Οι πιο νόστιμες διευθύνσεις στη Νέα Φιλαδέλφεια

Άσε για λίγο το κέντρο και βάλε πλώρη για Νέα Φιλαδέλφεια γιατί σε αυτά τα νόστιμα στέκια θα φας (πολύ) καλά.
Οι πιο νόστιμες διευθύνσεις στη Νέα Φιλαδέλφεια

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Είναι από τις πιο νόστιμες γειτονιές εκτός κέντρου. Για την ακρίβεια, δεν έχει κάτι να ζηλέψει από το κέντρο – τα έχει όλα. Και παρεΐστικα μεζεδοπωλεία, και παραδοσιακές ταβέρνες, και μεξικάνικο και ωραιότατες μπιραρίες.

Μήπως έφτασε η στιγμή να πας για φαγητό στη Νέα Φιλαδέλφεια;

Agavita Cantina Mexicana
Λεωφ. Δεκελείας 86, τηλ: 21 0251 0604

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by AGAVITA Cantina Mexican (@agavita_cantina_mexicana) on

Εικόνες, χρώματα και αρώματα Λατινικής Αμερικής μάς ταξιδεύουν στο πολύχρωμο αυτό μεξικάνικο, το οποίο μας σερβίρει πληθωρικές σαλάτες, όπως η Agavita με πράσινη λόλα, κόκκινη λόλα, ψητά ντοματίνια, avocado, κόκκινα φασόλια καλαμπόκι, μέσα σε τραγανή φωλιά τορτίγιας, λαχταριστά burrito με κοτόπουλο και pico de gallo, ζουμερές enchiladas και φυσικά δροσερές margaritas – για ένα tex mex γεύμα, υπολογίστε περί τα 15-20€/ άτομο. Κάνει και delivery.

Beer Alley
Σμύρνης 10, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 21 6800 8449

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Beer alley (@beer.alley) on

Στην μίνιμαλ αλλά μεγάλη και πράσινη αυλή του βρίσκουμε καταφύγιο για μπιροκατανάλωση και εκλεκτές γεύσεις χειμώνα/ καλοκαίρι. Από τις βρύσες του του ρέουν ψαγμένοι craft ζύθοι, από ελληνικές και ξένες μικροζυθοποιίες, ενώ στο μενού βρίσκουμε πληθωρικά burgers, χορταστικές ποικιλίες κρεατικών ή αλλαντικών, μπριζολάκια, ψαρονέφρι με κρεμώδη σάλτσα και πατάτες, νάτσος με τυρί και άλλα τέτοια ωραία. Ο λογαριασμός στα 15€ κατ’ άτομο για ποικιλία στη μέση και μπυρίτσα.

Λεμονόκηπος
Αγίας Τριάδος 11, τηλ: 21 0258 8611

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ο Λεμονόκηπος (@lemonokipos_neafiladelfeia) on

Σε ένα ανακαινισμένο αρχοντικό του ’30 με πανέμορφο κήπο και ρετρό διακόσμηση στο εσωτερικό, ο Λεμονόκηπος αποτελεί σταθερή αξία στην περιοχή για ιδιαίτερες γεύσεις ελληνικής κουζίνας. Δοκιμάστε κολοκυθοκεφτέδες με ανθότυρο και δυόσμο, μπεκρή μεζέ στιφάδο, τυρόπιτα κανταΐφι με σύγκλινο Μάνης, κρασάτο χταπόδι με φάβα και καπαρόφυλλα, σουτζουκάκια σμυρνέικα και χωριάτικο χοιρινό κότσι στη γάστρα. Οι μερίδες είναι γενναίες, και ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 20-25€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Μέλισσες
Τρυπιά 39, τηλ: 21 0252 0566

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lixoudogram 🍴 (@lixoudogram) on

