Οι καλύτεροι πολίτικοι μεζέδες στην Αθήνα

Τρώμε ζουμερά κεμπάπ, αφράτα φαλάφελ, πίτες Καισαρείας και λοιπά ωραία και πικάντικα σε κορυφαίες πολίτικες διευθύνσεις στην Αθήνα.
Οι καλύτεροι πολίτικοι μεζέδες στην Αθήνα

Ανήκουμε στην Ανατολή ή όχι; Το συζητάμε. Γευστικά πάντως, η πολίτικη κουζίνα είναι μεγαλειώδης και πληθωρική. Έχει νόστιμα κρέατα, έχει κεμπάπ, έχει μεγάλη ποικιλία και μείξεις λαχανικών, έχει δροσερό γιαουρτάκι σκέτο ή με βότανα, έχει μπαχάρια, έχει ό,τι αγαπάμε στο φαγητό για να μην μακρυγορούμε.

Και το καλύτερο; Έχει αρκετές διευθύνσεις για να την απολαύσουμε στην πόλη (με μικρό το π- είδατε τι κάναμε εκεί).

Για περάστε λοιπόν, έχουμε τις καλύτερες πολίτικες/ανατολίτικες γευστικές στάσεις στην Αθήνα.

Aylak
Εμ. Μπενάκη 73, Εξάρχεια, τηλ. 2103810439

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aylak Politiki Kouzina (@aylakkouzina1) on

Παρεϊστικο και συμπαθέστατο, το Aylak σερβίρει σούπερ μεζεδάκια με βάση την πολίτικη κουζίνα, όπως πεντανόστιμο ιτσλί κιοφτέ, μπαμπά- γκανούς με γιαούρτι και ταχίνι, βελούδινο χούμους, ωραία μαντί, φαλάφελ, χιουνκιάρ μπεγιεντί και Aylak Κιοφτέ όπως αποκαλούνται τα κεφτεδάκια τους με πατάτες και σάλτσα ντομάτα. Το μενού περιλαμβάνει και κάποιες καλοφτιαγμένες σαλάτες, γεμιστές πατάτες με τυριά και χοιρινά μπριζολάκια. Συχνά έχει και ζωντανή μουσική. Ο λογαριασμός στο τέλος δεν θα ξεπεράσει τα 12€ το άτομο.

Doner Tzi
Βιζυηνού 2, Νέα Σμύρνη, τηλ: 21 0931 0411

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Doner.tzh (@donertzh) on

Κρυμμένο στη Νέα Σμύρνη, αυτό το λιτό πλην αυθεντικό κούρδικο κουρδικό; μαγαζί με τους γλυκύτατους ιδιοκτήτες σερβίρει στα τραπεζάκια του εκλεκτές λιχουδιές πολίτικης κουζίνας: λαχματζχούνι, ιτσλί κιοφτέ, μαντί, ιμάμ μπαϊλντί, ντολμαδάκια γιαλαντζί, χούμους, αραβική μελιτζανοσαλάτα, σαλάτα εζμέ, ντονέρ με πιλάφι ή χωρίς, φιλετάκια αρνιού, κιοφτέ πιγιάζ, ρολό αρνιού, μπον φιλέ και χορταστικά κεμπάπ. Με μπύρα ή κρασί, ένα χορταστικό γεύμα δε θα σας κοστίσει παραπάνω από 15€/ άτομο.

Suzanna
Ορφέως & Χαρίτων 5, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 2109428129



Σταθερή αξία στο Φάληρο, η κυρία Σουζάνα μας ταξιδεύει με αυθεντικές γεύσεις από την Κωνσταντινούπολη, στη Συρία και στο Λίβανο. Στο μενού της ξεχωρίζουν τα μαντί με τη σκορδάτι σάλτσα γιαουρτλού, το πιλιτσλί μπεγιεντί (πουρές καπνιστής μελιτζάνας με μπουτάκια κοτόπουλου), το χούμους με κουκουνάρι, η μανούσε (πίτα) με παστουρμά, το κίμπε (πληγουροκεφτέδες γεμιστοί με κιμά) και τα πάσης φύσεως χειροποίητα κεμπάπ σε πληθωρικές μερίδες για κάθε γούστο και ανάγκη σε επίπεδα κάψας. Οι τιμές κυμαίνονται στα 20€ το άτομο, με μπύρα ή κρασί.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη
Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Αθήνα, τηλ: 210 3254184

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jenn Lai X Food (@jennlaixfood) on

Σε ένα πολύ όμορφα αναπαλαιωμένο νεοκλασικό του κέντρου τα Καραμανλίδικα πωλούν αλλαντικά, τυριά και λοιπά τέτοια ωραία και σερβίρουν εκλεκτές πολίτικες γεύσεις: παστουρμαδοπιτάκια, τηγανιές με σουτζούκι, Ιτσλί κεφτέ καραμανλίδικο με σως γιαουρτιού, χειροποίητα ντολμαδάκια, σαλάτα με πλιγούρι και μελιτζανοσαλάτα καπνιστή. Ο λογαριασμός στα 17-20€/ άτομο, με κρασί ή ουζάκι.

