Τα καλύτερα ροφήματα για να ζεσταθεί το μέσα μας

Δοκιμάσαμε τα καλύτερα ζεστά ροφήματα που κυκλοφορούν εκεί έξω και με μεγάλη περηφάνια σου τα παρουσιάζουμε.
Τα καλύτερα ροφήματα για να ζεσταθεί το μέσα μας

Διανύουμε πια τον δεύτερο χειμωνιάτικο μήνα με τα κρύα σιγά σιγά να σφίγγουν το δερματάκι μας, όσο αναθερμαίνεται η ερωτική μας σχέση με τα air-condition, τις θερμάστρες, τις σόμπες και τα καλοριφέρ. Παράλληλα οι περιορισμοί στις μετακινήσεις συνεχίζονται, επομένως ο χρόνος που περνάμε εντός σπιτιού, είναι περισσότερες από άλλες χρονιές, ψάχνοντας ζεστασιά κάτω από τον σωρό με τα χουχουλιάρικα ρούχα

Εκτός από τους παραπάνω, πολλοί αναζητούμε τρόπους για να ζεσταθεί και το μέσα μας, εκτός από το έξω μας, με αποτέλεσμα να πίνουμε συχνά ροφηματάκια κατάλληλα για αυτή τη δουλειά. Αφού δοκιμάσαμε μπόλικα από δαύτα σου παρουσιάζουμε με περισσή περηφάνια τα καλύτερα που υπάρχουν εκεί έξω.

Ζεστή Σοκολάτα σε όλες τις παραλλαγές της



Ο βασιλιάς των ζεστών ροφημάτων, είναι εδώ κι απαιτεί να κάτσει στον θρόνο του. Βλέπεις, είμαστε στην εποχή που όλοι μας θέλουμε να αγκαλιάσουμε μια αχνιστή κούπα με ζεστή σοκολάτα όσο μοσχομυρίζει το σπίτι, με το άρωμα της. Δεν χρειάζεσαι πολλά μόνο ένα μπρίκι για να βράσεις νερό. Αν είσαι μερακλής μπορείς να βάλεις γλυκάνισο και κανέλα, ή μέλι, μαζί με λίγες σταγόνες λικέρ ή marshmallows, που θα αναδείξουν όλα τα αρώματα της. Αντίστοιχα μπορείς να επιλέξεις μια από τις δεκάδες της παραλλαγές που ξεκινάνε από λευκή, η με γεύση φουντούκι και καταλήγουν σε τσίλι πιπεριές.

Καπουτσίνο

Ο βασιλιάς του ζεστού καφέ, που εδώ και χρόνια στις καφετέριες όλης της επικράτειας, καταλήγει σε διαγωνισμό σχεδίου στο φλιτζάνι σου. Μπορείς να τον φτιάξεις κατ’ οίκον πολύ γρήγορα διαλέγοντας μέσα από μια τεράστια ποικιλία εσπρέσο που μπορείς να βρεις σε σούπερ μάρκετ, μπακάλικα, κάβες και coffee shops σε κάθε γειτονιά. Αν είσαι μερακλής θα δοκιμάσεις τις παραλλαγές με πραλίνα, ή καραμέλα βουτύρου.

Καφέ Royale

Αν θες να δοκιμάσεις ένα ζεστό ρόφημα με καφέ που θα θυμάσαι για πάντα, πάρε χαρτί και μολύβι και κράτα σημειώσεις. Χρησιμοποίησε ένα μεγάλο ζεσταμένο ποτήρι κρασιού, 1.5 φλιτζάνι προετοιμασμένου γαλλικού καφέ φίλτρου, 1/2 κουτ. γλυκού κανονικής ζάχαρης, 1 κύβο ζάχαρης, 1/2 δόση μπράντυ. Άδειασε τον καφέ στο ποτήρι του κρασιού. Πρόσθεσε 1/2 κουταλιά ζάχαρης και ανακατώστε μέχρι να διαλυθεί στον καφέ. Τοποθέτησε τον κύβο ζάχαρης σε ένα μικρό ζεστό μπωλ και πρόσθεσε το μπράντυ. Άναψε το μπράντυ με ένα σπίρτο και αμέσως ρίξε το μέσα στο ποτήρι με τον καφέ. Άφησε τις φλόγες να καίνε μέχρι να καεί όλο το αλκοόλ. Ανακατώνεις κι είσαι έτοιμος.

Τσάι Latte



Η συνήθεια του χειμώνα που έγινε λατρεία, ήρθε να αποδείξει πως το τσάι δεν είναι ένα νερόβραστο σακουλάκι με ήπια γεύση που πίνεις μόνο όταν είσαι άρρωστος. Δεν θες πολλά, 2 φακελάκια τσάι, μισό φλιτζάνι νερό, ενάμιση φλιτζάνι γάλα, 2 κουταλιές του γλυκού μέλι, κανέλα και μοσχοκάρυδο ή όποιο άλλο μπαχαρικό ορέγεσαι. Σε μια μικρή κατσαρόλα, βράζεις το νερό και προσθέτεις τα φακελάκια τσαγιού για 7 με 10 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτεις το γάλα και το μέλι, χαμηλώνοντας την θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά. Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ανακατεύεις μέχρι να αφρίσει. Σερβίρεις στα φλιτζάνια σας και γαρνίρεις με κανέλα και μοσχοκάρυδο.

