Με 12 ευρώ τρώμε μεζεδάκια νόστιμα στο κέντρο

Δεν είναι καιρός για σπατάλες, αλλά είναι καιρός για ρακή και μεζεδάκια. Ιδού οκτώ μαγαζάκια που θα σου σερβίρουν οικονομικούς μεζέδες.
Με 12 ευρώ τρώμε μεζεδάκια νόστιμα στο κέντρο

Κατευθυνόμαστε προς κέντρο με δώδεκα ευρώ στην τσέπη και τρώμε σε μεζεδοπωλεία με νόστιμα μεζεδάκια και δυνατά τσίπουρα. Ιδού 7 διευθύνσεις στο κέντρο για να φας οικονομικά και μερακλίδικα.

Ρακούν

Ασκληπιού 158, Νεάπολη, τηλ: 210 6410057



Δε θα δυσκολευτείς να βρεις το Ρακούν∙ στη γωνιά μεταξύ Ασκληπιού και Αλεξάνδρας σε καλωσορίζει ένας ζωγραφισμένος στον τοίχο ρακούν-μάγειρας μαρτυρά ότι κάτι ενδιαφέρον θα βρεις εντός. Στον απόμερο μεζεδοκαφενέ η ρακή είναι άγραφος νόμος και τα μεζεδάκια είναι λίγα μεν, νόστιμα και πρωτότυπα δε. Μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά με τυρί και μπέικον, λουκάνικο με ελαφριά σως μουστάρδας και πίτα σφακιανή παραδοσιακά σερβιρισμένη, γαρνιρισμένη δηλαδή με μέλι. Με ρακή, δε θα πληρώσεις περισσότερα από 10 με 12 ευρώ το άτομο.

Το σχολαρχείο της Κυψέλης

Επτανήσου 18, Κυψέλη, τηλ: 21 0881 5820



Η Κυψέλη μας έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι αξίζει να μπει στην λίστα των κυριακάτικων προορισμών μας για τσίπουρο, μεζέ και συμπάθειο∙ κι όχι μόνο. Το Σχολαρχείο της Κυψέλης, πλησίον της πιο hype πλατείας της Κυψέλης, πιστό στις παραδοσιακές γεύσεις, σερβίρει μπουρεκάκια μελιτζάνας με μπέικον, γραβιέρα Κρήτης και κρασί, ομελέτα με χωριάτικο λουκάνικο Τρικάλων (περασμένο από σχάρα παρακαλώ) πατάτες, φέτα και φρέσκα μυρωδικά κι άλλες γαργαλιστές γεύσεις που θα σου κλέψουν την καρδιά. Με τσίπουρο απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών, δε θα ξεπεράσει τα 12 ευρώ ο λογαριασμός.

Τα Κανάρια

Κεραμεικού 88, Μεταξουργείο τηλ: 21 0342 5166



Στο άκουσμα του ονόματός του το μυαλό σου πάει στα νησιά, όμως ένας αστικός -ίσως- μύθος λέει ότι ο πρώτος μαγαζάτορας στέγαζε καναρίνια κι αυτά ψυχαγωγούσαν ολόκληρη τη γειτονιά. Τώρα το μουσικό χαλί μπορεί να μην περιλαμβάνει πτηνά, αλλά στο μοντέρνο αυτό καφενείο θα ακούσεις από τζαζ μέχρι ριζίτικα. Το κατάστημα σερβίρει αξιοπρεπέστατα μεζεδάκια όπως μυρωδάτο απάκι και δροσερή παντζαροσαλάτα, αρωματικά ντολμαδάκια με ξύγαλο Σητείας και φυσικά παραδοσιακή ποικιλία μεζέδων που παραπέμπει είτε σε diy μεζέδες χωριού είτε σε παλιά Αθήνα, με ξινολάχανο, λίγη γραβιέρα Κρήτης, έναν καβουρμά, ένα απάκι, ένα τουρσί, έναν θρακιώτικο καβουρμάς ή ένα σμυρναίικο λουκάνικο με τσιμένι. Με τσιπουράκι, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 12 ευρώ το άτομο.