Αγοραστός
Ελευθερωτών 4, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0661 7353

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Αγοραστός Πολίτικη Κουζίνα (@agorastos_politiki_kouzina) on

Χορταστικές μερίδες, καλές γεύσεις, καλό σέρβις και μεγάλη ποικιλία είναι μερικά από τα ατού του Αγοραστού στο Χαλάνδρι, το οποίο σερβίρει μερικά από τα κορυφαία κεμπάπ εν Αθήναις, μεταξύ άλλων. Σημειώστε επίσης τα σμυρνέικα σουτζουκάκια, την πολίτικη σαλάτα, τα μαντί, την καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, την πικάντικη Λαχματζούν, το πεϊνιρλί με σουτζούκι, το λαβάς σουτζούκι (λεπτή ζύμη ψημένη στον φούρνο με σάλτσα ντομάτας) και το νοστιμότατο χουνκιάρ μπεγιεντί. Ο λογαριασμός στα 20-25€/ άτομο, με μπύρα.

Πέραν
Δεκελείας 20, Νέα Χαλκηδόνα, τηλ: 2102533896

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΠΕΡΑΝ το καφέ αμάν της πόλης (@peran_kafeaman) on

Το γνωστό και μη εξαιρετέο «καφέ αμάν της πόλης» αποτελεί σταθερή αξία εδώ και χρόνια για το νόστιμο πολίτικο φαγητό του με μεζεδάκια από δίσκο, και τις όμορφες μουσικές βραδιές. Στο μενού βρίσκουμε δροσερή σαλάτα ταμπουλέ, χουνκιάρ μπεγεντί, ωραίο χούμους, καυτερή σαλάτα εζμέ με ψιλοκομμένη ντομάτα και πιπεριά, καυτερή πίτα Καισαρείας με παστουρμά, αφράτα φαλάφελ, πολίτικα τυροπιτάκια με φέτα και άνηθο, και καυτερές πιπεριές Ταμάμ στα κάρβουνα με ξύδι και ελαιόλαδο και λαχταριστά κεμπάπ (Ούρφα, Αντάνα, Γιαουρτλού κ.α.). Ο λογαριασμός στα 20-25€/ άτομο, με κρασί.

Pera
Αιόλου 57& Βύσσης, τηλ: 210 3232368



Αυτό το όμορφο μαγαζάκι στην Αιόλου µας ξεναγεί στις νοστιµιές της Πόλης μέσα από ανατολίτικες street food προτάσεις σε ιδιαίτερους και λαχταριστούς συνδυασμούς. Το λαχματζούν εδώ σερβίρεται τυλιχτό, με ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και σος γιαουρτιού με δυόσμο, ενώ το χούμους απλώνεται πάνω σε πιτούλες. Εδώ επίσης δοκιμάζουμε μπουρεκάκια με σουτζούκι, μπουρεκάκια cigara borek με φέτα και μαϊντανό, ιτσλί κιοφτέ με σος γιαουρτιού, λαχματζούν και pera kebab με δικό τους, χειροποίητο κιμά, γιαούρτι και πατάτες φούρνου. Ο λογαριασμός για ένα τιμιότατο γεύμα δεν ξεπερνά τα 12-15€, με μπύρα.

Anadolu
Μπούσγου 2, Γκύζη, τηλ.: 210 6431990



Δίπλα στη λεωφόρο Αλεξάνδρας σπάει μύτες με τις μυρωδιές που αναδύονται από την κουζίνα του και ετοιμάζει λαχταριστά μεζεδάκια και πιάτα πολίτικα: εξαιρετικό χουνκιάρ μπεγιεντί, εζμέ που δεν είναι πολύ πικάντικο, αρναούτ τζιγέρι (μπουκίτσες από μοσχαρίσιο συκώτι τηγανισμένο με λεμόνι, λάδι και μαϊντανό), πατσάνγκα, τυλιγμένη με παστουρμά και κίτρινα τυριά, και μυρωδάτο λαχματζούν. Το κιουνεφέ του είναι εξαιρετικό, ενώ πολύ ωραία είναι και τα μπακλαβαδάκια. Στο τέλος, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 17€ το άτομο.

Σισλί
Λεωφ. Μεσογείων 376, Αγ. Παρασκευή, τηλ: 21 0600 8885



Σε ένα πετρόκτιστο σπίτι με όμορφη αυλή και παρεϊστικη ατμόσφαιρα, η πολίτικη κουζίνα βρίσκει όμορφο καταφύγιο μέσα από τις πληθωρικές γεύσεις του προσεγμένου μενού. Στο Σισλί πιάνουμε θέση και δοκιμάζουμε εξαιρετικό κεμπάπ Αδάνα καυτερό, σουτζουκάκια σχάρας μυρωδάτα, δροσερό ταμπουλέ με φρεσκοκομμένο μαϊντανό, ισλί κεφτέ, πικάντικη σαλάτα φυστικλί, λαχματζούν πικάντικο, παραδοσιακό μαντί και καυτερές πιπεριές μουχαμάρα. Συνοδεία κρασιού ο λογαριασμός στα 15-17€/ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v