Πού να φας στο κέντρο με 20€;

Ψάχνεις εκλεκτά φαγητάδικα στο κέντρο της πόλης χωρίς να ξεπαραδιαστείς; Σου έχουμε τις καλύτερες επιλογές για να φας χωρίς να δώσεις περισσότερα από 20€.
Πού να φας στο κέντρο με 20€;

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και πριν βγουν για φαγητό κάνουν μια έρευνα αγοράς, για να μην ξεπενταριαστούν όταν τους έρθει η λυπητερή του λογαριασμού. Αν μένεις, δουλεύεις ή έστω συχνάζεις στο αθηναϊκό κέντρο είναι πολύ πιθανό να βρεθείς κι εσύ στην αναζήτηση ενός φαγητάδικου, στο οποίο θα απολαύσεις λαχταριστά πιάτα και λουκούλλεια γεύματα χωρίς να χαλάσεις το ένα πέμπτο του μηνιάτικου. Πάρε λοιπόν χαρτί και μολύβι και σημείωνε πού μπορείς να φας στο κέντρο, δίχως να δώσεις περισσότερα από 20 ευρώ.

Το Καφενείο (Επιχάρμου 1 και Τριπόδων, Πλάκα, τηλ.: 210 3246916)

Σε έναν από πιο όμορφους πεζόδρομους της Πλάκας, θα συναντήσεις τα ξύλινα τραπεζάκια του Καφενείου, μπροστά από ένα θρυλικό κτίριο που μετρά πάνω από 400 χρόνια ζωής. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις πίτα Καισαρείας φτιαγμένη από φύλλο στάκας με γέμιση από γραβιέρα, παστουρμά, πιπεριά και μπαχαρικά, το σαγανάκι μαστέλο, τους ονομαστούς κεφτέδες με τη σάλτσα και το κοτόπουλο με φρέσκα κι άγρια μανιτάρια. Με 15-18 ευρώ το άτομο, θα φας αρχοντικά και θα πιείς και τα κρασάκια σου.

Po’ Boys (Αγαθάρχου 12 και Λεπενιώτου, τηλ.: 2103234672)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Po Boys (@poboysbarbeque)



Σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα στενάκια στου Ψυρρή εδώ και λίγα χρόνια άνοιξε ο ναός του αυθεντικού σιγοκαπνιστού barbeque, φέρνοντας τη Νέα Ορλεάνη στο πιάτο σου. brisket, short ribs, spare ribs, crispy pork belly και pulled pork [Ma1] σε burgers ή πιατέλες με όλα τα αντίστοιχα συνοδευτικά πιάτα σιγοψήνονται στο custom offset smoker σε θερμοκρασία 120 ο C για τουλάχιστον 8 ώρες και πολύ καλά κάνουν, μιας και λιώνουν κυριολεκτικά στο στόμα σου. Επιβάλλεται να παραγγείλεις την πορκέτα προβατίνα, spotted pig με χοιρινή πανσέτα σε 48ωρη άλμη, σιγοκαπνισμένη με γλάσο bourbon και την κολασμένη version της caesar’s με τη σιγοκαπνιστή γαλοπούλα. Με λιγότερα από 20€, θα φύγεις χορτάτος.

Το Κουδουνάκι (Ήβης 15, Ψυρρή, τηλ.: 2103236909)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pelojump🎈 (@pelojump)



Παραμένουμε στην περιοχή του Ψυρρή και προχωράμε προς την Ήβης, για να συναντήσουμε το ξακουστό Κουδουνάκι, που συνεχίζει να μαζεύει μεζεδολάγνικες παρέες στα τραπεζάκια του. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να χτυπήσεις το κουδουνάκι. Στο εδεσματολόγιο του θα βρεις σπέσιαλ μεζέδες, μαζί με υπέροχα αποστάγματα με αποτέλεσμα τα τσουγκρίσματα και τα πιρούνια τριγύρω παίρνουν φωτιά. Οι πικάντικοι κεφτέδες, το σπανάκι με τα αυγά, η χοιρινή τηγανιά, η ρεβυθοσαλάτα και το στιφάδο, είναι τα στανταράκια της παραγγελίας σου. Με 17-18 ευρώ το άτομο θα φας σαν βασιλιάς.

