Τέλεια ταβερνάκια για τα μεσημέρια της Κυριακής

Κυριακή μεσημέρι παίρνουμε την παρέα και πιάνουμε τραπεζάκι κάτω από τον ίσκιο για να φάμε παραδοσιακά και τίμια σε αγαπημένες ταβέρνες.
Τέλεια ταβερνάκια για τα μεσημέρια της Κυριακής

Χαλικάκι κάτω, ίσκιος από πεύκα και μουριές, καλή παρέα και στο τραπέζι παραδοσιακοί μεζέδες και πιάτα νόστιμης ελληνικής κουζίνας χωρίς περιττές φιοριτούρες.

Τις Κυριακές τα μεσημέρια απαιτούν μαζώξεις για φαγητό με φίλους ή συγγενείς και τα παρακάτω ταβερνάκια είναι η χαρά και η νοστιμάδα της ζωής.

Θωμάς
Χαλκοκονδύλη 39, Περιστέρι, τηλ: 21 0571 4906



Έλα μεσημέρι στου Θωμά, να σου παίξω μπαγλαμά. Με νόστιμη ιστορία στη σούβλα και της σχάρα από το 1980, ο Θωμάς πίσω από το άλσος Περιστερίου σερβίρει παραδοσιακή κουζίνα ταβέρνας σε άψογη εκτέλεση με αποκορύφωμα το μπίφτέκι… «μυστήριο» όπως το λέει γεμιστό με τυρί, ψητή ντομάτα και κρεμμύδι. Κατά τα λοιπά, εδώ δοκιμάζουμε σε τραπεζάκια έξω νοστιμιές όπως λουκάνικο χωριάτικο, φέτα ψητή στα κάρβουνα, συκώτι μοσχαρίσιο, καλοψημένες μοσχαρίσιες και χοιρινές μπριζόλες, παϊδάκια, μπον φιλέ, ψαρονέφρι και αρνάκι σχάρας. Ο λογαριασμός με κρασί, στα 20€/ άτομο. Ενίοτε φιλοξενεί ρεμπέτικες κομπανίες, εξ’ ου και το άσμα στην αρχή της παραγράφου.

Πεύκα
Χαϊμαντά 34, Μαρούσι, τηλ: 210 8022371

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Despoina Ermeidou (@despoinaermeidou) on


Στα σύνορα Πεύκης και Αμαρουσίου, αυτή η ταβέρνα μας ταξιδεύει στα παιδικά μας χρόνια με χαλικάκι στην μεγάλη της αυλή, άνετα τραπέζια με καρό τραπεζομάντιλα και άφθονα πεύκα για ίσκιο, συνδυασμός που δίνει αέρα εξοχής και νοσταλγίας στα μεσημέρια μας. Το μενού περιλαμβάνει τα κλασσικά μιας παραδοσιακής οικογενειακής ταβέρνας – κοντοσούβλι, εξοχικό, γαρδουμπάκια, κοκορέτσι, μπριζόλες, παϊδάκια κ.α. με σπεσιαλιτέ το μοσχαράκι γάλακτος με πατάτες φούρνου, τους λαχανοντολμάδες και το αρνάκι σούβλας. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€/ άτομο με κρασί για ένα λουκούλειο γεύμα, με κέρασμα πορτοκαλόπιτα.

Δούκισσα
Δουκίσσης Πλακεντίας 14, Χαλάνδρι, τηλ: 21 1415 0070

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Doukissa (@__doukissa__) on


Μετρά μερικούς μήνες «ζωής», όμως ο κήπος της ήδη είναι γεμάτος από κόσμο που απολαμβάνει μοντέρνα και παραδοσιακά μεζεδάκια σε σούπερ δροσερό περιβάλλον. Αυτή η Δούκισσα του Χαλανδρίου, εστιάζει σε κλασικές και αγαπημένες γεύσεις ελληνικής κουζίνας μαγειρεμένες εξαιρετικά: αλανιάρης κόκκορας παστιτσάδα, σουτζουκάκια προβατίνας με σάλτσα ντομάτας, γραβιέρα σαγανάκι με μαρμελάδα ντομάτας, χοιρινή πανσε΄τα με αυγά μάτια και ντοματίνια, πράσινη σαλάτα με ψημένο ροδάκινο και μανούρι, τσουχτή μακαρονάδα Μάνης, αλμυρίκια με γαύρο μαρινάτο και καλαμαράκια με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας είναι μερικά από τα νόστιμα καλούδια της. Με ωραία δική τους ρακή, ο λογαριασμός στα 15-18€/ άτομο.

Κρυστάλλης
Πλατεία Αγίας Τριάδος 1, Πεντέλη, τηλ.: 210 6136838

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @afrydas on


Ένα από τα πρώτα ψητοπωλεία στην θρυλική πλατεία της Πεντέλης, βγάζει τραπεζάκια έξω στην μεγάλη του αυλή με τις μουριές και συνεχίζει την παράδοση κρατώντας σταθερή την ποιότητα των πιάτων του που περιλαμβάνουν κρεατικά της ώρας, δροσερές σαλάτες και κάποια πιάτα ημέρας. Στα δυνατά σημεία του συγκαταλέγονται το κοντοσούβλι, τα λουκάνικα, το κοκορέτσι, το γουρουνόπουλο και το αρνάκι στη σούβλα. Τα ορεκτικά είναι μεν παραδοσιακά, αλλά ξεφεύγουν από το τρίπτυχο τζατζίκι-πατάτες-χωριάτικη, και περιλαμβάνουν προτάσεις όπως μελιτζάνες γεμιστές με τυριά και ωραιότατη φάβα. Ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο, με δικό τους κρασί.

Βοσκοπούλα
Σιβόρων 87, Λαμπρινή, τηλ: 210 2933285



Ταβέρνα για ολίγους, η Βοσκοπούλα είναι ο παράδεισος για τους καλοφαγάδες και τους φανατικούς θαυμαστές των πάσης φύσεως ψητών. Εδώ πιάνουμε θέση στα τραπεζάκια που βγάζει απέναντι στην πλατεία κάτω από τον ίσκιο των δέντρων και ξεκινάμε το μεσημεριανό τσιμπούσι με χωριάτικο λουκάνικο ψητό με μουστάρδα μελιού, κοντοσούβλι, μελωμένο κοκορέτσι από αρνάκι γάλακτος, ζυγούρι σούβλας αργοψημένο ή φιλέτο με πατάτε τηγανιτές και ρίγανη κεμπάπ γιαουρτλού, μπιφτέκια της Κυρά Μαρίας με ψητή ντομάτα και γιαούρτι και συκωτάκι γάλακτος με πατάτες τηγανιτές και ψητή ντομάτα. Εδώ θα βρείτε και παϊδάκια γάλακτος με το κιλό, όπως και νοστιμότατα μπριζολάκια χοιρινά. Για ένα μη χορτοφαγικό γεύμα, πληρώνουμε περί τα 18€/ άτομο, με κρασί.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v