Πάμε για λαχταριστό brunch σε τραπεζάκια έξω;

Σου έλειψαν τα αυγουλάκια σε κάθε πιθανό συνδυασμό και τα χορταστικά pancakes; Ήρθε η ώρα να τα απολαύσεις στις καλύτερες διευθύνσεις.
Πάμε για λαχταριστό brunch σε τραπεζάκια έξω;

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Κάποιες αγάπες είναι παντοτινές, και η αγάπη του μέσου Αθηναίου για brunch ανήκει σε αυτές. Αν είσαι λοιπόν από εκείνους που τους τρέχουν τα σάλια και μόνο στο άκουσμα όρων όπως αυγά  benedict, open toast, pancakes, poached eggs, ομελέτα, scrambled eggs και λοιπά, τότε είσαι πολύ φίλος μας.

Και ως φίλος μας οφείλεις να ξέρεις που θα τα απολαύσεις όπως τους πρέπει και τους αρμόζει: σε τραπεζάκια έξω σε αυλές, πεζοδρόμους και κήπους.

Badaoui - 6 d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλ: 2103210510

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by six d.o.g.s (@sixdogsgr)



Στην δροσερή αυλή της Αβραμιώτου, ο σεφ Fahd έστησε ένα νέο pop up λιβανέζικο εστιατόριο αντλώντας επιρροές από τις δύο πατρίδες του – την Ελλάδα και τον Λίβανο. Το αποτέλεσμα είναι πρωτότυπο και πεντανόστιμο, διαφορετικό από τα brunch που έχεις συνηθίσει, και περιλαμβάνει επιλογές όπως shakshuka αυγών με σιγομαγειρεμένη σάλτσα ντομάτας, σπόρους κόλιανδρου και κύμινου και πέστο δυόσμου, νιόκι πατάτας με αυγό ποσέ, κύμινο και κρέμα μαϊντανού, Beirut Breakfast με γιαούρτι με ζατάρ, βραστό αυγό, μαριναρισμένες ελιές, αγγούρι, φύλλα δυόσμου, ταχίνι με μελάσα, σταφύλι, προζυμένιο ψωμί και μαρμελάδα πράσινο σύκο, σαλάτα με πλιγούρι, ρεβύθια, πέστο ρόκας, ψητή μελιτζάνα, ταχίνι και μελάσα ρόδι, και shawarma ήτοι γύρος μανιταριών σερβιρισμένος με τορτίγιες και ταρατόρ, μία σάλτσα με ταχίνι, σκόρδο, χυμό λεμονιού και μαϊντανό.

Alios
Λεωφόρος Ειρήνης & Αγίου Παντελεήμονα 1, Πεύκη, τηλ: 21 0614 3440

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alios all day place (@alios_allday)


Κρυμμένο διαμαντάκι στα Βόρεια Προάστια, το Alios βγάζει τραπεζάκια σε μια όμορφη πλατεία της Πεύκης και ετοιμάζει καθημερινά ένα από τα νοστιμότερα και οικονομικότερα brunch των Β.Π. Από τον κατάλογό του ξεχωρίζουν τα open toast που διατίθενται σε τεράστια ποικιλία (με παστράμι και κατσικίσιο τυρί, με αβοκάντο, με καπνιστό σολομό, με φυστικοβούτυρο και σιρόπι σφενδάμου, με καπνιστή μορταδέλα κ.α.), η αυθεντική κις λωρέν με πράσο και βάση γαλλικής σφολιάτας που ψήνεται την ώρα που την παραγγέλνεις, τα Pancakes με παρμεζάνα και φιλέτο κοτόπουλο ή με φρέσκα φρούτα και σιρόπι σφενδάμου ή με φράουλες και σαντιγί, καθώς και οι έξτρα δυναμωτικοί φυσικοί χυμοί σε πολύχρωμους και δροσερούς συνδυασμούς – με ρόδι, με μάνγκο ροδάκινο και ανανά, με φράουλα, μύρτιλλο και βατόμουρο κ.α. Δες το μενού εδώ