Σερσέ Λα Φαμ (Μητροπόλεως 46, Σύνταγμα)



Ο αγαπημένος μας μεζεδοκαφενές βρίσκεται επί της Μητροπόλεως στο Σύνταγμα, αποτελώντας συχνή στάση στα φαγοπότια μας. Ο χώρος μπολιάζει την παράδοση με τη γαστρονομία και σερβίρει στο πιάτο μας, λαχταριστούς μεζέδες, με ατμόσφαιρα βγαλμένη από την παλιά αγαπημένη μας Αθήνα. Από τον κατάλογο του Σερσέ Λα Φαμ ξεχωρίζουν το μελωμένο μοσχαρίσιο χτένι με πουρέ πατάτας, η λεμονάτη ρεβυθάδα με ψητό καλαμάρι και ταραμά, τα δυοσμάτα κεφτεδάκια, οι γαρίδες σαγανάκι με τσίλι, φέτα και χειροποίητη σάλτσα ντομάτας.Με 20 ευρώ το άτομο θα φας υπέροχα , συνοδεία μπυρών.

Οινέας (Αισώπου 9, Ψυρρή, τηλ.: 21 0321 5614)

Τον Οινέα είναι σίγουρο πως τον έχεις δει κάπου, κάπου τον ξέρεις, μιας και είναι το μεζεδοπωλείο που σύχναζε η παρέα του 50/50. Πρόκειται για έναν παραδοσιακό χώρο που πήρε το όνομά του, από την αγάπη των ιδιοκτητών του για το κρασί, που συνοδεύει τα εκλεκτά πιάτα της μερακλήδικης κουζίνας του. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, ριζότο με λεμόνι και σπαράγγια, αρνί γεμιστό και κριθαρότο με καραβίδες. Δεν θα δώσεις περισσότερο από 20€ το άτομο, τιμώντας και το εξαιρετικό χύμα κρασί του Οινέα.

Άμα Λάχει (Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, τηλ.: 21 0384 5978)



Πάμε μια βόλτα τώρα στην αγαπημένη γειτονιά των Εξαρχείων και σε μια από τις πιο ιστορικές ταβέρνες της περιοχής. Το Άμα Λάχει φημίζεται για την καταπράσινη και λουλουδάτη αυλή του όσο και για τα υπέροχα πιάτα του. Πάντοτε θα τιμούμε τα αυγά καγιανά με παστό χοιρινό Καλαμάτας, την οσπριάδα με φύλλα βαλεριάνας κι εσπεριδοειδή, τους γίγαντες στον φούρνο, το μοσχαρίσιο κότσι κοκκινιστό με κριθαράκι Σερρών & γυλωμένη μανούρα Σίφνου και τη χοιρινή ταλιάτα με σάλτσα μαύρης μπύρας. Με 15-18 ευρώ το άτομο, θα βγει πακετάκι να πάρεις και στο σπίτι ενώ θα πιείς και το κρασάκι σου.

Ρακουμέλ (Εμμανουήλ Μπενάκη 71, Εξάρχεια τηλ.: 21 0380 0506)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ρακουμέλ (@rakoumel_exarhia)


Παραμένουμε Εξάρχεια και πάμε στο αγαπημένο μας κρητικό στέκι, που είναι υπεύθυνο για μπόλικα παρεΐστικα τσιμπούσια. Στον κατάλογο με τα αποστάγματα, μπορείς να βρεις ότι τραβά η ψυχή σου, ενώ τα κολασμένα μεζεδάκια του έχουν χαλάσει μπόλικες δίαιτες στο πέρας των χρόνων που λειτουργεί το Ρακουμέλ. Μακαρούνια σκιουφιχτά, τοματοκεφτέδες, χοχλιοί μπορμπουριστοί, συκώτι τηγανιτό με δενδρολίβανο και λευκό κρασί κι ομέλετα με σύγκλινο δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου. Με 15 ευρώ θα σας σαν σωστός σύντεκνος.

Σεϋχέλλες (Κεραμεικού 49, Μεταξουργείο τηλ.: 21 1183 4789)



Οι Σεϋχέλλες στο Μεταξουργείο έχουν και το όνομα και τη χάρη, που τις ανέδειξαν σαν ένα από τα πιο εύγεστα και αγαπημένα φαγητοστέκια της περιοχής. Κι αν όλοι σου μιλούν για τις παπαρδέλες με καβουρμά, εσύ μη διαστάσεις να δοκιμάσεις Τσιαπάτα χειροποίητη με χοιρινό μπριζολάκι, Paccheri με κοκοράκι ραγού και μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος με πουρέ γλυκοπατάτας. Με 20 ευρώ το άτομο, θα φας αρχοντικά όπως σου αξίζει.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v