Καλοκαιρινές συνταγές για μπρουσκέτες

Θες κάτι δροσερό, εύκολο και χορταστικό; Μην ψάχνεις άδικα. Σου έχουμε τις καλύτερες καλοκαιρινές συνταγές για μπρουσκέτες της πιάτσας.
Καλοκαιρινές συνταγές για μπρουσκέτες

Μια μπρουσκέτα την ημέρα, τη λιγούρα κάνει πέρα. Όλοι το ξέρουν αυτό. Βλέπεις, πρόκειται για ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα, το οποίο μπορείς να φας όλες τις μέρες. Ειδικά το καλοκαιράκι τραβιούνται πολύ οι άτιμες. Επειδή σε νοιαζόμαστε, βρήκαμε τις καλύτερες καλοκαιρινές συνταγές για μπρουσκέτες και σου τις παρουσιάζουμε με την ελπίδα να μας καλέσεις όταν τις φτιάξεις για να φάμε κι εμείς το κατιτίς μας.

Με σύκο και σαλάμι μπύρας

Υλικά: 12 φέτες ψωμιού (κομμένες λεπτές), 6 σύκα ξεφλουδισμένα κομμένα στα τέσσερα, 12 φέτες σαλάμι μπύρας (λεπτά κομμένες), 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ½ κ.σ. ξύδι βαλσάμικο, ½ κ.γ. μέλι.

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και το μέλι, να ομογενοποιηθούν. Ψήνουμε για λίγο στο γκρίλ τις φέτες του ψωμιού. Αλείφουμε τις φέτες με το μείγμα του ελαιόλαδου και βάζουμε μια φέτα σαλάμι, και από πάνω 2 τέταρτα σύκο.

Σερβίρουμε σαν ορεκτικό για μπύρα αλλά και κρασί. Μπορείτε να ετοιμάσετε τις μισές μπρουσκέτες με σαλάμι αέρος για μεγαλύτερη ποικιλία.

Βρες τη συνταγή εδώ  

Με αχλάδι και προσούτο

Υλικά: 10 μικρές φέτες ψωμί ή 5 μεγάλες, κομμένες στη μέση, 300γραμ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί ή κατίκι Δομοκού σε θερμοκρασία δωματίου, 2 μεγάλα αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες, 10 φέτες προσούτο, νιφάδες θαλασσινού αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέλι και καρύδια για το σερβίρισμα

Οδηγίες: Ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού στην τοστιέρα ή το γκριλ και από τις δύο πλευρές, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Τις βγάζουμε, όταν ροδίσουν, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Εν συνεχεία, πλένουμε πολύ καλά τα αχλάδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Απλώνουμε πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού το κατσικίσιο τυρί ή το κατίκι. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τοποθετούμε πάνω από το τυρί φετάκια αχλαδιού και 1-2 φέτες προσούτο.

Λίγο πριν τις σερβίρουμε, ραντίζουμε με λίγο μέλι πορτοκαλιάς και πασπαλίζουμε με χονδροκομμένα καρύδια και απολαμβάνουμε.

Μπορείς να βρεις τη συνταγή εδώ

Καλοκαιρινή μπρουσκέτα με ξινομυζήθρα

Υλικά: 1/2 μπαγκέτα κομμένη διαγώνια σε λεπτές φέτες, λίγο ελαιόλαδο, 1 σκ. Σκόρδο, 1 πρέζα ρίγανη, 1 αγγουράκι ψιλοκομμένο, 2 ντομάτες χωρίς τους σπόρους ψιλοκομμένες, 2 κ.σ. ελιές ψιλοκομμένες, 1/2 φλ. Ξινομυζήθρα, αλάτι, λίγη φρέσκια ρίγανη (προαιρετικά)

Εκτέλεση: Γι’ αυτήν την ελληνική μπρουσκέτα, σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ρίγανη. Κόβουμε το σκόρδο κατά μήκος και αλείφουμε με την κομμένη πλευρά τις φέτες της μπαγκέτας. Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε ένα πινέλο και τις αλείφουμε με το αρωματισμένο ελαιόλαδο.

Αραδιάζουμε τις φέτες σε λαμαρίνα και τις ψήνουμε για 10-15΄ στους 200 βαθμούς C μέχρι να ροδίσουν καλά. Βάζουμε σε μπολ τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το αγγουράκι, τις ελιές, τη φρέσκια ρίγανη, την ξινομυζήθρα και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε με κουτάλι να αναμειχθούν καλά μεταξύ τους τα υλικά.

Βάζουμε πάνω σε κάθε μπρουσκέτα μία κουταλιά γέμιση. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ραντίζουμε προαιρετικά με λίγο ξίδι.

Τη συνταγή μπορείς να βρεις εδώ

Με ντομάτα και βασιλικό

Υλικά: 6-7 ντομάτες, κομμένες σε κύβους, 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο, 1/4 μικρό ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι, 1 κουταλάκι ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι, 6-8 φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, περίπου 20 – 26 κομμάτια μπαγκέτας, 1-2 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες.

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τις ντομάτες, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το ξύδι, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το βασιλικό. Το αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε την μπαγκέτα σε περίπου 20 – 26 κομμάτια. Μην κόψεις πολύ λεπτές φέτες γιατί θα διαλυθούν.

Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα ταψί και ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε τις φέτες μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Προσέχουμε να μην καούν. Μόλις ψηθούν, τρίβουμε τις φέτες με τις σκελίδες σκόρδου.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε τις φέτες σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με τη ντομάτα. Σερβίρουμε αμέσως.

Μπορείς να βρεις τη συνταγή εδώ

Με αβοκάντο, κατσικίσιο τυρί και μέλι

Υλικά: 1 ώριμο αβοκάντο, 100 γρ ΠΟΠ ελληνικό κατσικίσιο τυρί, 4 φέτες μαύρο πολύσπορο ψωμί, 4 κουταλιές μέλι θυμαρίσιο, φρεσκοκομμένο πιπέρι.

Εκτέλεση: Κόβουμε το αβοκάντο και το κατσικίσιο τυρί σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε επάνω στις φέτες του ψωμιού. Ρίχνουμε από πάνω με ένα κουτάλι λίγο μέλι θυμαρίσιο και το βάζουμε στο γκριλ για 2 λεπτά.

Πιπερώνουμε με το χοντροκομμένο πιπέρι και απολαμβάνουμε. Μπορείτε να το φάτε και απλά σαν σάντουιτς χωρίς να το περάσετε από το γκριλ.

Βρες τη συνταγή εδώ

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v