Μεζεδοπωλείο από εκείνα που θα ζήλευε το κέντρο της Αθήνας, οι παρεΐστικες Μέλισσες με την ωραία αυλή είναι ό,τι πρέπει για μαζώξεις με το κρασί και τη ρακή να ρέουν άφθονα, συνοδεία νοστιμότατων μεζεδακίων. Ξεχωρίζουν τα μανιτάρια πλευρώτους με κρέμα μπαλσάμικο, τα τραγανά παστουρμαδοπιτάκια, η χειροποίητη καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, το κοτόπουλο «Μέλισσες» σε πήλινο με σάλτσα, χαλούμι και πιτάκια και τα πιπεράτα μπριζολάκια, σε πικάντικη σάλτσα. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€ ανά άτομο με κρασί ή ρακή.

Μίστερ Λουκιδέλης
Γ. Παπανδρέου 79, τηλ: 2102510659

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by SALARIA (@spirossalarias) on

Το πρώτο εστιατόριο που άνοιξε στην περιοχή, βαστά από το 1932 με διαχρονικές γεύσεις παραδοσιακής ταβέρνας. Must για καλοφαγάδες, ο Μίστερ βγάζει τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, αλλά έχει και ατμοσφαιρικό πέτρινο εσωτερικό χώρο, όπου και σερβίρει μαμαδίσια κουζίνα με έμφαση στο κρέας. Δοκιμάστε αμελέτητα, μπριζόλα με πατάτες τηγανιτές, απάκι, κεφτεδάκια με δυόσμο μυρωδάτα, χωριάτικο λουκάνικο σχάρας, αλλά και σαλιγκάρια με σάλτσα στιφάδου, τυρόπιτα Μυκόνου και νόστιμες σαλάτες. Ο λογαριασμός στα 15-17€/ άτομο με κρασί.

Mama Goose
Πλ. Κωνσταντινουπόλεως 1, τηλ: 21 0258 5878

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mama Goose Νέα Φιλαδέλφεια (@mamagoose_mezedopoleio) on

Αυτή η μαμά χήνα (μας) ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα μέσα από παραδοσιακές αλλά και μοντέρνες γεύσεις βασισμένες σε πρώτες ύλες εγχώριων παραγωγών. Δοκιμάστε φάβα Φενεού με πουρέ λιαστής ντομάτας, πατατοσαλάτα με αφυδατωμένη ντομάτα, μανιτάρια πλευρώτους, τραγανές πατατόφλουδες και λάδι τρούφας, κρεμμυδόπιτα με χειροποίητο φύλλο και βουβαλίσια κρέμα Σερρών, βουβαλίσια σπαλομπριζόλα, ρολάκια Μελιτζάνας με χειροποίητο ξυδάτο λουκάνικο Κρήτης σε σάλτσα τομάτας και καπνιστό τυρί Βερμίου, και ψαρονέφρι με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα από άγρια κεράσια Καβάλας. Ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο με ρακή ή κρασί.

Ρακομπερδέματα
Λεωφ. Δεκελείας 148, τηλ: 21 0252 3919

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ρακομπερδέματα (@rakomperdemata) on

Η παραδοσιακή κρητική κουζίνα βρήκε ακόμα ένα σπίτι στην Αθήνα στον όμορφο χώρο αυτού του συμπαθέστατου μεζεδοπωλείου. Στα τραπεζάκια των Ρακομπερδεμάτων, το κρητικό τσιμπούσι περιλαμβάνει μυζηθροπιτάκια και μαραθόπιτες, ντάκο με ζινομυζήθρα, βραστό σταμναγκάθι με απάκι και τηγανιτά αυτά, καπνιστό λουκάνικο ξιδάτο Κρήτης, χοχλιούς μπουμπουριστούς με δενδρολίβανο και ξύδι, πατάτες τηγανιτές με αυγά μάτια και στάκα, απάκι στο τηγάνι, σύγκλινο με αυγά, αμανίτες με σως βαλσάμικου και συκωτάκια πουλερικών στο τηγάνι με ξύγαλο.  Ο λογαριασμός για ένα μεζεδογεύμα  με ρακή στα 17-20€/ άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v