Στο Χαλάνδρι θα κακομάθεις τον ουρανίσκο σου

Τα late night drinks μας τα απαγόρευσαν, αλλά το φαγητό όχι ακόμη. Εδώ 7 χαλανδριώτικες διευθύνσεις για να κακομάθεις τον ουρανίσκο σου.
Στο Χαλάνδρι θα κακομάθεις τον ουρανίσκο σου

Η άλλοτε χίπστερ, και τώρα mainstream περιοχή των βορείων προαστίων κρατά ψηλά τον πήχη της γεύσης και σφύζει από ζωή και μαγαζάκια. Εδώ επτά από τα δεκάδες ταβερνάκια που έχουμε ξεχωρίσει.

Ταβέρνα Μανώλης

Σάμου 1, Πολύδροσο, τηλ: 210 6824342



Χωμένη σε ένα στενάκι στη συνοικία του Πολυδρόσου, η ταβέρνα του Μανώλη αποτελεί πρώτη επιλογή για τους οικογενειάρχες της περιοχής. Αναλλοίωτος στο χρόνο, ο Μανώλης και η "γιαγιάκα" που έχει στην κουζίνα του, ετοιμάζουν λαχταριστές παραδοσιακές μερακλήδικες συνταγές όπως αρνίσια παϊδάκια, ζουμερά κεφτεδάκια, (εννοείται) φρέσκιες πατάτες και ανάλογα με την εποχή σου βγάζει και το ψαρικό του. Αν είσαι και μύστης της ροκ, πιθανότατα θα ενθουσιαστείς με τις φωτογραφίες της συμπαθητικής γιαγιάκας παρέα με δύο ροκσταρς. Δε θα σου πούμε ποιους, να πας να δεις. Η λυπητερή, δε θα είναι και τόσο λυπητερή, αφού μαζί με κρασάκι, θα σου κοστίσει γύρω στα 12-15€/ άτομο.  

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, τηλ: 2106854880



Πλησίον της πρώην πλατείας Κένεντι βρίσκεται ένα όμορφο αρχοντικό με ακόμη πιο όμορφο περιεχόμενο. Και όχι, δεν αναφερόμαστε στην εσωτερική του διακόσμηση, αλλά στα πρωτότυπα και πεντανόστιμα πιάτα που ετοιμάζει. Καπνιστή μπριζόλα με πατατοσαλάτα σαν να προσγειώθηκες μόλις από Βαυαρία; Έχει. Παπαρδέλες μεσογειακές με ελιές παραγωγής τους, φρέσκα φύλλα βασιλικού και ανάλαφρη ροζ σάλτσα; Φυσικά και έχει. Αυγά μάτια με τραγανές τηγανητές πατάτες θα μας πεις ότι φτιάχνει και η γιαγιά σου, κι εμείς θα σου απαντήσουμε «Η γιαγιά σου όμως λάδι τρούφας βάζει;». Και γίδα Ελασόνος κοκκινιστή με χονδρό μακαρόνι που μπροστά της το μοσχαράκι κοκκινιστό ωχριά. Ένα μεστό γεύμα με ένα ποτήρι κρασί δεν θα σου κοστίσει περισσότερα από 15-17 ευρώ/άτομο.

Al Pino 

Παπανικολή 66, τηλ: 210 6855355



Στη λεωφόρο του ομίλου μας (χο, χο) βρίσκεται ένα ιταλικό ρουστίκ μαγαζάκι το οποίο μυρίζει τρούφα από χιλιόμετρα, ψήνει πίτσες και πλάθει ραβιόλια για την τέρψη του ουρανίσκου σου. Κάθε πιάτο είναι τόσο αριστοτεχνικά δομημένο που είναι δύσκολο να διαλέξουμε κάτι και να σου το προτείνουμε. Με βαριά καρδιά θα σε κατευθύνουμε προς τη μεσογειακή σαλάτα με σουσάμι και προσούτο, τα γεμιστά με άγρια μανιτάρια ravioli, τη Bianco nero με spaghetti από μελάνι σουπιάς και σολωμό και τα κεφτεδάκια μελιτζάνας με mozzarella και βελουτέ τομάτας. Συνοδεία λευκού κρασιού, υπολόγισε περίπου 22 ευρώ/άτομο.