Korova

Κεραμεικού 93-95, Μεταξουργείο, τηλ: 21 3030 1210



Η Korova θεωρείται all day καφενείο. Κάτι σαν all day resto, με τη διαφορά ότι στο διάλειμμα σου για έναν καφέ, στην Korova δε θα βρεις αυγά benedict αλλά νοστιμάτατο πεϊνιρλί και οικείες πατροπαράδοτες γεύσεις. Το καφενείο με τα σινεφίλ πόστερ -κάπου εδώ να σου πούμε ότι Korova λέγεται το μπαρ στο οποίο άραζε η παρέα από το Κουρδιστό Πορτοκάλι- σερβίρει μεζεδάκια τίμια, όπως βοδινό καβουρμά με πατάτες baby, κεφτεδάκια λουκάνικο με φάβα, χορταστικό πεϊνιρλί με απάκι, και μοσχαράκι ραγού σε τορτίγια. Συνοδεία τσίπουρου με ή χωρίς από την Καρδίτσα υπολογίζουμε γύρω στα 12€ το άτομο.

Τζερεμές

Εμμανουήλ Μπενάκη 67, Εξάρχεια



Τζερεμές σημαίνει νωθρός, μαλθακός και η αλήθεια είναι έτσι νιώθεις όταν κάθεσαι αναπαυτικά στην καρεκλίτσα σου και απολαμβάνεις το τσιπουράκι σου. Στο μεζεδοπωλείο με την παραδοσιακή 60s διακόσμηση, τις παλιές συσκευασίες προϊόντων να βρίσκονται στους τοίχους, και τα μεταλλικά τραπεζάκια με τις ετερόκλητες καρέκλες που θυμίζουν αυλές με πλατάνια, η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και κατάλληλη για τσιπουροποσία. Από το πρωί ως το βράδυ, στα «Φαγιά» θα βρεις πολλές παραλλαγές χωριάτικου λουκάνικου, καβουρμά,  τούρτα χανιώτικη με μυζήθρα και αρνί, σύγκλινο, και ποικιλίες άρρηκτα συνδεδεμένες με τσίπουρο. Και για να μην έχεις πολλές τύψεις να ξέρεις ότι το φαγητό φτιάχνεται αποκλειστικά στον φούρνο. Αναλόγως και τι θα πάρεις, θα πληρώσεις περί τα 12 ευρώ το άτομο.

Η Αυλή

Αγίου Δημητρίου 12, Ψυρρή, τηλ.: 210 3217642



Το κοινό πια μυστικό ονόματι Αυλή, χωμένο σε ένα στενάκι του Ψυρρή έχει γίνει σχεδόν υποχρεωτικός προορισμός για όποιον κατεβαίνει κέντρο για σαββατόβραδο ή οποιαδήποτε μέρα. Στην ασβεστωμένη-σήμα κατατεθέν στενόμακρη αυλή του, όταν η θερμοκρασία πέφτει, βγάζει σόμπες και δυνατά αποστάγματα για να σε ζεστάνει. Δεν λείπουν και οι λίγοι πλην τίμιοι μεζέδες, όπως η πατατοσαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι και κάπαρη, τα δημοφιλή της κεφτεδάκια, το κλασικό σαγανάκι και η ποικιλία για όποιον δεν πεινάει, αλλά δε θέλει να πιει και το τσίπουρο του ξεροσφύρι. Στην Αυλή θα φας, θα πιεις, και περισσότερα από 10 ευρώ το άτομο, δύσκολα θα δώσεις.

Καφενείο Μπίλια

Εθνικής Αντιστάσεως 44, Καισιαριανή, τηλ: 21 0722 5769

Το καφενείο Μπίλια δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ανέγγιχτο από τον χρόνο, με την ατμόσφαιρα να συμπληρώνουν έντεχνες μελωδίες που βγαίνουν από ακορντεόν, σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή, αυτήν των κουτουκιών και της αίσθησης ότι όλο το μαγαζί είναι μια παρέα. Ρεμβάζουμε με μπιρίτσες και χωριάτικο σάντουιτς με μπριζολάκια και δεν δίνουμε περισσότερα από 10 ευρώ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v