Πέντε συγκλονιστικά φαλάφελ στην Αθήνα

Αφράτοι και τραγανοί ρεβιθοκεφτέδες αναπαύονται σε δροσερές σάλτσες μέσα σε πίτα, σε πέντε must διευθύνσεις για λαχταριστό φαλάφελ στην πόλη.
Πέντε συγκλονιστικά φαλάφελ στην Αθήνα

Γιατί τα ρεβίθια πολύ εμίσησαν, τους ρεβιθοκεφτέδες τους τυλιχτούς με σάλτσα ταχίνι και μπαχαρικά ουδείς.

Abu Milad
Λιοσίων 1, Πλ. Βάθη, 210 5224880


Φωτό: thatslife.gr
Τα λόγια είναι περιττά μιας και το φαλάφελ του «Αιγύπτιου» της πλατείας είναι ποίημα εξ’ Ανατολής. Δια χειρός Ιμπραήμ θα απολαύσετε συγκλονιστικό και πάμφθηνο φαλάφελ με ταχινι, μαρούλι, πατατούλες και τρία τεμάχια στην τιμή του 1,5€. Μπόνους η μελιτζάνα που ταιριάζει άψογα. Εξίσου δυνατή επιλογή για τους φαν του κοτόπουλου, το τυλιχτό με κρούστα μπαχαρικών και καυτερό πιπέρι.

Falafellas
Αιόλου 51, τηλ: 210 3239809



Έφερε το φαλάφελ στην πιο εμπορική πλατεία του κέντρου και το έκανε… hip. Οι ουρές σε σταθερή βάση μεγάλες, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, όμως η ποιότητα παραμένει η ίδια. Εξαιρετικοί ρεβιθοκεφτέδες με βελούδινο χούμους και ποικιλία «κάψας» για όσους έχουν τολμηρό ουρανίσκο. Ο τιμές τους κυμαίνονται στα 2,5€ με 3,80€ αναλόγως μεγέθους της αραβικής πίτας. Για τους φαν του κρέατος, έχουν και ωραιότατα κεφτεδάκια.

Μικρό Πολίτικο
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 8, Ακρόπολη, τηλ: 21 0321 7879



Μην σας παραπλανήσει η «τουριστική» του τοποθεσία, αυτό το μίνι σουβλατζίδικο φτιάχνει ένα εκ των κορυφαίων φαλάφελ εν Αθήναις με ολόφρεσκα υλικά, σάλτσα ταχινιού, κόκκινη καυτερή σάλτσα, κρεμμυδάκι και μαρούλι. Μίνιμαλ αλλά πέρα για πέρα λαχταριστό με κόστος 2,5€. Σερβίρεται και σε μερίδα με έξι τεμάχια συνοδευόμενο από πιτούλες, ντομάτα, κρεμμύδι μαρούλι και σος, στα 5€.

Ta’miyya
Ελ. Βενιζέλου 155-157, Καλλιθέα, τηλ: 210 9567649



Κρυμμένο σε μια στοά το Ta’miyya σερβίρει λαχταριστά φαλάφελ με σπιτική συνταγή, καθώς και Hawashi, ήτοι πίτα με ψητά λαχανικά, Ful Medames, δηλαδή κουκιά με τουρσί και αυγό, σαλάτες, αλλά και μερίδες φακόρυζου με ζυμαρικά ή σούπα κόκκινης φακής και κάποια πιάτα ημέρας. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 2,50 έως 6€.

Baba Ghanoush
Εμπεδοκλέους 25, πλ. Βαρνάβα,  τηλ. 212 1050351


Στο Παγκράτι με αγάπη, σερβίρει την αυθεντική λιβανέζικη συνταγή φαλάφελ σε πίτα μαζί με ταχίνι, χαρίσα, μπάμπα γκανούς και σαλάτα (στα 2.50€ το μικρό και 4€ το μεγάλο) είτε σε μερίδα συνοδευμένα με χούμους, σαλάτα κους κους και χαρίσα (στα 6€). Και όχι μόνο. Μαροκινές γεύσεις συμπληρώνουν το νόστιμο πακέτο ενός έθνικ εστιατορίου με τα όλα του.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v