Μαύρος Χοίρος

Πλατεία Ελευθερωτών 2-4, 210 6826871



Για τους ορκισμένους κρεατοφάγους υπάρχει ένα στέκι που ονομάζεται Μαύρος Χοίρος. Γνωστό για τον μαύρο χοίρο του, το εστιατόριο που στο βωμό του σφάζονται διαλεχτά κομμάτια κρέατος έχει ουκ ολίγα νόστιμα πιάτα να σου σερβίρει. Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού είναι, τι άλλο; Ο Μαύρος Χοίρος γαλλικής κοπής. Αν οι γαλλικές κοπές σου ακούγονται εντυπωσιακές, πού να ακούσεις πώς αλλιώς μαγειρεύουν τον μαύρο χοίρο και λοιπές λιχουδιές που σερβίρει το κατάστημα. Έχεις την επιλογή να φας τον μαύρο χοίρο σου με τα κρεμμυδάκια (ήτοι στιφάδο) ή ακόμα και σε συνταγή κλέφτικου. Από ορεκτικά θα χαθείς ανάμεσα στα ντολμαδάκια με ρύζι και σταφίδα, τη μους μελιτζάνας με ρόδι, το ταλαγάνι με chutney τομάτας και σουσάμι και τους κοκκινιστούς κεφτέδες με πατάτες και φέτα. Μαζί με τη ρακί, θα πληρώσεις περίπου 18-25 ευρώ/άτομο.

Μπακαλοταβέρνα

Θουκυδίδου 6, Χαλάνδρι, τηλ: +30 21 3035 3805



Αν θέλεις να μπεις στο βαθύ Χαλάνδρι, έχουμε να σου προτείνουμε την Μπακαλοταβέρνα. Άγνωστο το τι προσθέτουν στα κάρβουνά τους, αφού μόλις περάσεις απ’ έξω θα σε μαγνητίσει η μυρωδιά ψημένου κάστανου που αναδύεται. Μόλις μπεις μέσα θα δεις έναν ζεστό χώρο, σαν να μπαίνεις σε παλιό καλοδιατηρημένο αρκαδίτικο σπίτι και το τζάκι στο κέντρο της σάλας να σιγοκαίει. Τα μενού του είναι γραμμένα στο χέρι και κάθε φορά υπάρχει και ένα καινούριο πιάτο έκπληξη. Στην Μπακαλοταβέρνα θα βρεις μεγάλη ποικιλία από λουκάνικα, μεγάλη ποικιλία τυριών και κεφτέδων, αλλά και μία πρωτοτυπία: αν κάποιο μαγειρευτό είναι χθεσινό, αναγράφεται στον κατάλογο και χρεώνεται σε χαμηλότερη τιμή. Με 15 ευρώ/άτομο θα φας και θα πιείς αρχοντικά.

Το Βραστό

Ρόδων 3, τηλ: 2106813776



Νόμιζες ότι το Πολύδροσο έχει μόνο τον Μανώλη; Κακώς. Δίπλα στη Ρεματιά και τον Άγιο Αθανάσιο, κατοικοεδρεύει μία οικογενειακή ταβέρνα ονόματι Το Βραστό. Φημίζεται για το φαγητό του, αλλά και για το ευγενέστατο προσωπικό του. Οι θαμώνες του το προτιμούν για τον ανέλπιστα καλό μπακαλιάρο του, για τα σιγομαγειρεμένα με αγιωργίτικο κρασί μοσχαρίσια μάγουλα, και για το χειροποίητο κεμπάπ του. Οι πότες, θα βρουν μεγάλη ποικιλία ετικετών μπίρας και κρασιών. Πάντα μαζί με κρασί, υπολόγισε ότι ο λογαριασμός θα έρθει περί τα 20 ευρώ/άτομο.

Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας

Αγ. Γεωργίου & Αισχύλου 26, τηλ: 210 6810529



Αν κάποιος εδραίωσε το στυλ «μπακάλικου» στις μοντέρνες ταβέρνες ίσως αυτός ο κάποιος να είναι οι εμπνευστές του «Τζίτζικα και Μέρμηγκα», Το εστιατόριο στο Χαλάνδρι έχει επιμεληθεί η βραβευμένη σκηνογράφος Ελένη Μανωλοπούλου και, πράγματι, το αποτέλεσμα θα ενέκρινε και ο Φιλοποίμην Φίνος. Ένεκα του ονόματος και της γεύσης επιβάλλεται να δοκιμάσετε τα πιτάκια του Μέρμηγκα, τη φάβα με απάκι κρήτης και λάδι λευκής τρούφας, το Ρουμελιώτικο, και το κατσικάκι με δενδρολίβανο. Επιλέξτε μία από τις πολλές ετικέτες κρασί, ορεκτικό σαλάτα και δύο πιάτα και θα πληρώσετε περί τα 22 ευρώ/άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v