Artisanal
Ζηρίνη 2, Κηφισιά, τηλ: 2108086111

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ARTISANAL 🌸 (@artisanal_restaurant)


Το εντυπωσιακό κηφισιώτικο bar-restaurant, θα σε καλομάθει καθημερινά, αφ’ ενός με την πανέμορφη αυλή του σε δύο επίπεδα κάτω από τον ίσκιο των δέντρων, αφ’ ετέρου με το ιδιαίτερο και νοστιμότατο brunch του: ο κατάλογος εδώ περιλαμβάνει λαχταριστή κις με σπανάκι, άγρια χόρτα και φρέσκια πράσινη σαλάτα, αυγά ποσέ με κρέμα αβοκάντο, κολοκύθι και προζυμένιο ψωμί, στραπατσάδα με μανιτάρια, προζυμένιο ψωμί, θυμάρι και μπλε ελληνικό τυρί κιανό, πεϊνιρλί με κασέρι, παστουρμά μοσχάρι από το αλλαντοποιείο Ατλαμαζόγλου και φρέσκο βούτυρο, προζυμένιους λουκουμάδες με ζάχαρη και κανέλα ή γεμιστούς με κρέμα φράουλα και φραμπουάζ και cake μπανάνας με αμύγδαλο και λεμόνι, καραμέλα μπανάνας και sorbet λεμόνι. Δες το μενού εδώ

The Gardenista
Παπανικολή 18, Χαλάνδρι, τηλ. 2106855123

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Gardenista (@thegardenistagr)


Φιλόξενο και χαλαρό, το Gardenista έκανε το πρώτο «μπαμ» με το λαχταριστό του brunch και συνέχισε ενισχύοντας την κουζίνα του με ενδιαφέρουσες γεύσεις παντρεύοντας τη Μεσόγειο με το έθνικ. Στην υπέροχη και τεράστια αυλή του με το ξύλινο ντεκ και την έθνικ διακόσμηση θα απολαύσεις αυγά μάτια μελάτα με κιμά ραγού black angus, πάνω σε τηγανιτές πατάτες με τσένταρ και μανιτάρια, vegan scramble με λουκάνικο Beyond Meat, μπέικον, ντοματίνια και κρέμα τόφου, αυγά σε φρυγανισμένο μπριός με μαριναρισμένο σολομό, κρέμα αβοκάντο κα αυγά σολομού, club sandwich με φρυγανισμένο λευκό ψωμί αργής ωρίμανσης, κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής περασμένο στον ξυλόφουρνο, φιλέτο γαλοπούλας καπνιστό και τηγανιτό αυγό με σάλτσα Ceasar’s και ισπανική ομελέτα με ιβηρικό λουκάνικο τσορίθο, μοσχαρίσιο λουκάνικο, πολύχρωμες πιπεριές και καπνιστή γλυκιά πάπρικα.

Dumbwaiter
Δημ. Γούναρη 137, Άνω Γλυφάδα, τηλ: 21 0960 0936

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dumb Waiter (@dumbwaitergr)


Σε έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο στη Γλυφάδα με άνετη αυλή και διακόσμηση εμπνευσμένη από τις (φανταστικές) περιπέτειες του Βραζιλιάνου Πάολο και της Αγγλίδας Ντορίνα, το Dumbwaiter ετοιμάζει υπέροχες και πρωτότυπες μπραντσο-γεύσεις για κάθε ουρανίσκο. Πλην των κλασικών Κροκ Μαντάμ και pancakes, ο κατάλογος του περιλαμβάνει Torrar Salmao ήτοι χωριάτικο ψωμί ψημένο με βούτυρο καπνιστό σολομό, τυρί κρέμα, αγγούρι και κάπαρη, ομελέτα Picante με προσούτο, ρόκα, ντομάτα και λάδι τσίλι, πλεξούδα σφολιάτας με κατσικίσιο τυρί και μέλι και Tostada με διπλοφουρνιστό ψωμί με προσούτο, ντομάτα φρέσκο κρεμμύδι, αυγό τηγανιτό και huancaina sauce. Δες το μενού εδώ

