Οι τοπ διευθύνσεις για ψαγμένα μεζεδάκια στην αυλή

Η άνοιξη έχει έρθει, που σημαίνει ότι καθόμαστε στις αυλές και τρώμε τέλεια μεζεδάκια—χωρίς να φοβόμαστε και κλειστούς χώρους.
Οι τοπ διευθύνσεις για ψαγμένα μεζεδάκια στην αυλή
Η άνοιξη έχει αρχίσει να μπαίνει σιγά-σιγά, και μαζί της μπαίνουν και τα πιο ελαφριά τζάκετ, και οι έξοδοι για μεζεδάκια στις αυλές της Αθήνας. Που το λες λιγάκι και καλό timing, επειδή η όλη κατάσταση με τον ιό είχε κάνει τους κλειστούς χώρους λιγάκι επίφοβους. Αυλή, λοιπόν, και πάλι αυλή.

Αυλή

Αγίου Δημητρίου 12, Ψυρρή, τηλ: 210 3217642
Μια υπέροχη αυλή που σερβίρει... ό,τι υπάρχει· από κεφτεδάκια μέχρι συκωτάκια και πατάτες τηγανιτές, ολόφρεσκες σαλάτες και πάντα παγωμένο τσίπουρο. Ο χώρος είναι τόσο ανεπιτήδευτος, τόσο υπέροχα παρεΐστικος, που ξεχνάς κάθε λύπη. Στο τέλος, ο λογαριασμός δύσκολα θα ξεπεράσει τα 10€ το άτομο.

Φάνη Μεζέ

Ασπασίας 91, Χολαργός, τηλ.: 210 6511124
Μακριά από την βαβούρα της Μεσογείων, μια ανάσα όμως από το μετρό του Χολαργού, μας περιμένει μια αυλίτσα που μόνιμα την τριγυρίζουν μυρωδιές. Τώρα, αυτές οι μυρωδιές μπορούν να έρχονται από πολλά πράγματα—εμείς θα σου πούμε ότι δεν μπορείς να χάσεις τους γίγαντες, είναι σκέτη κόλαση. Φανταστικές και χορταστικότατες σαλάτες, ένα μενού που πειραματίζεται πολύ ευχάριστα με την παράδοση, και όλα αυτά με λιγότερο από 15€ το άτομο. Και με πολύ ωραίο κρασί.

Sabir

Πλαταιών 18, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 345 2276
Γενικά, σε μια περιοχή όπως το Μεταξουργείο, είναι λίγο δύσκολο να διαλέξεις· το Μεταξουργείο είναι όλο μια τέλεια αυλή. Αλλά. Το Sabir είναι από τις πιο ωραίες γωνιές του Μεταξουργείου. Η απίστευτη ψημένη ρακή του συμβάλλει σε αυτό. Τα παραδοσιακά μεζεδάκια του επίσης βοηθούν. Και ο λογαριασμός, που στο τέλος θα βγει περί τα 10€ το άτομο, επίσης πολύ συμπαθητικός.

Οι Διαννοούμενοι

Σφακτηριας 20, Μεταξουργείο, τηλ. 698 044 8846
Εντάξει, κλέβουμε λίγο τώρα, βάζουμε ακόμα ένα Μεταξουργείο, αλλά πρέπει να κάτσεις εδώ μία φορά. Είναι ο ορισμός της χαλάρωσης. Έχει αιώρες. Έχει τέλεια μεζεδάκια, φτιαγμένα μερακλίδικα. Έχει μια αυλή τεράστια, που συχνά-πυκνά έχει και ρεμπέτικα, και μπορείς να φανταστείς τι γίνεται. Ο λογαριασμός στο τέλος θα κυμανθεί περί τα 12€ το άτομο.

Καμπεθόν

Κεραμεικού 110, τηλ.: 215 5506414
Κι εκεί που λες, «δεν θα μου βάλει κι άλλο Μεταξουργείο», γελιέσαι οικτρά, επειδή... Επειδή, το Καμπεθόν. Είναι τόσο ωραίο μέρος, μαζεύει υπέροχες παρέες που τα πίνουν και διασκεδάζουν και – επίσης – το βράδυ η αυλή στολίζεται και με φωτάκια. Έχουμε μια αδυναμία στα φωτάκια. Στα του μενού, οι μεζέδες τιμούν την παράδοση από πολλές γωνιές της Ελλάδας, και οι σαλάτες ιδιαίτερα συμπαθητικές. Μαζί με ουζάκι, ο λογαριασμός στα 10-12€ το άτομο.

Μέλισσες

Τρυπιά 39, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 21 0252 0566
Πάμε πιο βόρεια, σε μια πανέμορφη αυλή, στρωμένη με χαλικάκι και με ανάμεικτες μυρωδιές από κεμπάπ και πανσετάκια, αλλά και ψητά πλευρώτους και κεφτεδάκια... Είναι, θα πούμε, ένα μέρος που αξίζει να πας μία πολύ καλή μέρα, με πολύ καλή παρέα, να έχετε αδειάσει το πρόγραμμά σας και να κάτσετε όσο σας πάει. Ο λογαριασμός θα βγει γύρω στα 15€ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v