Τέλεια παγωτατζίδικα στα δυτικά

Τώρα που καλοκαίριασε είπαμε να σε πάμε μια βόλτα για παγωτό στα δυτικά προάστια γιατί ξέρουν κι εκεί από καλό gelato.
Τέλεια παγωτατζίδικα στα δυτικά
Υπάρχουν κάποιοι μύστες που τρώνε παγωτό όλο τον χρόνο, υπάρχουν κι οι άλλοι, οι πιο παραδοσιακοί, που περιμένουν να καλοκαιριάσει λίγο, πριν πέσουν με τα μούτρα στο μπολ με το παγωτό. Εμείς δεν κρίνουμε και συμπαθούμε αμφότερους το ίδιο. Άλλωστε όταν πρόκειται για παγωτά προτιμάμε να μην μιλάμε πολύ αλλά να τρώμε. Αν κινείσαι ή μένεις προς τα δυτικά προάστια τότε ανήκεις στους τυχερούς της υπόθεσης, μιας και τα τελευταία χρόνια έχουν πληθύνει τα τέλεια παγωτατζίδικα στις γειτονιές τους. Για αυτό είπαμε να σε πάμε μια βόλτα σε κάποια από αυτά κι αν θες μας κερνάς και εμάς μια μπάλα.

Perfetto (Θηβών 302, Αιγάλεω)

Αν διασχίσεις ποτέ τη Θηβών είναι πολύ πιθανό λίγο μετά το ύψος που βρίσκεται το γήπεδο της τοπικής ομάδας του Αιγάλεω να συναντήσεις ουρές κόσμου. Δεν περιμένουν να αγοράσουν εισιτήριο, αλλά παγωτό στο Perfetto. Κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 1960 με αρχές της επόμενης ο Ιωάννης Κόμσιος και ο Νικόλαος Κόσμιος ξεκίνησαν με μοτοποδήλατα να πωλούν μερακλήδικο παγωτό, πριν αποκτήσουν τη βάση τους στο Αιγάλεω.

Έκτοτε το Perfetto παραμένει πολύ ψηλά στις προτιμήσεις Αιγαλεωτών και κατοίκων των γύρω περιοχών χάρη στην εξαιρετική ποιότητα που τους προσφέρει συνδυάζοντας τα μυστικά της παράδοσης και δεκάδες λαχταριστές γεύσεις. Αν μας πίεζες να διαλέξουμε τότε θα παίρναμε κρέμα με κυδώνι και το σήμα κατατεθέν μιλφέιγ. Μια γόνδολα παγωτού κοστίζει 9 ευρώ, ενώ οι τούρτες κοστίζουν 12 ευρώ το κιλό.

Παγωτο-frenia (Καραϊσκάκη 39, Χαϊδάρι)

Με όνομα ταιριαστό για τον χώρο η Παγωτοφρένεια στο Χαϊδάρι είναι δίχως άλλο ένας ναός για όσους λατρεύουν το παγωτό, μιας και στα ψυγεία της μπορείς να βρεις όποια γεύση φανταστείς. Αν είσαι πιο μερακλής τότε θα διαλέξεις είτε γεύση μελομακάρονο είτε το κολασμένο τσουρέκι με γέμιση πραλίνα σε παγωτό. Η μπάλα έχει 1,95€ κι αν δεν θες να πάρεις takeaway έχει κι ωραιότατα τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Καραϊσκάκη για φας το παγωτάκι σου με την ησυχία σου.

Fatto A Mano (Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι)

Το Fatto a Mano σε περιμένει για να ταξιδέψεις μαζί του στον κόσμο της απόλαυσης και των γεύσεων.

Λαχταριστά χειροποίητα παγωτά με τις καλύτερες πρώτες ύλες, φρέσκα φρούτα, γάλα από τη φάρμα Κουκάκη, σοκολάτες VALHRONA χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά, απολύτως φυσικά με πολύ μεράκι και αγάπη για το τέλειο αποτέλεσμα.

Βρύσες σοκολάτας, συντριβάνια σοκολάτας, χειροποίητα χωνάκια που ετοιμάζονται μπροστά σας και άλλες πολλές εκπλήξεις που κρύβει ο μικρός πειρατής σε περιμένουν να τα δοκιμάσεις. Αυθεντικό gelato και δροσερά sorbet που θα ερωτευτείς αφού πρώτα τα λιγουρευτείς. Αν πας μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις τη μοναδική γεύση της κόκκινης βανίλιας.

Θα το βρεις απέναντι από το θερινό Σινέ Πέραν

Mammagelato (Ταξιαρχών 19, Κορυδαλλός)

Αν ζητήσεις παγωτό στον Κορυδαλλό είναι σίγουρο ότι θα σε στείλουν στο Mammagelato. Σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης (κυριολεκτικά δίπλα στον σταθμό του μετρό)  θα βρεις κρεμώδες ιταλικό παγωτό ημέρας από αγελαδινό τρικαλινό γάλα Τρίκη, χειροποίητα παγωτίνια, φρεσκοψημένα χωνάκια, και βαφλάκια- όλα παραγωγής τους. Όρεξη να έχεις μόνο γιατί θα αναγκαστείς να διαλέξεις από 27 μερακλήδικες γεύσεις που έχουν ετοιμάσει για σένα οι άνθρωποι του Mammagelato. Οι γεύσεις στρούντελ και κροκάν φουντουκιού με καραμέλα, θα σε κάνουν να παραμιλάς μέχρι και στον ύπνο σου ζητώντας μια μπάλα ακόμη.

Παγωτομάνια (Λεωφόρος 25ης Μαρτίου 99, Πετρούπολη)΄

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία η Παγωτομάνια είναι σημείο συνάντησης για τους λάτρεις του είδους εδώ και πολλά χρόνια. Με κύριο συστατικό το φρέσκο γάλα, σε συνδυασμό με την αρωματική σοκολάτα ή τη γεύση από φρέσκα φρούτα και τραγανούς ξηρούς καρπούς, η ποιότητα των παγωτών είναι αδιαπραγμάτευτη. Όσο για την ποικιλία τους: Μέχρι τώρα έχουν δημιουργήσει και έχουν δοκιμαστεί 180 διαφορετικές γεύσεις για να ικανοποιούν όλα τα γούστα. Είτε σε χωνάκι είτε σε μπολ οι γεύσεις κάστανο και σοκολάτα χαρμάνι είναι συγκλό all the way που θα έλεγε κι η Βίκυ Καγιά. Το κιλό κοστίζει 15,90€.

Coco’s (Βαρνόβα 2, Νίκαια & Χρ. Σμύρνης 14, Αιγάλεω)

Άλλο ένα παγωτατζίδικο που έχει γίνει στέκι σε Αιγάλεω και Νίκαια (ενώ υπάρχει υποκατάστημα στην Πλάκα και στον Πειραιά) το Coco’s προσφέρει υψηλής ποιότητας χειροποίητα παγωτά και ζουμερές βάφλες (όπως ξέρουν να τις φτιάχνουν στο Βέλγιο που προφανώς το εμπιστευόμαστε σε τέτοιες περιπτώσεις) για να τα συνοδέψεις άμα λάχει. Έχει μεγάλη ποικιλία με λαχταριστές γεύσεις όμως αυτές του ουίσκι και της kit-kat μαζί με την κολασμένη σος μπουένο, είναι τουλάχιστον υπέροχες. Στα 2€ ευρώ η κάθε μπάλα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v