορείς να φας όλο τον κατάλογο. Έχουμε και λέμε και τρώμε λοιπόν βοδινό ταρτάρ με αυγοτάραχο Τρικαλινού, βοδινό καρπάτσιο, λουκάνικο μαύρου χοίρου, αυγά σαν τα μάτια μου (σε φωλιά πατάτας), αρβανίτικο τηγανόψωμο, πικάνια φιλεταρισμένη, σπαλομπριζολάκια και κάποια από τις θηριώδεις μπριζολίτσες.

Υπολόγισε στα 35-40€ για ένα υπέρχορταστικό γεύμα, μαζί με μπύρα ή κρασί ανά άτομο.

Τραβόλτα (Αγίου Παύλου 33, τηλ.: 2105719222)


Ο «Τραβόλτα» είναι ψαροταβέρνα παντός καιρού: από νωρίς το μεσημέρι ανάβει τις γκαζόλαμπες και σε σερβίρει θάλασσα. Μιλάμε σίγουρα για μια από τις πιο ψαγμένες ψαροταβέρνες της Αττικής η οποία σερβίρει φρέσκα ψάρια και θαλασσινά μέσα από εμπνευσμένα και πεντανόστιμα πιάτα.

Στα οπωσδήποτε του καταλόγου είναι το σπεντζοφάι με λουκάνικο σουπιάς, η τσιπούρα φρικασέ, ταρτάρ και σασίμι με ψάρι ημέρας, κοντοσούβλι καλαμάρι, η θαλασσινή καρμπονάρα με καπνιστό χέλι και αυγοτάραχο και φρέσκια σουπιά με κριθαράκι και νησιώτικη γραβιέρα.

Υπολόγισε στα 30-35€ το άτομο μαζί με ουζάκι ή τσιπουράκι.

Για σουβλάκι και για μπέργκερ που θα με πας; 

Burger’s Hood (Παπαδιαμάντη 2, τηλ.: 21 0571 8988)

Στην μπεργκερογειτονιά του Burger’s Hood όσοι αράζουν γουστάρουν αφράτα μπριός ψωμάκια και λαχταριστά ζουμερά μπιφτέκια, στη θέαση των οποίων τρέχει το σαλάκι. Φημισμένο burger spot στα πέριξ των δυτικών προαστίων, με δαιμόνια γευστικές συνταγές που προκαλούν ρίγη συγκίνησης ακόμη και στον πιο ξενέρωτο ουρανίσκο.

Αν μας πίεζες να διαλέξουμε, τότε θα παίρναμε το Elevator Burger με ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι με χοιρινό σνίτσελ, crispy λουκάνικο, μπέικον, σπιτική BBQ sauce, cheddar, crispy onion, Jack Daniel's sauce, μουστάρδα και κέτσαπ, το 2-Up Burgers (Δύο λαχταριστά burgers με μοσχαρίσιο μπιφτέκι: το πρώτο με λόλα, ντομάτα, κρεμμύδι, cheddar, μπέικον και sauce tartar και το δεύτερο με  σνίτσελ κοτόπουλο, λόλα, ντομάτα, παρμεζάνα και honey-mustard sauce) και το Philly & Bacon Burger με ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι με μπέικον, λιαστή ντομάτα, τυρί κρέμα, ντομάτα, iceberg και σπιτική BBQ sauce.

Τα burgers ξεκινούν από 6€

Σουβλατζίδικο ο Θωμάς (Πελοπίδα 142, 2105762562)

Έλα απόψε στου Θωμά για σουβλάκι κι όλα θα σου πάνε μια χαρά, είναι η φάση σε αυτό το παραδοσιακό περιστεριώτικο σουβλατζίδικο που τιμούν χρόνια με την προτίμησή τους οι κάτοικοι της περιοχής. Αν βρεθείς εκεί γύρω μην ξεχάσεις να πάρεις ένα δίπιτο στο χέρι και να δοκιμάσεις το υπέρ-τίμιο χειροποίητο μπιφτέκι και το παραδοσιακό λουκάνικο του Θωμά. Αν τώρα είσαι γυρολάγνος είναι βέβαιο ότι θα την κάνεις ταράτσα με τόσο με τον χοιρινό όσο και με τον κοτόπουλο.

Οι πίτες κοστίζουν 2€

Κι αν θελήσω μεξικάνικο;

La Casa Azul (Θηβών 143 και Πελοπίδας 13, Περιστέρι, τηλ.: 2105716143)



Αγαπημένο μεξικάνικο στέκι στο Περιστέρι, το La Casa Azul στεγάζεται σε μια υπέροχη παλιά μονοκατοικία κι εντυπωσιάζει όλους τους πελάτες που περνούν την πόρτα του. Μόλις σου αποκαλυφθεί δε η υπέροχη αυλή του χώρου είναι βέβαιο ότι θα ξεμείνεις από επιφωνήματα θαυμασμού για να την περιγράψεις. Ο κατάλογος του μοσχομυρίζει γαστρονομικές μεξικάνικες επιλογές που θα τεστάρουν την αντοχή σου σε καυτερές φαγητολιχουδιές.

Επιβάλλεται να δοκιμάσεις enchiladas con carne asada, chimichangas de pollo και paella mixta για 2 άτομα.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v