Ζεστός Χυμός μήλου με κανέλα



Ρόφημα που ζεσταίνει κάθε καρδούλα εκεί έξω, δεν θέλει πολλά, παρά χυμό μήλου και μια κατσαρολίτσα για ζέσταμα. Αρχικά ζεσταίνεις για δυο λεπτά σε χαμηλή φωτιά κι έπειτα αφού προσθέσεις τα μπαχαρικά σου (ρίξε μπόλικη κανέλα) για λίγα λεπτά ακόμα, βγάζοντας το από τη φωτιά πριν βράσει. Στην υγειά σου!

Ζεστό Κρασί με μπαχαρικά

Μια από τις πιο τίμιες επιλογές που κυκλοφορούν σε κάθε σούπερ μάρκετ έτοιμες για να ζεστάνουν το μέσα σου, είναι το Glühwein, ένα παραδοσιακό ποτό, πολύ δημοφιλές στις γερμανόφωνες χώρες, το οποίο σερβίρετε συνήθως κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Ουσιαστικά, είναι η χειμωνιάτικη εκδοχή της Σαγκρία. Μπορείς φυσικά να το φτιάξεις και μόνος σου και να το σερβίρεις με ένα γρήγορο ζέσταμα με μια φέτα πορτοκάλι κι ένα ξύλο κανέλας.

Χαμομήλι/ Τίλιο



Η χώρα μας είναι δίχως άλλο ευλογημένος τόπος, με πολλά βότανα και μυρωδικά, να δίνουν γεύση κι έντονο άρωμα στη ζωή μας, παράλληλα με τις ιαματικές τους δράσεις. Το χαμομήλι και το τίλιο ξεχωρίζουν κι είναι πολύ ψηλά στις επιλογές των παραδοσιακών ζεστών ροφημάτων. Προτείνουμε μέλι αντί για ζάχαρη και για την τσαχπινιά, σπόρους γλυκάνισου. Αντίστοιχα αν είσαι της spice σχολής δοκίμασε μια παραλλαγή με ginger και λίγο ουίσκι και θα μας θυμηθείς.

Ζεστό ρόφημα με κακάο και γάλα αμυγδάλου

Μια πολύ τίμια και γευστική ζεστή επιλογή vegan ροφήματος είναι ένα ρόφημα με κακάο και γάλα αμυγδάλου. 2 κουταλιές της σούπας από το πρώτο, μαζί με 500ml από το δεύτερο, 1 κουταλιά του γλυκού λάδι καρύδας ¼ κουταλιάς του γλυκού πιπέρι καγιέν και ¼ κουταλιάς του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας. Όλα μαζί σε ένα κατσαρολάκι, τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ζεσταίνουμε και το βγάζουμε πριν βράσει. Καλή σου απόλαυση.

Spicy Latte κολοκύθας

Εγγυημένη απόλαυση ενός συγκλονιστικού ζεστού ροφήματος. Χρειάζεσαι: 2 κουταλιές σούπας πουρές κολοκύθας (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πολτός από κονσέρβα κολοκύθας), 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη, 2 κουταλιές σούπας εκχύλισμα βανίλιας, 2 φλιτζάνια γάλα πλήρες, 1-2 δόσεις καφέ εσπρέσο (περίπου 1/4 του φλιτζανιού), 1/4 του φλιτζανιού σαντιγί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι κι όποιο μπαχαρικό σου αρέσει περισσότερο (εμείς προτείνουμε κανέλα και γαρίφαλλο)

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, αναμειγνύουμε τον πουρέ κολοκύθας με τα μπαχαρικά και ρίχνοντας αρκετή δόση πιπεριού, ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να πάρει τη μυρωδιά “μαγειρεμένου” το μείγμα μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να πάρει τη μορφή σβολώδους, πηχτού σιροπιού. Στο σιρόπι προσθέτουμε το γάλα, που ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά αναμειγνύοντας και το εκχύλισμα βανίλιας. Θα χρειαστεί να προσέξουμε να μην παραβράσουμε το μείγμα. Με ένα χτυπητήρι ή μπλέντερ χειρός ανακατεύουμε το γάλα μέχρι να αποκτήσει αφρώδη και πιο πηχτή σύσταση. Ετοιμάζουμε το εσπρέσο και το χωρίζουμε σε δύο κούπες προσθέτοντας το μείγμα με το γάλα. Στην κορυφή προσθέτουμε τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά της επιλογής μας.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v