Lot 51
Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Ιλίσια, τηλ: 693 733 7066

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 𝙻𝚘𝚝𝟻𝟷 🌴 (@lot.51)


Εκεί όπου συναντώνται η Παπαδιαμαντοπούλου και η Μιχαλακοπούλου, το Lot κατάφερε να γίνει το απόλυτο στέκι για κάθε στιγμή της ημέρας χάρη στη χαλαρή του ατμόσφαιρα, την ντιζαΐνάτη διακόσμηση, τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και τις υπέροχες γεύσεις του. Το brunch εδώ είναι must και απολαμβάνεται σε τραπεζάκια έξω στην πλατεία Βραζιλίας, όπου σκάνε νοστιμιές όπως BLT με ψωμί βουτύρου με μπέικον, ντομάτα, μαρούλι και μαγιονέζα με πίκλες, egg sandwich με αυγό, ψητά ντοματίνια, ρόκα & βούτυρο, cake μπανάνας με μαρμελάδα μπανάνα, pancakes με σάλτσα σοκολάτας Valhrona, περλέ σοκολάτας και φουντούκια, αλλά και με ολόφρεσκα φρούτα εποχής και μέλι ρείκι. Δες το μενού εδώ

Mr. Peacock
Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0680 0390

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MR PEACOCK (@mrpeacock.athens)


Έχει μια πανέμορφη, χρωματιστή αυλή στην οποία επικρατεί καθημερινά το αδιαχώρητο, αλλά και μπόλικο hype που τον κάνει να γεμίζει σε καθημερινή βάση από νεαρόκοσμο, ο οποίος δοκιμάζει το εκλεκτό του brunch πριν το γυρίσει σε κοκτέιλ. Έχουμε και τρώμε λοιπόν: αλμυρό pancake με τηγανιτό αυγό, γκούντα, γαλοπούλα και κρέμα παρμεζάνας, πικάντικα scramble eggs με τσορίθο πάνω σε κρουασάν, γκουακαμόλε σε τοστ με αυγά  ποσέ, πεϊνιρλί γεμιστό με κρέμα τυριού, μπέικον, αυγό και παρμεζάνα, bagel με τηγανιτό αυγό, μπέικον και γκοργκοντζόλα, steak sandwich με φιλέτο μόσχου μαριναρισμένο με σόγια και μέλι με καραμελωμένα κρεμμύδια και χοτ ντογκ με κεφτεδάκια με μοτσαρέλα και σάλτσα ντομάτας είναι μερικά από τα καλούδια του μενού.

Momo
Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ: 21 0956 2300



Tο μπαρ που έβαλε την Καλλιθέα στον χάρτη του αθηναϊκού nightlife, σερβίρει κάθε ένα από τα πιο λαχταριστά και οικονομικά brunch της πόλης, με δωρεάν καφεδάκι. Pancakes με αλεύρι βρώμης και ολικής άλεσης, σιρόπι σφενδάμου και χειροποίητη μαρμελάδα φράουλας, Muesli Yogurt με μπανάνα φρέσκια, cranberries, ξηρούς καρπούς, chia, σοκολάτα υγείας και μέλι, ομελέτα φούρνου με τυρί και υλικά της επιλογής σας (λουκάνικο, τυρί, ζαμπόν, κοτόπουλο, φέτα κ.α. και λαχταριστό φρυγανισμένο ψωμάκι, αλμυρό κέικ γεμιστό με αυγό, πιπεριές, και ντομάτα με μαρμελάδα μπέικον, αλμυρό κέικ πουτίγκας με λούντζα, μετσοβόνε και βανίλια με sour cream cheese, Cold Salmon Εgg με μαριναρισμένο καπνιστό σολομό, αγγούρι, τριμμένο αυγό και ντρέσινγκ κάπαρης συγκαταλέγονται στις πιο λαχταριστές επιλογές για ένα πληθωρικό brunch.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v